Iced macchiato in een handomdraai

Deel met vrienden en familie

Iced macchiato is de ijskoude versie van dit fantastische bakkie laagjes koffie. Super simpel te maken zonder speciale apparatuur. Vul je vriezer maar alvast met ijsblokjes, deze ijskoffie ga je zeker vaker willen maken

Iced macchiato: IJskoffie met laagjes

Iced macchiato’s kom je steeds vaker tegen. Niet zo vreemd, want het is een ontzettend fotogeniek drankje in een tijd waar we steeds meer foto’s op social media zetten. Nu hoef je zeker niet iedere keer je geld over de balk te smijten bij koffietentjes voor een lekkere iced macchiato: je maakt het gemakkelijk zelf!

Zelf gebruik ik meestal koffiecups, maar je kunt je ijskoffie ook maken met koffie gemaakt van koffiebonen. Wist je dat je tegenwoordig ook duurzame koffiecups en duurzame koffiebonen hebt? Minimaal net zo lekker, maar wel een stuk beter voor het milieu. 

Suiker of siroop?

De meeste ijskoffie recepten maken gebruik van suikersiroop om de koffie te zoeten. Dit is zeker een makkelijke methode, maar zelf heb ik vaak geen suikersiroop in huis en ook niet altijd zin om het zelf te maken (het is wel heel makkelijk te maken). Wie lui is, moet creatief zijn en ik heb er dan ook een simpele, maar effectieve oplossing voor gevonden.

Ik zoet de koffie gewoon met suiker als deze nog warm is. Zet dus gewoon je koffie, voeg hier net zoveel suiker bij als je zou gebruiken in een warm kopje koffie en gebruik deze aangezoete koffie voor je iced macchiato.

Iced macchiato

Iced macchiato's is de ijskoude versie van dit fantastische bakkie laagjes koffie. Super simpel te maken zonder speciale apparatuur. Vul je vriezer maar alvast met ijsblokjes, deze ijskoffie ga je zeker vaker willen maken
Porties 1 glas
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 10 minuten

Ingrediënten

  • 2 scheppen ijsblokjes
  • 1 shot espresso
  • 1 shot melk zelfde hoeveelheid als de koffie

Instructies

  • Vul een glas met flink wat ijs. Giet hier de melk overheen.
  • Zet de koffie en voeg naar smaak suiker toe, dit smelt nu nog makkelijk in de warme koffie. Gebruik je suikersiroop, dan kun je dit ook achteraf doen.
  • Schenk de koffie (voorzichtig!) bovenop de melk met ijs. Ik giet de koffie het liefst op een ijsklontje. Het is de bedoeling dat je de laagjes duidelijk blijft zien.
Auteur: Mariska
Gang: Drankje
Keuken: Westers
Trefwoord: IJskoffie, Koffie

Pin deze Iced macchiato!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

iced macchiato ijskoffie met laagjes

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close