Hutspot uit de multicooker (Instant Pot / Crockpot Express)

Deel met vrienden en familie

Hutspot uit de multicooker is een klassiek recept, maar dan op een moderne manier bereid. Alles in je Instant Pot, stel hem in op 6 minuten hogedruk en je hebt er tot ‘ie piept dat het klaar is geen omkijken meer naar! Zelfs de worst kan er direct bij.

Stamppot met een stoommandje

Niet noodzakelijk, maar wel heel handig is dit stoommandje voor de Instant Pot. Je gooit alles in je stoommandje en zodra het klaar is, haal je het zo met de hendel uit de pot en blijft al het vocht achter. Geen gedoe met afgieten. Heb je nog geen stoommandje? Geen probleem, je kunt het ook zonder doen. Je zult dan wel iets meer moeite moeten doen om het vocht goed af te gieten als het klaar is.

Wist je dat we ook een Nederlands E-book hebben voor de Instant Pot E-Book: Basisrecepten voor de Instant Pot

Hutspot uit de multicooker

Zelf gebruik altijd een Instant Pot, ik echt dol op dat apparaat. Je kunt dit recept (net als bijna alle andere Instant Pot recepten) ook heel goed in een andere multicooker bereiden, zoals bijvoorbeeld de Crockpot Express. De knopjes heten misschien net even anders, maar de bereiding en ingrediënten blijven hetzelfde!

Hutspot uit de Multicooker (Instant Pot/ Crockpot Express)

Hutspot uit de multicooker is een klassiek recept, maar dan op een moderne manier bereid. Alles in je Instant Pot, stel hem in op 6 minuten hogedruk en je hebt er tot het piept dat het klaar is geen omkijken meer naar! Zelfs de worst kan er direct bij.
Porties 3 porties (of 2 flinke)
Voorbereidingstijd 12 minuten
HP in de Instant Pot 6 minuten
Totale tijd 18 minuten

Kookgerei

  • Instant Pot of andere elektrische hogedruk pan
  • Instant Pot stoommandje (optioneel)
  • Stamper

Ingrediënten

  • 500 gr aardappels kruimig
  • 300 gr wortels
  • 2 uien
  • 250 ml water
  • 1 snuf zout
  • 1 klont boter

Optioneel

  • 1 rookworst

Instructies

  • Schil de aardappels, snijd in kleine stukken en spoel goed om met koud water. Doe hetzelfde met de wortels en snipper je ui grof.
  • Giet 250 ml water in je Instant Pot en plaats het stoommandje er in. Verdeel de aardappels onderin het stoommandje, gevolgd door de wortels en uien. Bestrooi met een snuf zout.
  • Sluit het deksel en controleer of je ventiel dicht staat. Met de MANUAL of PRESSURE COOK knop selecteer je “high pressure” en set je de timer op 6 minuten.
  • Zodra de timer afgelopen is, gaan we voor een Quick Release en zetten we meteen het ventiel open. Haal voorzichtig het stoommandje eruit. Snijd de worst in plakken en stamp je hutspot goed door elkaar met een klont boter en eventueel wat kookvocht.

Notities

Hier vind je het stoommandje dat ik gebruik!
Auteur: Mariska
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Nederlands, Westers
Trefwoord: aardappel, Instant Pot, kruidig, stamppot, wortel

Meer Instant Pot recepten

Zoals je weet staat Flying Foodie vol met heerlijke recepten, en is het de go-to website voor de lekkerste Nederlandse Instant Pot recepten. Wat dacht je bijvoorbeeld van de volgende recepten:

Pin deze Hutspot uit de multicooker (Instant Pot / Crockpot Express)!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden. Bijvoorbeeld op een bord met je favoriete Nederlandse Instant Pot recepten, of lekkerste stamppotjes.

Instant Pot hutspot stamppot

 

Deel met vrienden en familie

Join the Conversation

  1. Tamara trzcinski says:

    hallo alweer, ik heb een instant pot duo evo pro van 6 liter hoeveel zou ik daar 1 kg aardappels en 800 gr wortels in kunnen doen ?

    1. Ik denk het net aan. Niet de hoeveelheid water verdubbelen!

  2. Hi Mariska,

    Ik ben sinds een aantal dagen gelukkige bezitter van een Crockpot Express Multicooker. Nu keek ik naar het stoommandje op Amazon waar je naar verwijst. Lijkt me een mooi en handig ding, alleen lees ik dat de diameter 21 cm is. Past dat wel? Het stoomrekje dat er standaard bij zit is maar 20 cm. Hoor het graag!

    Groet Ida

    1. Hi Ida dit mandje gebruik ik in combinatie met een Instant Pot, daar past het perfect in. Ik weet niet of de Crockpot de zelfde maat heeft.

      1. Ida Bromberg says:

        Gok genomen en hij past perfect, erg handig! Gebruik ‘m zowat elke dag.

  3. Als ik een dubbele hoeveelheid wil maken, moet ik dan ook een dubbele hoeveelheid water toevoegen?

    1. Nee Jet dat is niet nodig :)!

  4. Ik heb de aardappels in hele kleine blokjes gesneden en de pot 7 minuten ipv volgens het recept 6 minuten op high presure gezet. De aardappels waren niet eetbaar, zo hard nog. Echt zonde. Had t al afgegoten en peen en uien waren meer dan gaar, dus terug doen lukt niet meer.

    1. Mariska Author says:

      Hi Tineke, wat vervelend. Ik denk echt dat er iets anders fout is gegaan, dit recept is namelijk al honderden keren gemaakt zonder problemen. Wellicht waren je aardappels glazig? Als de peen wel gaar geworden is, dan zou de aardappel dit ook moeten zijn.

      1. Ik moest opzoeken wat glazige aardappels zijn, maar dat zou het kunnen zijn inderdaad. Ik had echt kleine stukjes gesneden en deze vrij lang laten staan in koud water. Dat neemt misschien ook zetmeel weg? De peen was gaar, maar die had ik ook relatief dun gesneden. Op welke grootte van aardappelstukjes is de tijd in dit recept gebaseerd?

        1. Mariska Author says:

          Ik had het de laatste keer ook met 1 aardappel (die ik in een normale pan had gekookt), die bleef zo hard terwijl de rest zacht was.
          Kleine aardappels snijd ik door vieren, medium door 6 en hele grote in 8 stukken. Niet heel klein dus.
          Het lang laten staan in koud water doe ik ook wel eens als ik recepten test, want dan bereid ik er een zooi voor en heb daar nooit problemen mee gehad.

          1. Ik ga vanavond een nieuwe poging doen met een ander soort aardappels. Ik laat het je weten!

          2. Gisteren nieuwe poging gedaan. Andere soort aardappels. Na 7 minuten echt nog hard. Daarna twee keer 5 minuten extra gedaan. Na in totaal 17 minuten hadden we heerlijke hutspot. Het is me echt een raadsel waarom dit zo’n stuk langer dan jij aangeeft. In meerdere recepten zie ik 6 a 7 minuten voor hutspot, dus jouw recept klopt ongetwijfeld.

          3. Mariska Author says:

            17 minuten is heel lang voor aardappels, zeker als je dit in 3x hebt gedaan want dan ben je namelijk ook 3x druk aan het opbouwen.

            Zelf als ik hele aardappels “pof” in de pan ben ik niet zoveel tijd kwijt.

            Welk model pot heb je? En merk je dat je bij andere recepten ook meer tijd nodig hebt?

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close