Je eigen taco kruiden maken: lekkerder en gezonder dan de kant-en-klare varianten! En is het geen leuk idee om je zelfgemaakte kruidenmixen cadeau te geven aan vrienden? Lees verder voor mijn eigen Taco Kruidenmix!
Fan request
Op de Flying Foodie Facebookpagina vroeg ik naar aanleiding van mijn recept voor shoarmakruiden of er nog interesse was in andere zelfgemaakte kruidenmixen. Nou, die was er zeker! Duidelijk was dat de meesten het vervelend vinden dat in de kant-en-klaar potjes zoveel zout zit. Ik ben het daar absoluut mee eens. Er werd gevraagd of ik misschien ook een recept voor een taco mix heb. Dit kwam extra goed uit, omdat we de laatste tijd toch vaak Mexicaans eten!
Taco kruiden zonder zout
Onlangs heb ik mij (hopelijk voor het laatst!) laten verleiden tot het kopen van een potje ‘cajun kruiden’. Ik was lui en moe en pakte gewoon een kant-en-klare mix uit het schap. Zo erg zal het wel niet zijn, dacht ik nog. Zonder de ingrediënten te lezen, ging ik aan de slag. Maar toen ik ging proeven, bleek het eten vreselijk zout! Wat bleek? de ‘kruidenmix’ bestond voor 70% uit zout!! 70%… niet te geloven, dat is geen kruidenmix meer, maar zout met een beetje kruiden.
De Mexicaanse kruidenmix maken we helemaal zonder zout, zo kun je per gerecht helemaal zelf bepalen hoeveel zout je nog toevoegt. Maakt het meteen ook kidsproof, want bij de kleintjes moet je heel erg opletten met zout.
Deze hoeveelheid is denk ik genoeg voor ongeveer vijf keer. Zelf maak ik het graag in een grotere hoeveelheid en bewaar ik mijn taco kruidenmix in een luchtdicht potje!
Pin dit recept voor Taco Kruiden!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.
pimento nog nooit van gehoord! Ik ga dit googlen en opslaan bij mijn favoriete haha.
Het is een soort van gerookt paprika poeder en zit in van die schattige rode blikjes 😊