Homemade pasteibakjes! Zelf gemaakt het lekkerst

Zelf pasteibakjes maken
Homemade pasteibakjes zijn natuurlijk het allerlekkerst! Super makkelijk zelf te maken met bladerdeeg. 20 minuten in de oven en klaar zijn ze!

Pasteibakjes zijn altijd al populair geweest. Zeker als de feestdagen eraan komen. Misschien denk je: in die periode hebben we het al druk genoeg, waarom koop je niet gewoon kant-en-klare bakjes? Ik zal het je vertellen! Ze smaken niet alleen beter (er zit een veel vollere smaak aan), je weet ook dat ze goed vers zijn en je kunt ze ook nog eens heel makkelijk vegan maken, mocht je dat willen.

Lekker vullen!

Als je eenmaal je pasteibakjes gemaakt hebt, kun je met de vulling alle kanten op. Een van de populairste opties vind je in dit recept voor bakjes met brie. Op de foto hierboven gebruikte ik de vulling van de rivierkreeftjes cocktail. Maar je kunt ook de vulling van bijvoorbeeld de garnalenkroketjes of de eendenbitterbal gebruiken, laat dan de gelatine uit het recept weg!

Behalve hartig kun je de bakjes ook heel lekker zoet maken en serveren als toetje!

pasteibakjes met zoete vulling

Ingrediënten homemade pasteibakjes

voor 4 bakjes

1 pak bladerdeeg (of een rol)
1 ei (of plantaardige melk als je een vegan gerecht wilt)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en bedek een bakplaat met bakpapier.
  2. Steek vier rondjes uit, plaats ze op de bakplaat en prik ze goed in met een vork. Dit worden de bodempjes van de pasteibakjes.
  3. Steek nu de overige rondjes uit, je hebt drie laagjes bovenop de bodem nodig. Dus nog 12 rondjes. Steek uit deze rondjes kleine rondjes, precies in het midden. Als je geen kleine steekringen hebt, kun je hier ook goed een shotglaasje voor gebruiken.
  4. Klop het ei los en smeer elk laagje bladerdeeg hiermee in. Liever vegan? Gebruik dan plantaardige melk.
  5. Plak op elke bodem drie ringetjes. De middenstukjes kun je bakken als dekseltjes.
  6. Bak de bakjes in 20 minuten mooi goudbruin en gaar.

De bakjes worden minder luchtig dan de kant-en-klare variant, maar hebben veel meer smaak!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *