Indiase zoete aardappelkroketjes

Indiase zoete aardappelkroketjes recept
Indiase zoete aardappelkroketjes geven een leuke en smaakvolle twist aan de klassieke aardappelkroketjes die je waarschijnlijk wel kent.

Zoete aardappels worden steeds populairder in Nederland. En terecht, het is niet alleen een gezonde groente (jaja, de zoete aardappel is stiekem helemaal geen aardappel!), ze smaken ook nog eens super lekker. Je ziet ze vaak in twee kleuren: rood/bruin (deze komt het meeste voor), maar je komt ook paars/licht geel tegen.

In dit recept maak ik gebruik van Panko: een Japans paneerkruim. Dit is wat grover en knapperiger dan het ‘normale’ paneermeel dat wij gewend zijn. Tegenwoordig is dit buiten de toko’s ook gewoon in de grotere supermarkten te krijgen. Kun je toch geen Panko vinden, geen nood, je kunt ook gewone paneermeel gebruiken.

Indiase zoete aardappelkroketjes recept

Ingrediënten Indiase zoete aardappelkroketjes

10-14 kroketjes
500 – 600 g zoete aardappelen
1 (klein) teentje knoflook
1/2 bosje koriander of peterselie
1 theelepel kerrie masala
zout & peper
1 eierdooier

voor het korstje
Panko
1 eierdooier

Bereiding Indiase zoete aardappelkroketjes

  1. Schil de zoete aardappels, verwijder rare plekjes en was ze goed. Kook ze in ruim water met een snufje zout, tot ze gaar zijn. Giet ze af en laat ze goed uitstomen. Stamp of prak de aardappelen met een vork tot een puree.
  2. Pers of snijd een teentje knoflook fijn en snipper de koriander/peterselie. Voeg dit samen met de kerrie toe aan de zoete aardappels en mix het goed door elkaar. Proef en voeg eventueel nog wat zout, peper en/of kerrie toe.
  3. Als je tevreden bent over de smaak, voeg je tenslotte nog een eierdooier toe en roer je deze ook goed door de mix heen. Laat de mix goed afkoelen in de koelkast.
  4. Zodra de mix is afgekoeld gaan we een eierdooier los kloppen in een diep bord en vullen we een ander diep bord met Panko.
  5. Vorm de afgekoelde Indiaanse zoete aardappelmix tot kleine aardappelkroketjes. Haal elk kroketje eerst door het ei en vervolgens door de Panko (of paneermeel als je dat gebruikt).
  6. Tijd om de kroketjes af te bakken! In de frituur: 3 tot 4 minuten op 175 graden, tot ze mooi goudbruin zijn of bak ze af in de oven op 200 graden, zo’n 20 minuten. Wil je ze langer dan een dag van tevoren maken? Vries ze dan in.

Eet smakelijk! Ik ben heel benieuwd hoe jullie deze variant vinden! Gaan jullie ze proberen te maken?

5 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *