Huevos rancheros is een heerlijk Mexicaans gerecht met tomaat, bonen, ei en tortilla’s. Als ‘ie lekker rijp is kan een avocado er ook echt heerlijk bij zijn. Toen ik dit gerecht laatst zelf bestelde bij Hofi Cas Cora op Curaçao, bedacht ik mij dat ik dit echt weer eens zelf moest maken, zodat ik het met jullie kan delen.
Huevos rancheros
Heel letterlijk betekent dit gerecht ‘eieren van de ranch/boerderij’ en dat geeft wel aan dat dit een simpel gerecht is. Je kunt makkelijk met dit recept variëren door verschillende bonen te gebruiken, het eitje te pocheren of koken in plaats van te bakken, de tomaten te grillen voor de salsa en/of de tortilla’s te bakken. Gebruik dit recept dus gewoon als basis en maak er je eigen versie (lees: feestje!) van. Dat doen ze in Mexico ook!
Als je gaat variëren laat ons dan zeker weten wat jouw favoriete versie van huevos rancheros is, misschien breng je ons en andere lezers wel op een heel goed idee!
Mexicaans ontbijt
Huevos rancheros wordt in Mexico als ontbijt gegeten. Heerlijk! Ik hou wel van een warm en stevig ontbijt, maar dan het liefst wel als iemand anders het voor mij maakt. Voor mezelf is het een beetje teveel gedoe in de ochtend. Gelukkig kun je dit Mexicaanse ontbijt ook heel goed als lunch of avondeten serveren; doet niemand moeilijk over. Wat dat betreft doet het veel denken aan shakshuka, wat traditioneel gezien ook een ontbijtgerecht is.
Pin dit recept voor Huevos ranchero’s!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.