Indonesische Maïskoekjes zijn heerlijke hartige, luchtige koekjes met een kruidige smaak. Lekker zo als snack, of als onderdeel van een grote maaltijd of rijsttafel. De Indonesische keuken kent heel veel heerlijke vegetarische gerechten en dit is er zeker eentje van!
Indonesische Maïskoekjes
Deze maïskoekjes doen het ontzettend goed al snack en zijn populair in de Indonesische keuken. Ze worden gemaakt van maïs, dat wordt gemengd met verschillende kruiden en andere ingrediënten, voordat ze worden gefrituurd.
Het basisrecept voor maïskoekjes bestaat vaak uit maïskorrels, bloem, ei, ui, knoflook, sjalotten en kruiden. Deze ingrediënten worden gemengd tot een dikke, plakkerige massa. Soms worden er ook andere ingrediënten toegevoegd, zoals gehakt, garnalen of krabvlees, om extra smaak en textuur aan de koekjes te geven. Wij houden de hartige maïskoekjes vegetarisch en voegen er een vleugje kokos aan toe.
De koekjes kunnen zowel warm, als koud worden geserveerd als snack of als bijgerecht bij een maaltijd.
Perkadel Jagung
Perkedel Jagung is een Indonesische naam voor de maïskoekjes. “Perkedel” is afgeleid van het Nederlandse woord “frikadel” en verwijst naar een gefrituurd aardappelkoekje. “Jagung” betekent maïs in het Indonesisch. Dus samen betekent “Perkedel Jagung” letterlijk “maïskoekjes”. Mocht je, net als wij, fan zijn van de Indonesische keuken, dan hebben we nog veel meer heerlijke recepten voor je, zoals:
Pin dit recept voor Indonesische Maïskoekjes
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.