Hartige Indiase wentelteefjes

Deel met vrienden en familie

Indiase wentelteefjes bewijzen dat wentelteefjes niet altijd zoet hoeven te zijn. Lekker kruidig en simpel. Paar aangemaakte tomaatjes erbij en je hebt een heerlijk lunchgerecht. Als je van kruidige ontbijtjes houdt, kunnen ze natuurlijk ook al ‘s ochtends vroeg!

Indiase wentelteefjes

Deze keer maakte ik de hartige wentelteefjes van stokbrood: dit is niet alleen heel lekker, het staat ook nog eens leuk. Je kunt ze ook van elk ander brood maken. Zelf vind ik het resultaat wel het lekkerst als je een beetje stevig brood hebt. En oh ja, het liefst witbrood, dan komt de smaak beter uit. Een wentelteefje is immers een traktatie die je niet elke dag eet, morgen eten we wel weer een bruine boterham.

Bij Flying Foodie zijn we dol op wentelteefjes die net even anders zijn, probeer ook eens onze:

Hartige wentelteefjes met kruiden en tomaat

Ingrediënten Indiase wentelteefjes

voor 2 personen

Voor de hartige wentelteefjes

1 klein stokbroodje (zo’n 30 cm)
2 eieren
2 eetlepels (kokos)melk
0.5 theelepel gemalen komijn
1 theelepel kurkuma
0.5 theelepel garam masala
snufje zout
olie om in te bakken

Lekker voor erbij

kerstomaatjes
limoensap (of witte wijnazijn)
zout
koriander of peterselie

Bereiding

  1. Klop de kruiden, een snufje zout en de melk met elkaar los. Klop vervolgens de eieren er doorheen. Als je het meteen met de eieren los klopt, krijg ik altijd klontjes van de kruiden in mijn beslag. Met goed kloppen los je dit wel op, maar door de kruiden eerst met de melk te mengen verkom je dat.
  2. Snijd het stokbrood in schuine plakken en dip deze met beide snijkanten in het eimengel. Niet veel anders dan bij een ‘normaal’ wentelteefje dus.
  3. Verwarm wat olie in een koekenpan en bak hierin, op middellaag vuur, de hartige wentelteefjes aan beide kanten, tot het ei gaar is. Niet te hoog, want het ei wat in het stokbrood getrokken is moet natuurlijk ook gaar worden.
  4. Maak ondertussen de tomaatjes voor erbij klaar, dit is heel simpel. Je snijd de tomaten in stukjes, besprenkelt deze met limoensap en zout en snippert er wat koriander of peterselie door. Even doorroeren en je bent klaar! De tomaatjes geven frisheid bij de hartige wentelteefjes en dat is een top combi!

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close