Hete bliksem is een simpel stamppot gerecht op basis van aardappel, ui en appels. De appeltjes en uien bakken we zacht met een flinke klont boter, waardoor ze licht karamelliseren en een heerlijke smaak krijgen. De kipschnitzels paneren we zelf met cornflakes, waardoor ze super knapperig worden. En dat geeft een lekkere afwisseling met het zachte van de hete bliksem!
Hete bliksem
Hete bliksem is een oer-Hollandse stamppot of in dit geval zou je officieel oer-Nederlandse moeten zeggen, want het komt uit Limburg! Bij hete bliksem denk je misschien aan een gerecht dat kruidig of pittig is, maar dat is absoluut niet het geval. Dit gerecht dankt zijn naam aan het feit dat het lang heet blijft en als je niet uitkijkt, je mond verbrandt. Weten we dat ook weer.
Je kunt, net zoals bij bijvoorbeeld hutspot, alles in dezelfde pan gooien en tegelijk koken, maar wij vinden het net even lekkerder om de appels en uien los te bereiden met een lekkere klont boter.
Zelf kipschnitzels maken met cornflakes
Met dit recept maken we de kipschnitzels helemaal zelf, met cornflakes als superknapperig jasje. Supersimpel en heel leuk om te doen. Je hebt hier geen bijzondere of speciale cornflakes voor nodig, gewoon dezelfde als die je bij het ontbijt eet. Behalve natuurlijk als je altijd met choco puffs ontbijt. Heb je er nou even helemaal geen zin in, dan kun je natuurlijk ook gewoon kant-en-klare kipschnitzels kopen. Of neem gewoon een rookworst, dat doet het altijd goed bij een stamppot, toch?
Pin deze hete bliksem met kipschnitzels!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.