Mango ijstaart is een heerlijke tropische verkoeling. Lekkere laagjes mango-ijs met echte stukjes mango worden afgewisseld door cake. Het ideale dessert voor de zomermaanden. Maak het ijs helemaal zelf en dan nog zijn we makkelijk binnen 20 minuten klaar met dit recept. Daarna moet je taart nog wel even opstijven in de vriezer natuurlijk, maar daar hoef je zelf natuurlijk helemaal niets voor te doen!
Homemade mango ijstaart
Als je het leuk vindt om ijstaart te maken, dan zou je ook eens moeten kijken naar het recept voor Snickers ijscake!
Zelf mango-ijs maken
Voor dit recept gaan we niet alleen zelf een ijstaart maken, we maken ook echt het mango-ijs zelf. Dit gaat heel makkelijk met een ijsrecept op basis van gecondenseerde melk, slagroom en natuurlijk mango. Voor deze manier van ijs maken heb je geen ijsmachine nodig! Lekker makkelijk dus.
Wel is het handig als je een keukenmachine, blender of (zoals ik) een NutriBullet hebt. Daarmee pureren we de mango samen met de gecondenseerde melk. Ik gebruik hier bevroren mangoblokjes voor. Dit werk makkelijk en snel en zorgt er meteen voor dat de ijsmix al goed koud is.
Mocht je nou echt geen zin hebben om zelf ijs te maken, dan kun je ook vals spelen door mango-ijs te kopen of gepureerde mango door vanille ijs te mengen.
Pin dit recept voor Homemade mango ijstaart!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.