Een heerlijke herfstige groenteschotel met venkelzaad, regenboog wortels en zoete aardappels. Een heerlijke smaakcombinatie die je echt een keer moet uitproberen!
Voor het recept op de foto maakte ik gebruik van oranje, gele en paarse wortels. Dit geeft een speels effect aan de schotel, maar je zou ook gewoon alleen oranje wortels kunnen gebruiken.
Afgekoeld is deze groenteschotel nog steeds erg lekker en smakelijk, je kunt de restjes dus heel goed de volgende dag meenemen als lunch. Zelf ben ik daar altijd wel fan van; scheelt extra werk voor het bereiden van een gezonde lunch!
Groenteschotel met venkelzaad
voor twee porties
4 wortels
300 – 400 gr zoete aardappel (gewogen voor het schillen)
1 puntpaprika
1 flinke eetlepel venkelzaad
2-3 teentjes knoflook
zout, peper en olijfolie
optioneel:
verse chili peper
Groenteschotel met venkelzaad
- Verwarm de oven voor op 210 graden Celsius.
- Was de groente. Schraap de wortels en schil de zoete aardappels. Snijd ze beiden in blokjes/plakjes van ongeveer 1 à 2 centimeter.
- Verwijder de zaadjes en de zaadlijst uit de puntpaprika en snijd deze in dunne reepjes. Ga je voor een beetje pittig? Doe dan hetzelfde met een verse chilipeper.
- Meng de groentes door elkaar met een goede scheut olijfolie, een eetlepel venkelzaad en twee tot drie teentjes knoflook. Breng op smaak met een snuf zout en wat peper.
- Verdeel de groenteschotel over een bakplaat of in een ruime ovenschaal en bak zo’n 20 tot 25 minuten in de oven.
Deze groenteschotel met venkelzaad is zo al erg lekker. Wil je er nog wat bij, dan combineert een stukje kip of wat tofu gekruid met vadouvan, kerrie of masalakruiden hier erg lekker bij. Dit geldt trouwens ook voor stukjes vegetarische kip.
Eet smakelijk!
Geweldig lekkere schotel! Ik heb het zelf nog 15 minuutjes langer in de oven gehad en deed er de laatste 25 minuten blokjes kalkoen gemarineerd met vadouvan en olijfolie bij. Inderdaad een smakelijke combinatie. Groenten die over was de volgende dag koud gegeten als een ‘snack’ doet denken aan groentenchips.