Homemade Limoncello op basis van wodka

Deel met vrienden en familie

Homemade Limoncello op basis van wodka. Je moet een beetje geduld hebben, maar dan heb je dit heerlijke citrusdrankje helemaal zelf gemaakt!

Ja, je leest het goed! Ik heb zelf limoncello gemaakt. Het is heel erg leuk om te doen en het resultaat mag er wezen. Ik heb meerdere mensen blind laten proeven en keer op keer verkozen ze mijn zelfgemaakte limoncello als lekkerste. En nee, ik had er geen goedkope bocht tegenover gezet. Limoncello is waarschijnlijk veel eenvoudiger te maken dan je zult denken.

‘Echte’ limoncello wordt gemaakt met alcohol van minimaal 92%. Maar dat is moeilijk te verkrijgen en vooral in Nederland ook best duur. Wodka is een goed alternatief: een stuk goedkoper en makkelijker te verkrijgen. Mocht je echt de smaak te pakken hebben, dan kun je altijd nog opzoek gaan naar 92% alcohol!

Limoncello of basis van wodka

Ingrediënten Limoncello fase I

250 ml wodka (ik gebruikte Absolut)
2 biologische citroenen
een goed afsluitbare pot

Bereiding fase I

    1. Boen je citroenen goed schoon. Je hoeft niet perse biologische citroenen te gebruiken, maar zelf vind ik dat wel een fijn idee. Je gebruikt namelijk de schil, waar je alle smaak uit trekt.
    2. Schil de citroenen dun. Het is de bedoeling dat er geen wit op de schillen zit. Het wit zal je limoncello namelijk een bittere smaak geven.
    3. Doe de wodka en de schillen samen in de pot en zet deze weg op een donkere plek.

Nu zul je geduld moeten hebben. Zeker 15 tot 20 dagen zal de pot op die donkere plek moeten blijven staan, voor je door kan naar de volgende fase. Om de paar dagen wel even goed schudden.

Het zal je verbazen hoe snel je limoncello geel wordt!

Ingrediënten fase II

65 gr suiker
150 ml water

Bereiding fase II

  1. Meng de suiker en het water met elkaar in een pannetje. Verwarm het mengsel, tot alle suiker is opgelost.
  2. Laat de siroop goed afkoelen en schenk het bij je citroen wodka. Schud het goed door elkaar. Zeef het geheel en doe het vocht terug in je pot.
  3. Je zult nu nog een week moeten wachten tot je van je zelfgemaakte limoncello kunt genieten, maar stiekem kun je hem natuurlijk al proeven.

Ik was zelf meer dan verrast met het resultaat, ik hoop jij ook!

Mocht je de smaak te pakken hebben van het zelf likeur maken, probeer dan ook eens onze Mars Wodka!

 

Pin dit recept voor homemade Limoncello!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Homemade limoncello op basis van wodka

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close