Hip hapje: Snelle Ceviche

Deel met vrienden en familie

Ceviche is een super snel hapje, wat op het moment flink hip aan het worden is. Het is helemaal niet moeilijk om te maken en je kunt voor het gerecht veel van tevoren voorbereiden. Ideaal dus als je gasten over de vloer krijgt die je wilt verrassen met iets nieuws!

Ceviche komt oorspronkelijk uit Zuid-Amerika (Peru, om precies te zijn), maar wordt in Europa ook steeds populairder. Ik ben het al in een flink aantal hippe restaurants tegen gekomen en volgens mij is Jamie Oliver er ook mee aan de slag gegaan.

Je eet bij Ceviche geen rauwe vis, de vis wordt namelijk gegaard door de zuren uit de citroen en limoen. Toch is het heel erg belangrijk dat je voor dit recept verse vis gebruikt. Dat is niet alleen veilig, maar natuurlijk ook veel lekkerder. Verse vis mag absoluut niet vissig ruiken!

Ingrediënten Snelle Ceviche

200 gr super verse witvis
1 eetlepel citroensap
2 eetlepels limoensap
0.5 theelepel zout
2 eetlepels extra vierge olijfolie
paar takjes munt
paar takjes koriander
1 rode Spaanse peper
tuinkers

naturel nacho’s (optioneel)

Bereiding

 1. Snijd je witvis voorzichtig in kleine blokjes van ongeveer een centimeter. Gebruik hiervoor een scherp mes, anders trek je de vis helemaal kapot. Als je niet gelijk gaat eten, plaats de vis dan afgedekt in de koelkast.
 2. Snijd de munt en koriander fijn en de Spaanse peper in ringetjes.
 3. Meng het citroensap, limoensap, de peper, olijfolie en zout goed met elkaar. Dit zou je eventueel al van tevoren kunnen doen en dan in de koelkast kunnen plaatsten, totdat je het nodig hebt.
 4. Voeg de visblokjes, fijn gehakte koriander en munt toe aan dit mengsel.
 5. Roer dit goed door en laat dit 1,5 a 2 minuten trekken, zodat de vis kan garen. Je zult zien dat de vis langzaam witter wordt. Niet langer dan 2 minuten, want dan wordt de vis te gaar en taai.
 6. Plaats op elke nacho een lepel met de Ceviche en top het af met wat tuinkers sprietjes. Lekker meteen opeten, anders wordt je nacho slap!

Heerlijk! Eet smakelijk!

Pin deze Snelle Ceviche!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

recept snelle ceviche

Deel met vrienden en familie

Join the Conversation

 1. Ben meestal niet zo dol op vis maar dit klinkt zo lekker!

  1. Mariska Author says:

   Ik twijfel of je dit dan wel lekker zal vinden.. Ik zou zeggen maak het voor iemand die wel gek is op vis, kan die het nog altijd voor je op maken 😉

 2. Voor hoeveel personen is het recept?

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close