Indiase Raita met munt en granaatappel

Deel met vrienden en familie

Indiase Raita met munt en granaatappel is een heerlijk Indiaas bijgerecht op basis van yoghurt. Combineert niet alleen heerlijk bij de kruidige gerechten waar deze wereldkeuken bekend om staat, het kan ook voor de nodige verkoeling zorgen. We schatten allemaal wel eens een chili verkeerd in. Daarnaast heb je soms ook te maken met een tafelgenoot die meer of juist minder pit aan kan, dan jij gewend bent. De munt en zeker de granaatappel zorgen voor een extra verfrissend effect.

Indiase Raita met munt en granaatappel

Waar eet je raita bij?

Raita is echt een bijgerecht, door de basis van yoghurt doet het het heel goed bij kruidige gerechten zoals:

Kinderen vinden het vaak ook lekker om gewoon te eten met een stukje naan of een flatbread.

Je hoeft je echt niet te beperken tot de Indiase keuken, het combineert ook heel goed met de Midden-Oosterse keuken, wat dacht je bijvoorbeeld van kebab, shoarma of lamskoletjes. Raita heeft veel overeenkomsten met labneh, een yoghurtgerecht uit die omgeving.

Indiase Raita met munt en granaatappel

Raita met munt en granaatappel is een heerlijk Indiaas bijgerecht. De mildheid van de yoghurt combineert heerlijk met kruidige recepten waar de Indiase keuken bekend om staat.
Porties 2
Voorbereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 5 minuten

Ingrediënten

  • 250 gr dikke yoghurt (zie notities)
  • 3-4 takjes munt (+ extra)
  • 0.5 theelepel gemalen komijn
  • 0.25 theelepel suiker
  • 1 snufje zout
  • 2 handjes granaatappel pitjes

Instructies

  • Haal de blaadjes munt van de takjes en snijd fijn. Leg een klein beetje apart om straks bovenop de raita te strooien.
    3-4 takjes munt
  • Schep de yoghurt in een kom en meng dit met de gesneden munt, gemalen komijn, suiker en zout.
    250 gr dikke yoghurt, 3-4 takjes munt, 0.5 theelepel gemalen komijn, 0.25 theelepel suiker, 1 snufje zout
  • Bestrooi met granaatappelpitjes en de munt die je apart hebt gehouden.
    2 handjes granaatappel pitjes
  • Serveer direct of bewaar afgedekt in de koelkast. Zelf vind ik dit het lekkerste, dan trekken de smaken goed in.

Notities

Voor dit recept werkt dikke yoghurt het beste, denk aan Griekse yoghurt. Kun je net als ik niet zo goed tegen lactose of eet je vegan? Dan kan ik je de tip geven om ongezoete kokosyoghurt te gebruiken. Dat combineert heerlijk met de smaken in deze raita!
Auteur: Mariska
Gang: Bijgerecht
Keuken: Aziatisch, Indiaas, Indian
Trefwoord: vegan, vegetarisch

Pin deze Indiase Raita met munt en granaatappel!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Indiase Raita pin

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close