Indiase Raita met munt en granaatappel is een heerlijk Indiaas bijgerecht op basis van yoghurt. Combineert niet alleen heerlijk bij de kruidige gerechten waar deze wereldkeuken bekend om staat, het kan ook voor de nodige verkoeling zorgen. We schatten allemaal wel eens een chili verkeerd in. Daarnaast heb je soms ook te maken met een tafelgenoot die meer of juist minder pit aan kan, dan jij gewend bent. De munt en zeker de granaatappel zorgen voor een extra verfrissend effect.
Waar eet je raita bij?
Raita is echt een bijgerecht, door de basis van yoghurt doet het het heel goed bij kruidige gerechten zoals:
Kinderen vinden het vaak ook lekker om gewoon te eten met een stukje naan of een flatbread.
Je hoeft je echt niet te beperken tot de Indiase keuken, het combineert ook heel goed met de Midden-Oosterse keuken, wat dacht je bijvoorbeeld van kebab, shoarma of lamskoletjes. Raita heeft veel overeenkomsten met labneh, een yoghurtgerecht uit die omgeving.

Indiase Raita met munt en granaatappel
Ingrediënten
- 250 gr dikke yoghurt (zie notities)
- 3-4 takjes munt (+ extra)
- 0.5 theelepel gemalen komijn
- 0.25 theelepel suiker
- 1 snufje zout
- 2 handjes granaatappel pitjes
Instructies
- Haal de blaadjes munt van de takjes en snijd fijn. Leg een klein beetje apart om straks bovenop de raita te strooien.
- Schep de yoghurt in een kom en meng dit met de gesneden munt, gemalen komijn, suiker en zout.
- Bestrooi met granaatappelpitjes en de munt die je apart hebt gehouden.
- Serveer direct of bewaar afgedekt in de koelkast. Zelf vind ik dit het lekkerste, dan trekken de smaken goed in.
Notities
Pin deze Indiase Raita met munt en granaatappel!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.