Homemade Italiaans Borrelbrood

Recept hartig brood

Zelf brood maken is helemaal niet zoveel werk, je hebt alleen wel tijd en geduld nodig. Dit brood met zongedroogde tomaten en olijven is dus uitermate geschikt om te maken in het weekend of op een vrije dag. Het kost even tijd, maar wat je ervoor terugkrijgt is om je vingers bij af te likken. Heerlijk voor bij een gezellige borrel!

De laatste tijd ben ik veel aan het experimenteren met brood. Het is voor mij een vrij nieuw gebied en ik moet eerlijk toegeven, niet alles lukt even goed. Dit brood is, al zeg ik het zelf, wel een succes!Super smaakvol en heerlijk met een eenvoudige pesto of gewoon lekker dippen in een goede olie.

Benodigdheden recept Italiaans Borrelbrood

250 gr bloem
7g zout
25 ml olijfolie
3,5 gr gist (half zakje)
140ml lauwwarm water
85 gr zwarte olijven zonder pitjes
30 gr zongedroogde tomaten

Bereiding recept Italiaans Borrelbrood

  1. In een grote kom meng de bloem, het zout, de olijfolie, het gist en het water door elkaar en kneed dit tot een mooi elastisch deeg. Het handigste is om niet in één keer al het water erbij te doen, maar beetje bij beetje. Het kneden is belangrijk. Wanneer je denkt dat je klaar bent, kneed dan toch nog even goed door!
  2. Vorm het deeg tot een bal, leg hem terug in je kom en bedek het geheel met een stuk plastic folie.
  3. Laat het deeg op een warme plek een uur rijzen.
  4. Snijd je olijven en zongedroogde tomaatjes fijn.
  5. Trek een beetje aan het deeg om er een lap van te vormen en duw de olijven en zongedroogde tomaatjes er door heen.
  6. Laat het deeg op een warme plek een uur rijzen.
  7. Bak het brood in de oven in ongeveer 30 minuten goud bruin.

Even af laten koelen en smullen maar! Het brood is zo al heerlijk, maar ik eet het graag met Pesto Rosso.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *