Indonesische broodjes pulled chicken

Deel met vrienden en familie

Indonesische broodjes pulled chicken zijn heerlijke, knapperige broodjes gevuld met sappige kip in een ketjap saus. Zoet, zout en als je wilt lekker pittig. Peper en zuur erbij en je bent klaar om te genieten. Lekker voor de lunch, maar deze broodjes misstaan ook zeker niet (in kleine vorm) bij de borrel!

Indonesische broodjes pulled chicken om je vingers bij op te eten

De basis voor deze heerlijke ‘kip op het broodje’ is kip ketjap, maar dan net even anders gekruid. Zelf maak ik hem lekker pittig door een rawit peper door de lengte te snijden en mee te laten sudderen. Je kunt dit recept zo pittig maken als je zelf wilt!

Peper en zuur?

Wanneer je bij de toko een broodje haalt, dan krijg je standaard de vraag of je er peper en zuur bij wilt. Voor mij is het antwoord altijd volmondig: ja! Het zuur is een lekkere tegenhanger van het vlees, en geeft net even een tikje frisheid. Ik maak zelf snel wat zuur door evenveel water en azijn, met suiker en een klein snufje zout te verwarmen tot de suiker is opgelost en dit over sliertjes komkommer en reepjes rode ui te gieten. Dit laat ik dan staan, terwijl ik de Aziatische pulled chicken aan het maken ben!

aziatische pulled chicken met peper en zuur

Deze Indonesische recepten vind je misschien ook lekker:

Gek op de Indonesische keuken? Probeer dan ook eens:

Indonesische broodjes pulled chicken

Indonesische broodjes pulled chicken zijn heerlijke, knapperige broodjes gevuld met sappige kip in een ketjap saus. Zoet, zout en als je wilt lekker pittig. Peper en zuur erbij en je bent klaar om te genieten. Lekker voor de lunch, maar deze broodjes misstaan ook zeker niet (in kleine vorm) bij de borrel!
Porties 4 broodjes
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 40 minuten

Ingrediënten

Indonesische pulled chicken

  • 4 kippendijen
  • 2 teentjes knoflook
  • 0.5 rode ui
  • 4 eetlepels ketjap
  • 1 eetlepel azijn
  • 400 ml bouillon kip
  • 1 theelepel sambal oelek
  • 2 blaadjes kaffir lime leaf
  • 3 schijfjes gember
  • 1 rawit chili optioneel
  • olie en zout

Broodjes

  • 4 broodjes hard
  • zuur optioneel

Instructies

  • Snipper de ui en knoflook fijn en fruit deze in een ruime pan.
  • Voeg de kippendijen toe en bak ze heel kort. Hoeft helemaal niet lang, als ze maar niet meer roze zijn. Wit is goed, ze hoeven niet bruin te zijn.
  • Meng in een kan azijn, ketjap, sambal en bouillon door elkaar en giet bij bij de kip. Voeg ook de kaffir lime leaves en gember toe. Ga je voor pittig? Snijd dan de rawit in de lengte doormidden en gooi die er ook bij.
  • Breng aan de kook en laat zonder deksel pruttelen, totdat je kip zacht is en je saus lekker dik is. Dit duurt ongeveer 30 minuten. Keer zo nu en dan de kip om. De laatste 5 minuten moet je goed opletten om te voorkomen dat je saus te ver doorschiet en verbrandt, in plaats van inkookt.
  • Haal de kip uit de saus. Verwijder de gember, kaffir lime leaves en de rawit uit je saus, dit kan nu weg. Dik eventueel de saus nog verder in.
  • Trek de kip met twee vorken uit elkaar en roer weer door de saus. Proef en breng eventueel op smaak met een snufje zout.
  • Verdeel de kip op de broodjes en top eventueel af met zuur.
Auteur: Mariska
Gang: Appetizer, broodje, brunch, lunch, Snack
Keuken: Indonesisch
Trefwoord: ketjap, kip, kippendijen, kruidig, pittig, pulled chicken

Pin deze Indonesische broodjes pulled chicken!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Indonesische pulled chicken

Deel met vrienden en familie

Join the Conversation

  1. Ik heb het gerecht gisteren gemaakt en wow, wat was dat lekker!! Een van mijn favoriete recepten op dit moment. Wat een intense smaak krijgt de ingedikte saus. Super!
    Ik heb alleen zelf i.p.v. sambal oelek, sambal manis gebruikt en dit heb ik met de ui en knoflook aangefruit. Kan ik persoonlijk aanraden. Deze sambal is een stuk milder, dus hebt er wat meer van nodig (ruime eetlepel), maar ik vind er meer smaak aan zitten dan oelek. Sambal badjak kan ook een goed alternatief zijn.
    Dank je in ieder geval voor het recept!

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close