Homemade Taco Kruidenmix

Homemade taco kruidenmix
Je eigen Taco Kruidenmix maken: lekkerder en gezonder dan de kant-en-klare varianten! En is het geen leuk idee om je zelfgemaakte kruidenmixen kado te geven aan vrienden? Lees verder voor mijn eigen Taco Kruidenmix!

Op de Flying Foodie Facebookpagina vroeg ik naar aanleiding van mijn recept voor shoarmakruiden of er nog interesse was in andere zelfgemaakte kruidenmixen. Nou, dit was er zeker! Duidelijk was dat de meesten het vervelend vinden dat in de kant-en-klaar potjes zoveel zout zit. Ik ben het daar absoluut mee eens.

Onlangs heb ik mij (hopelijk voor het laatst!) laten verleiden tot het kopen van een potje ‘cajun kruiden’. Ik was lui en moe en pakte gewoon een kant-en-klare mix uit het schap. Zo erg zal het wel niet zijn, dacht ik nog. Zonder de ingrediënten te lezen, ging ik aan de slag. Maar toen ik ging proeven, bleek mij eten toch zout! Wat bleek? de ‘kruidenmix’ bestond voor 70% uit zout!! 70%… niet te geloven, dat is geen kruidenmix meer, maar zout met een beetje kruiden.

Op mijn Facebook pagina vroeg iemand aan mij of ik misschien ook een Taco kruidenmix recept had. Dit kwam extra goed uit, omdat ik laatste tijd toch vaak in de Mexicaanse sfeer zit qua eten!

Benodigdheden Homemade Taco Kruidenmix

1 eetlepel knoflookpoeder
0.5 eetlepel uienpoeder
1 eetlepel komijn
0.5 eetlepel chili flakes
1 eetlepel paprikapoeder
0.5 eetlepel pimentón
1 eetlepel oregano
0.25 eetlepel zout

Bereiding Homemade Taco Kruidenmix

  1. Dit recept is niet zo moeilijk ;). Meet de kruiden af en voeg ze bij elkaar. Zelf vind ik het lekker om de chili flakes en oregano eerst fijn te vijzelen, maar nodig is het niet. Roer goed door elkaar en klaar is je kruidenmix!Ik gebruik meestal 1 eetlepel op 300/400 gram vlees.

Deze hoeveelheid is denk ik genoeg voor ongeveer vijf keer. Zelf maak ik het graag in een grotere hoeveelheid en bewaar ik mijn taco kruidenmix in een luchtdicht potje!

Join the Conversation

  1. Dilini says:

    pimento nog nooit van gehoord! Ik ga dit googlen en opslaan bij mijn favoriete haha.

    1. Mariska Author says:

      Het is een soort van gerookt paprika poeder en zit in van die schattige rode blikjes 😊

Geef een reactie

Close
© Copyright FlyingFoodie
Close