Indiase mango chutney

Deel met vrienden en familie

Indiase mango chutney is de perfecte sidedish voor bij je curry. Je hoeft voor het maken geen super rijpe mango te hebben, nog beter is het zelfs als de mango een beetje groen en een tikkie hard is. Laat daar nou net de Nederlandse supermarkt vol mee liggen (soms zelfs onder de noemer ‘eetrijp’, hahahaha).

Indiase mango chutney

Deze Indiase mango chutney is heerlijk zoet, een beetje fris-zuur en zacht kruidig. Erg lekker bij Indiase klassiekers als een goede curry en wat lekkere verse naan, maar de chutney smaakt ook bijzonder goed op een broodje met kaas. Nu we het toch over kaas hebben: deze chutney kun je ook heel goed serveren bij een kaasplankje!

Wat is chutney?

Een chutney is een conserven op basis van fruit. Het lijkt daarmee ook wel op jam, maar er wordt bij chutney veel minder suiker gebruikt en over het algemeen gezien meer kruiden. Naast mango, zijn ook chutneys op basis van ananas, kokos, ui en bijvoorbeeld tomaat (ja, dat is fruit!) populair.

Chutney vind zijn oorsprong in India en Pakistan, maar is ook in de Surinaamse keuken veel terug te vinden.

Indiase mango chutney

Indiase mango chutney is de perfecte sidedish voor bij je curry. Je hoeft voor het maken geen super rijpe mango te hebben, nog beter is het zelfs als de mango een beetje groen en een tikkie hard is. Laat daar nou net de Nederlandse supermarkt vol mee liggen (soms zelfs onder de noemer 'eetrijp', hahahaha).
Porties 4 porties
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 15 min

Ingrediënten

  • 2 mango's
  • 1 theelepel bruin mosterdzaad
  • 1 stokje kaneel
  • 2 kruidnagels
  • 1 groene chili
  • 1 theelepel suiker of meer naar smaak

Instructies

  • Schil de mango's en snijd deze in blokjes.
    2 mango's
  • Verwarm wat olie in de pan en voeg mosterdzaad, kaneel en kruidnagels toe. Laat dit een minuutje fruiten, tot de zaadjes beginnen te poppen.
    1 theelepel bruin mosterdzaad, 1 stokje kaneel, 2 kruidnagels
  • Voeg mango, suiker en eventueel chili toe en kook dit zachtjes (!) tot je een soort van dikke jam krijgt. Proef en voeg naar smaak wat meer suiker en eventueel een snufje zout toe.
  • Wordt het heel droog en ben je bang dat het aanbakt, voeg dan een paar druppels water toe.
Auteur: Mariska
Gang: Bijgerecht
Keuken: Indiaas
Trefwoord: bijgerecht, chutney, mango

Pin deze Indiase mango Chutney!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close