Herfstige groenteschotel met venkelzaad

Deel met vrienden en familie

Een heerlijke herfstige groenteschotel met venkelzaad, regenboog wortels en zoete aardappels. Een heerlijke smaakcombinatie die je echt een keer moet uitproberen! De herfst is het seizoen waarin de markten worden overspoeld met een overvloed aan heerlijke groenten. Een geweldige manier om van al die verse seizoensproducten te genieten, is door ze te combineren in een smaakvolle en voedzame groenteschotel met venkelzaad. Deze schotel zit boordevol herfstige smaken en is een heerlijke toevoeging aan je menu tijdens de koelere maanden.

Groenteschotel met venkelzaad

Voor het recept op de foto maakte ik gebruik van oranje, gele en paarse wortels. Dit geeft een speels effect aan de schotel, maar je zou ook gewoon alleen oranje wortels kunnen gebruiken.

Een snufje venkelzaad wordt toegevoegd aan de schotel om de anijsachtige smaak van de venkel te versterken en een extra laag van complexiteit aan het gerecht te geven. Venkelzaad is een veelgebruikte specerij in de mediterrane keuken en voegt een uniek aroma en smaakprofiel toe aan de groenteschotel.

Extra tips

Afgekoeld is deze groenteschotel nog steeds erg lekker en smakelijk, je kunt de restjes dus heel goed de volgende dag meenemen als lunch. Zelf ben ik daar altijd wel fan van; scheelt extra werk voor het bereiden van een gezonde lunch! 

Deze groenteschotel met venkelzaad is zo al erg lekker. Wil je er nog wat bij, dan combineert een stukje kip of wat tofu gekruid met vadouvan, kerrie of masalakruiden hier erg lekker bij. Dit geldt trouwens ook voor stukjes vegetarische kip.

Groenteschotel met venkelzaad

Een heerlijke herfstige groenteschotel met venkelzaad, regenboog wortels en zoete aardappels. Een heerlijke smaakcombinatie die je echt een keer moet uitproberen! De herfst is het seizoen waarin de markten worden overspoeld met een overvloed aan heerlijke groenten. Een geweldige manier om van al die verse seizoensproducten te genieten, is door ze te combineren in een smaakvolle en voedzame groenteschotel met venkelzaad. Deze schotel zit boordevol herfstige smaken en is een heerlijke toevoeging aan je menu tijdens de koelere maanden.
Porties 2 porties
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 35 minuten

Kookgerei

Ingrediënten

  • 4 wortels
  • 300 gr zoete aardappel gewogen voor het schillen
  • 1 puntpaprika
  • 1 flinke eetlepel venkelzaad
  • 2-3 teentjes knoflook
  • zout
  • peper
  • olijfolie
  • verse chili peper optioneel

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 210 graden Celsius.
  • Was de groente. Schraap de wortels en schil de zoete aardappels. Snijd ze beiden in blokjes/plakjes van ongeveer 1 à 2 centimeter.
  • Verwijder de zaadjes en de zaadlijst uit de puntpaprika en snijd deze in dunne reepjes. Ga je voor een beetje pittig? Doe dan hetzelfde met een verse chilipeper.
  • Meng de groentes door elkaar met een goede scheut olijfolie, een eetlepel venkelzaad en twee tot drie teentjes knoflook. Breng op smaak met een snuf zout en wat peper.
  • Verdeel de groenteschotel over een bakplaat of in een ruime ovenschaal en bak zo’n 20 tot 25 minuten in de oven.

Notities

Deze groenteschotel met venkelzaad is zo al erg lekker. Wil je er nog wat bij, dan combineert een stukje kip of wat tofu gekruid met vadouvan, kerrie of masalakruiden hier erg lekker bij. Dit geldt trouwens ook voor stukjes vegetarische kip.
Auteur: Mariska
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Westers
Trefwoord: groente, herfst, ovenschotel

 

Pin dit recept!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan een foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

 

Deel met vrienden en familie

Join the Conversation

  1. Claudia says:

    Geweldig lekkere schotel! Ik heb het zelf nog 15 minuutjes langer in de oven gehad en deed er de laatste 25 minuten blokjes kalkoen gemarineerd met vadouvan en olijfolie bij. Inderdaad een smakelijke combinatie. Groenten die over was de volgende dag koud gegeten als een ‘snack’ doet denken aan groentenchips.

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close