Indiase pompoen met tomaat en knoflook is een lekker fris recept. Terwijl je pompoen in de oven ligt te roosteren, maak je een heerlijke saus met tomaat, knoflook en gember. Misschien net niet in 30 minuten klaar en op tafel, maar de smaak maakt dit helemaal goed.
Hoewel wel kruidig, is dit recept absoluut niet pittig. Het is door de verse gember juist heerlijk fris. Je kunt het natuurlijk wel pittig maken door meer groene chili toe te voegen, maar eerlijk gezegd heeft dit gerecht dat helemaal niet nodig.
Je krijgt het lekkerste resultaat door gebruik te maken van verse gember. Vroeger bewaarde ik mijn gember altijd gewoon in de fruitschaal. De laatste jaren bewaar ik het in de koelkast, ik ben er achter gekomen dat het dan frisser van smaak blijft, sappiger en dat je minder van die houtige stukjes krijgt.
Je kunt deze Indiase pompoen met tomaat en knoflook serveren als bijgerecht, bijvoorbeeld bij een beef curry of butter chicken, maar het ook serveren als vega(n) hoofdgerecht. Vegan of niet, een lekker stuk naan en raita doen het sowieso goed als bijgerechten bij je pompoen.
Pin deze Indiase pompoen met tomaat en knoflook!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.