Hummus bowl met gegrilde groente

De groente zijn heerlijk gekruid met za’tar en natuurlijk knoflook. De kikkererwten zijn knapperig geroosterd en gekruid met ras el hanout. Even wat groentes snijden, alles in de oven en het werk zit er eigenlijk al op. Als de groentes gegrild zijn, hoef je alleen de borden nog even op te maken. Deze versie is toevallig vegan én koolhydraatbewust.

Een hummus bowl is, zoals de naam al doet vermoeden, een maaltijd met als basis hummus en deze keer combineren we dat met heerlijke gegrilde groentes en geroosterde kikkererwten. Je kunt net zoals bij bijvoorbeeld een poké bowl lekker variëren met de toppings, als er maar hummus op de bodem zit. En natuurlijk kan het ook gewoon op een bord, maar hummus-bord of hummus-plate klinkt toch een stuk minder!

Hummus Bowl

Lekker als lunch, maar ook prima als avondmaal. Je kunt het heel makkelijk uitbreiden, zonder veel meer tijd kwijt te zijn. Of je nou een hele of een halve courgette snijdt, zoveel meer werk is dat niet. Voeg bijvoorbeeld pompoen of bloemkool toe op de grillplaat. Hou het koolhydraatbewust en eet het zo, of serveer er heerlijke zachte, luchtige pita’s bij. Zelf vind ik zelfgemaakte naan met knoflookboter er ook fantastisch bij.

Je kunt deze hummus bowl met gegrilde groente en geroosterde kikkererwten maken met verschillende soorten hummus. Smaken die ik aanraad zijn:

  • Naturel (altijd goed!)
  • Pittig (past heel goed bij de gegrilde groente)
  • Ras el hanout (dit zit ook al bij de geroosterde kikkererwten en dat ondersteunt elkaar heerlijk)

Wist je trouwens dat je hummus ook heel goed kunt verwarmen? Heel zachtjes in een steelpannetje. Het heeft dan zoveel meer smaak, dan zo koud uit de koelkast. Hoeft niet eens zo heel erg warm te zijn!

Hummus bowl met gegrilde groente en geroosterde kikkererwten

Porties 2 personen
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 25 min

Ingrediënten

  • 200 gr lekkere hummus (mag ook meer!)
  • 1 rode paprika
  • 0.5 rode ui
  • 0.5 courgette
  • 0.5 aubergine
  • 1-2 theelepels za'atar (zie notities voor alternatief)
  • 1-2 teentjes knoflook
  • olijfolie, zout & peper
  • 100 gr kikkererwten
  • 0.5 eetlepel ras el hanout

Optioneel

  • paar takjes koriander
  • verse pita's

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius en bedek een bakplaat met bakpapier.
  • Snijd de groente: de paprika in stukken, de aubergine in kleine blokjes, de ui in parten en de courgette in halve plakken. Verdeel over de bakplaat, maar hou een plekje vrij voor de kikkererwten.
  • Snijd de knoflook fijn, bestrooi met zout en meng hier twee eetlepels olie doorheen. Sprenkel dit over de groente, gevolgd door de za'tar.
  • Giet de kikkererwten af en spoel om. Laat goed uitlekken en wrijf droog met een stuk keukenrol. Rol door de ras el ha nout en besprenkel eventueel met zout. Leg bij de groente op de bakplaat. Mocht je een kleine bakplaat hebben dan is het wellicht handig om een bakje te vouwen van aluminiumfolie, zodat het vocht van de groentes niet bij de kikkererwten komt. Anders worden ze niet knapperig.
  • Verdeel de hummus over je bowls. Wist je dat je hummus ook kunt verwarmen? Erg lekker!
  • Verdeel de gegrilde groente en geroosterde kikkererwten over de hummus.
  • Maak optioneel af met wat gesnipperde koriander en verse pita's.

Notities

Geen za'atar voor handen? Vervang het dan door oregano. Niet hetzelfde, maar het komt in de buurt en nog belangrijker: ook heel erg lekker in deze combinatie!
Auteur: Mariska
Gang: brunch, Hoofdgerecht, lunch
Keuken: Libanees, Midden-Oosters
Trefwoord: gezond, koolhydraatarm, makkelijk, vegan, vegetarisch

Pin deze Hummus bowl met gegrilde groente en geroosterde kikkererwten!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Hummus Bowl Flying Foodie pin

 

Geef een reactie

Close
© Copyright FlyingFoodie
Close