Een heerlijke herfstige groenteschotel met venkelzaad, regenboog wortels en zoete aardappels. Een heerlijke smaakcombinatie die je echt een keer moet uitproberen! De herfst is het seizoen waarin de markten worden overspoeld met een overvloed aan heerlijke groenten. Een geweldige manier om van al die verse seizoensproducten te genieten, is door ze te combineren in een smaakvolle en voedzame groenteschotel met venkelzaad. Deze schotel zit boordevol herfstige smaken en is een heerlijke toevoeging aan je menu tijdens de koelere maanden.
Groenteschotel met venkelzaad
Voor het recept op de foto maakte ik gebruik van oranje, gele en paarse wortels. Dit geeft een speels effect aan de schotel, maar je zou ook gewoon alleen oranje wortels kunnen gebruiken.
Een snufje venkelzaad wordt toegevoegd aan de schotel om de anijsachtige smaak van de venkel te versterken en een extra laag van complexiteit aan het gerecht te geven. Venkelzaad is een veelgebruikte specerij in de mediterrane keuken en voegt een uniek aroma en smaakprofiel toe aan de groenteschotel.
Extra tips
Afgekoeld is deze groenteschotel nog steeds erg lekker en smakelijk, je kunt de restjes dus heel goed de volgende dag meenemen als lunch. Zelf ben ik daar altijd wel fan van; scheelt extra werk voor het bereiden van een gezonde lunch!
Deze groenteschotel met venkelzaad is zo al erg lekker. Wil je er nog wat bij, dan combineert een stukje kip of wat tofu gekruid met vadouvan, kerrie of masalakruiden hier erg lekker bij. Dit geldt trouwens ook voor stukjes vegetarische kip.
Pin dit recept!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan een foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.
Geweldig lekkere schotel! Ik heb het zelf nog 15 minuutjes langer in de oven gehad en deed er de laatste 25 minuten blokjes kalkoen gemarineerd met vadouvan en olijfolie bij. Inderdaad een smakelijke combinatie. Groenten die over was de volgende dag koud gegeten als een ‘snack’ doet denken aan groentenchips.