Huevos rancheros

Deel met vrienden en familie

Huevos rancheros is een heerlijk Mexicaans gerecht met tomaat, bonen, ei en tortilla’s. Als ‘ie lekker rijp is kan een avocado er ook echt heerlijk bij zijn. Toen ik dit gerecht laatst zelf bestelde bij Hofi Cas Cora op Curaçao, bedacht ik mij dat ik dit echt weer eens zelf moest maken, zodat ik het met jullie kan delen.

Huevos rancheros

Heel letterlijk betekent dit gerecht ‘eieren van de ranch/boerderij’ en dat geeft wel aan dat dit een simpel gerecht is. Je kunt makkelijk met dit recept variëren door verschillende bonen te gebruiken, het eitje te pocheren of koken in plaats van te bakken, de tomaten te grillen voor de salsa en/of de tortilla’s te bakken. Gebruik dit recept dus gewoon als basis en maak er je eigen versie (lees: feestje!) van. Dat doen ze in Mexico ook!

Als je gaat variëren laat ons dan zeker weten wat jouw favoriete versie van huevos rancheros is, misschien breng je ons en andere lezers wel op een heel goed idee!

Huevos rancheros

Mexicaans ontbijt

Huevos rancheros wordt in Mexico als ontbijt gegeten. Heerlijk! Ik hou wel van een warm en stevig ontbijt, maar dan het liefst wel als iemand anders het voor mij maakt. Voor mezelf is het een beetje teveel gedoe in de ochtend. Gelukkig kun je dit Mexicaanse ontbijt ook heel goed als lunch of avondeten serveren; doet niemand moeilijk over. Wat dat betreft doet het veel denken aan shakshuka, wat traditioneel gezien ook een ontbijtgerecht is.

Huevos rancheros

Huevos rancheros is een heerlijk Mexicaans gerecht met tomaat, bonen, ei en tortilla's. Een lekkere rijpe avocado erbij is natuurlijk ook geweldig!
Porties 2 porties *
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten

Ingrediënten

Bonenspread

  • 200 gr bonen zwarte, bruine of kidney
  • 1 snuf zout
  • 0.25 theelepel gemalen komijn
  • 0.5 sjalot
  • 0.5 teentje knoflook

Tomaten

  • 2 tomaten lekker rijp en zoet
  • 0.5 sjalot
  • 0.5 teentje knoflook
  • 1 kneepje limoensap
  • 2 theelepels extra virgin olijfolie

De rest

Optioneel

  • 1 avocado
  • verse koriander

Instructies

Bonen

  • Snipper je ui en knoflook fijn, als je wilt kun je dit ook meteen doen voor je tomaten die je zo gaat maken.
    0.5 sjalot, 0.5 teentje knoflook
  • Verwarm wat olie in de pan en fruit hierin je ui en knoflook. Voeg daarna zout, komijn en de bonen toe.
    200 gr bonen, 0.25 theelepel gemalen komijn
  • Roer goed door tot de bonen warm zijn en stamp alles fijn. Voeg eventueel wat water toe om het wat smeuïger te maken. Proef en breng op smaak met zout en extra komijn.
    1 snuf zout

Tomaten

  • Snipper je ui en knoflook fijn en snijd je tomaat in blokjes.
    2 tomaten, 0.5 sjalot, 0.5 teentje knoflook
  • Meng dit met een kneepje limoen en een scheutje olijfolie. Proef en breng op smaak met bijvoorbeeld wat extra limoensap of olie.
    1 kneepje limoensap, 2 theelepels extra virgin olijfolie

Huevos rancheros

  • Bak de eieren en verwarm de wraps.
    4 kleine wraps, 4 eieren
  • Besmeer de wraps met je bonen en leg daarop de gebakken eieren, de tomaten en maak eventueel af met avocado en koriander. Eet smakelijk!
    1 avocado, verse koriander

Notities

  • twee flinke lunchporties, of ontbijt voor 4!
Auteur: Mariska
Gang: Hoofdgerecht, lunch, ontbijt
Keuken: Mexicaans
Trefwoord: bonen, eieren, mexicaans, ontbijt, wraps

Pin dit recept voor Huevos ranchero’s!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Huevos rancheros mexicaans ontbijt

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close