Indonesische broodjes pulled chicken zijn heerlijke, knapperige broodjes gevuld met sappige kip in een ketjap saus. Zoet, zout en als je wilt lekker pittig. Peper en zuur erbij en je bent klaar om te genieten. Lekker voor de lunch, maar deze broodjes misstaan ook zeker niet (in kleine vorm) bij de borrel!
Indonesische broodjes pulled chicken om je vingers bij op te eten
De basis voor deze heerlijke ‘kip op het broodje’ is kip ketjap, maar dan net even anders gekruid. Zelf maak ik hem lekker pittig door een rawit peper door de lengte te snijden en mee te laten sudderen. Je kunt dit recept zo pittig maken als je zelf wilt!
Peper en zuur?
Wanneer je bij de toko een broodje haalt, dan krijg je standaard de vraag of je er peper en zuur bij wilt. Voor mij is het antwoord altijd volmondig: ja! Het zuur is een lekkere tegenhanger van het vlees, en geeft net even een tikje frisheid. Ik maak zelf snel wat zuur door evenveel water en azijn, met suiker en een klein snufje zout te verwarmen tot de suiker is opgelost en dit over sliertjes komkommer en reepjes rode ui te gieten. Dit laat ik dan staan, terwijl ik de Aziatische pulled chicken aan het maken ben!
Deze Indonesische recepten vind je misschien ook lekker:
Gek op de Indonesische keuken? Probeer dan ook eens:
- Kip ketjap (Ajam Ketjap)
- Daging smoor (Indonesisch rundvlees in ketjap)
- Ketang Indonesische snack
- Dadar gulung: Gevulde pandan flensjes
- Indonesisch gehaktbrood met pindasaus
Pin deze Indonesische broodjes pulled chicken!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.
Ik heb het gerecht gisteren gemaakt en wow, wat was dat lekker!! Een van mijn favoriete recepten op dit moment. Wat een intense smaak krijgt de ingedikte saus. Super!
Ik heb alleen zelf i.p.v. sambal oelek, sambal manis gebruikt en dit heb ik met de ui en knoflook aangefruit. Kan ik persoonlijk aanraden. Deze sambal is een stuk milder, dus hebt er wat meer van nodig (ruime eetlepel), maar ik vind er meer smaak aan zitten dan oelek. Sambal badjak kan ook een goed alternatief zijn.
Dank je in ieder geval voor het recept!