De groente zijn heerlijk gekruid met za’tar en natuurlijk knoflook. De kikkererwten zijn knapperig geroosterd en gekruid met ras el hanout. Even wat groentes snijden, alles in de oven en het werk zit er eigenlijk al op. Als de groentes gegrild zijn, hoef je alleen de borden nog even op te maken. Deze versie is toevallig vegan én koolhydraatbewust.
Een hummus bowl is, zoals de naam al doet vermoeden, een maaltijd met als basis hummus en deze keer combineren we dat met heerlijke gegrilde groentes en geroosterde kikkererwten. Je kunt net zoals bij bijvoorbeeld een poké bowl lekker variëren met de toppings, als er maar hummus op de bodem zit. En natuurlijk kan het ook gewoon op een bord, maar hummus-bord of hummus-plate klinkt toch een stuk minder!
Lekker als lunch, maar ook prima als avondmaal. Je kunt het heel makkelijk uitbreiden, zonder veel meer tijd kwijt te zijn. Of je nou een hele of een halve courgette snijdt, zoveel meer werk is dat niet. Voeg bijvoorbeeld pompoen of bloemkool toe op de grillplaat. Hou het koolhydraatbewust en eet het zo, of serveer er heerlijke zachte, luchtige pita’s bij. Zelf vind ik zelfgemaakte naan met knoflookboter er ook fantastisch bij.
Je kunt deze hummus bowl met gegrilde groente en geroosterde kikkererwten maken met verschillende soorten hummus. Smaken die ik aanraad zijn:
- Naturel (altijd goed!)
- Pittig (past heel goed bij de gegrilde groente)
- Ras el hanout (dit zit ook al bij de geroosterde kikkererwten en dat ondersteunt elkaar heerlijk)
Wist je trouwens dat je hummus ook heel goed kunt verwarmen? Heel zachtjes in een steelpannetje. Het heeft dan zoveel meer smaak, dan zo koud uit de koelkast. Hoeft niet eens zo heel erg warm te zijn!
Pin deze Hummus bowl met gegrilde groente en geroosterde kikkererwten!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.
Hoi!
Hoelang moeten de groenten en kikkererwten ongeveer in de oven?