Kachumber is een heerlijke, simpele Indiase tomatensalade. Doordat je alleen rauwe ingrediënten gebruikt ben je zo klaar. Kwestie van snijden, mengen en op smaak brengen. Het lijkt heel erg op de Mexicaanse pico de gallo. Alleen wordt er in kachumber geen knoflook gebruikt, maar alleen ui.
Indiase tomatensalade: een simpel bijgerecht
Deze tomatensalade eet je niet echt op zichzelf, het is duidelijk een bijgerecht. Lekker bij andere Indiase recepten, zoals:
Maar ook bij bijvoorbeeld kebab, shoarma of lamskoteletjes of als frisse tomatensalade bij de BBQ.
Je kunt het recept makkelijk aanpassen aan je eigen smaak door bijvoorbeeld stukjes komkommer, geraspte wortel, radijs of paprika toe te voegen. Van die laatste wel het liefst een rode of oranje versie. Bij het toevoegen van komkommer is het het lekkerste als je de zaadlijsten eerst verwijderd, dit voorkoopt dat je tomatensalade erg waterig wordt.

Indiase tomatensalade (kachumbar)
Ingrediënten
- 250 gr kerstomaatjes
- 1 sjalot
- 1 eetlepel citroensap
- 2 eetlepels olijfolie
- bosje koriander (klein bosje)
- zout & chili
Instructies
- Snijd de kerstomaatjes door vieren. Snipper de sjalot zo fijn als je kunt. Doe hetzelfde met de koriander.
- Meng alle ingrediënten goed door elkaar en breng op smaak met zout en chili.
Notities
Pin deze Indiase Tomatensalade!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.