Homemade mango ijstaart

Mango ijstaart is een heerlijke tropische verkoeling. Lekkere laagjes mango-ijs met echte stukjes mango worden afgewisseld door cake. Het ideale dessert voor de zomermaanden. Maak het ijs helemaal zelf en dan nog zijn we makkelijk binnen 20 minuten klaar met dit recept. Daarna moet je taart nog wel even opstijven in de vriezer natuurlijk, maar daar hoef je zelf natuurlijk helemaal niets voor te doen!

Homemade mango ijstaart

Als je het leuk vindt om ijstaart te maken, dan zou je ook eens moeten kijken naar het recept voor Snickers ijscake!

mango ijstaart

Zelf mango-ijs maken

Voor dit recept gaan we niet alleen zelf een ijstaart maken, we maken ook echt het mango-ijs zelf. Dit gaat heel makkelijk met een ijsrecept op basis van gecondenseerde melk, slagroom en natuurlijk mango. Voor deze manier van ijs maken heb je geen ijsmachine nodig! Lekker makkelijk dus.

Wel is het handig als je een keukenmachine, blender of (zoals ik) een NutriBullet hebt. Daarmee pureren we de mango samen met de gecondenseerde melk. Ik gebruik hier bevroren mangoblokjes voor. Dit werk makkelijk en snel en zorgt er meteen voor dat de ijsmix al goed koud is. 

Mocht je nou echt geen zin hebben om zelf ijs te maken, dan kun je ook vals spelen door mango-ijs te kopen of gepureerde mango door vanille ijs te mengen.

Mango ijstaart

Mango ijstaart is een heerlijke tropische verkoeling. Lekkere laagjes mango-ijs met echte stukjes mango worden afgewisseld door cake. Het ideale dessert voor de zomermaanden. Maak het ijs helemaal zelf en dan nog zijn we makkelijk binnen 20 minuten klaar met dit recept. Daarna moet je taart nog wel even opstijven in de vriezer natuurlijk, maar daar hoef je zelf natuurlijk helemaal niets voor te doen!
Porties 8 porties
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 10 min
in de vriezer 4 uur
Totale tijd 4 uur 20 min

Equipment

  • Cakeblik
  • broodmes
  • Plasticfolie
  • Keukenmachine of NutriBullet

Ingrediënten

  • 250 gr bevroren mango
  • 400 gr gecondenseerde melk
  • 400 ml slagroom
  • 1 verse mango in blokjes gesneden
  • 1 cake

Instructies

  • Klop de slagroom stijf.
  • Pureer in je keukenmachine de bevroren mango met de gecondenseerde melk en spatel dit rustig door de slagroom heen.
  • Controleer of je cake in je vorm past en snijd eventueel op maat en vervolgens in drie lagen.
  • Bekleed een cakevorm goed met huishoudfolie. Ook flink over de randen, want dan kun je de ijstaart straks makkelijk uit zijn vorm tillen.
  • Plaats één plak op de bodem van je cakevorm en druk goed aan. Schep je zelfgemaakte mango-ijsmengsel over deze laag en spreid goed en gelijkmatig uit met de achterkant van je lepel. Neem de helft van je verse mango blokjes en strooi ze er overheen. Duw ze een beetje in het ijs.
  • Leg je tweede plak cake erop en herhaal.
  • Dek af met de laatste plak cake en druk voorzichtig een beetje aan. Bedek met plastic folie.
  • Plaats de mango ijstaart minimaal 4 uur in de vriezer en haal hem er even van tevoren uit, zodat je hem in plakken kunt snijden.

Notities

Mango ijsmix over? Je kunt dit gewoon in een bakje invriezen en gebruiken als roomijs!
Auteur: Mariska
Gang: ijs, toetje
Keuken: Aziatisch, Westers
Trefwoord: ijs, ijstaart

Pin dit recept voor Homemade mango ijstaart!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

mango ijstaart

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close