Instant Pot butter chicken is boterzachte kip in een rijke kruidige saus, die ook nog eens snel op tafel staat… wie wilt dat nou niet? Met dit recept en het gebruik van de Instant Pot is dit in een handomdraai geregeld!
De Instant Pot is ontzettend populair, alleen weten we dat in Nederland geloof ik nog niet helemaal. De Instant Pot is eigenlijk een elektrische, slimme snelkookpan en slow cooker. Onder hoge druk gaat het bereiden van veel gerechten, zoals stoofvlees, veel sneller. Een van de redenen dat de Instant Pot zo populair is, is vanwege de acceptatie door de Indiase community. Het leek mij dan ook meer dan passend om mijn eerste Instant Pot recept te baseren op de prachtige Indiase keuken.
Boterzachte Butter Chicken uit de Instant Pot
De eerste keer dat ik een poging deed tot butter chicken uit de Instant Pot was het niet direct een succes. De kip kwam er wel boterzacht uit, maar de saus kwam in de verste verte niet in de buurt van de heerlijke saus die ik gewend ben van butter chicken. Na wat bijschaven van het recept is dat nu wel helemaal gelukt! Wat een feest is dit om te eten! Het vlees heeft zo veel smaak echt ik echt super zacht, maar heeft nog wel structuur.
Meer recepten voor de Instant Pot
Inmiddels heb al flink wat lekkere recepten online staan voor de Instant Pot. Die kun je hier vinden. Wat dacht je bijvoorbeeld van:
- Super malse Koreaanse kip uit de Instant Pot
- Indische Kip Ketjap (Ajam Ketjap)
- Instant Pot Soto Ayam
Pin deze Instant Pot Butter Chicken!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.
Hoi Mariska,
Hoeveel kooktijd moet je aanhouden als je geen instant pot gebruikt?
Groetje, Yvonne
Met precies dit recept heb ik geen ervaring in een normale pan. Dit is wat ik zou doen: Ik zou eerst de kip 10-15 minuten marineren met de kruiden en daarna zeker nog 15 minuten laten sudderen in de saus, misschien zelf nog langer om de kip echt zacht te krijgen. Wil je het liever sneller klaar hebben dan kan je ook kipfilet gebruiken natuurlijk, wel opletten dat je kipfilet niet droogbakt.
Hoi Mariska,
Doe je na het pureren het vlees weer in de pot, of serveer je het apart met de saus er overheen?
Ik ga het straks maken:-)
Ik haal de helft van de saus er uit en dat bewaar ik, bij de rest doe ik inderdaad de kip terug
Hallo Mariska,
hoe gebruik je dan de volgende keer de ingevroren overgebleven saus?
Ik heb deze gisteren gemaakt en hij was zoooo lekker! Gelukkig heb ik een portietje over voor in de pauze op t werk.
Deze ga ik echt wel vaker maken hoor. Zal ook lekker zijn met stukjes paneer erin ipv kip. Of tofu ofzo als je daarvan houdt.
Hoi Mariska,
Mijn dochter vind kipdij niet lekker. Kan ik dit gerecht ook met kipfilet maken en hoe lang zou het dan ‘onder druk’ moeten?
Met dit recept vind ze het vast wel lekker 😉 Kipfilet zou ik 2 a 3 minuten korter doen en niet te klein snijden
Vanavond je recept gemaakt en ik moet zeggen heerlijk heerlijk!!!!! Ik had er naanbrood bij gebakken,we hebben lekker gesmuld 👍
Wat fijn om te lezen dat het zo goed gesmaakt heeft. Dit blijft ook echt één van mijn favorieten.
Wat doe je met de rest van de saus?
Dat vries ik in. Gebruik ik bv als basis voor een snelle curry, als soort van GADO GADO saus, op een pizza etc
Hoi, bedoel je in dit recept met room, slagroom of kookroom?
Met room bedoelen we de ongeklopte versie van slagroom
Dank voor je snelle reactie!