Honing-mosterd beenham uit de oven is een heerlijk feestelijk recept. Met dit super makkelijke recept wordt een hele beenham bereiden een koud kunstje. Het resultaat is een sappige, smaakvolle beenham met een zoete, plakkerige honing-mosterdsaus.
Beenham uit de oven
Beenham kun je op verschillende manieren bereiden, maar in de oven is het vrij simpel. Het allerlekkerste resultaat krijg je door ervoor te zorgen dat het hammetje een kerntemperatuur van 65 graden bereikt, om hem dan direct uit de oven te halen. Dan is hij gaar en lekker warm, maar ook nog steeds ontzettend sappig. Dit kan heel goed met een ‘normale‘ thermometer, maar als je iets meer luxe en gemak wilt, heb je tegenwoordig ook goed betaalbare draadloze kernthermometers.
Een andere lekkere manier om beenham te bereiden is in de Instant Pot.
Honing-mosterdsaus
Honing-mosterdsaus is natuurlijk een klassieker bij beenham. In dit recept maken we gebruik van twee soorten mosterd: grove mosterd en scherpe Dijon. De grove geeft vooral smaak en van die mooie kenmerkende mosterdkorreltjes en de scherpe Dijonmosterd geeft het wat pit. Je kunt ook alleen grove mosterd gebruiken, als je niet van scherpe mosterd houdt.
Naast honing gaat er ook een beetje bruine suiker bij de saus, dit zorgt ervoor dat het hammetje een prachtige kleur krijgt.
Lekker erbij
Een beenham eet je natuurlijk niet alleen, daar horen bijgerechten bij! Wat dacht je bijvoorbeeld van:
- Klassieks aardappelkroketjes
- Geroosterde spruitjes met honing en amandel
- Kerstige rode kool met glühweinkruiden
Pin deze Honing mosterd beenham uit de oven!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.