Indonesische Maïskoekjes

Deel met vrienden en familie

Indonesische Maïskoekjes zijn heerlijke hartige, luchtige koekjes met een kruidige smaak. Lekker zo als snack, of als onderdeel van een grote maaltijd of rijsttafel. De Indonesische keuken kent heel veel heerlijke vegetarische gerechten en dit is er zeker eentje van!

Indonesische maïskoek een vegetarisch gerechten uit indonesië

Indonesische Maïskoekjes

Deze maïskoekjes doen het ontzettend goed al snack en zijn populair in de Indonesische keuken. Ze worden gemaakt van maïs, dat wordt gemengd met verschillende kruiden en andere ingrediënten, voordat ze worden gefrituurd.

Het basisrecept voor maïskoekjes bestaat vaak uit maïskorrels, bloem, ei, ui, knoflook, sjalotten en kruiden. Deze ingrediënten worden gemengd tot een dikke, plakkerige massa. Soms worden er ook andere ingrediënten toegevoegd, zoals gehakt, garnalen of krabvlees, om extra smaak en textuur aan de koekjes te geven. Wij houden de hartige maïskoekjes vegetarisch en voegen er een vleugje kokos aan toe. 

De koekjes kunnen zowel warm, als koud worden geserveerd als snack of als bijgerecht bij een maaltijd.

Perkadel Jagung

Perkadel Jagung

Perkedel Jagung is een Indonesische naam voor de maïskoekjes. “Perkedel” is afgeleid van het Nederlandse woord “frikadel” en verwijst naar een gefrituurd aardappelkoekje. “Jagung” betekent maïs in het Indonesisch. Dus samen betekent “Perkedel Jagung” letterlijk “maïskoekjes”. Mocht je, net als wij, fan zijn van de Indonesische keuken, dan hebben we nog veel meer heerlijke recepten voor je, zoals:

Indonesische Maïskoekjes

Indonesische Maïskoekjes zijn heerlijke hartige, luchtige koekjes met een kruidige smaak. Lekker zo als snack, of als onderdeel van een grote maaltijd of rijsttafel. De Indonesische keuken kent heel veel heerlijke vegetarische gerechten en dit is er zeker eentje van!
Servings 16 maiskoekjes
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten

Kookgerei

Ingredients

  • 340 gr maïs blik of pot
  • 1 kleine ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 2 cm gember
  • 1 theelepel gemalen koriander
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1 snuf zout
  • 1 snuf peper
  • 3 takjes koriander
  • 2 eieren
  • 3-4 eetlepels kokosrasp
  • 6 eetlepels bloem
  • 0.25 theelepel kurkuma
  • 250 ml zonnebloemolie

Instructions

  • Haal de maïs uit de pot of blik en laat uitlekken. Pel de knoflook, haal de schil van je ui en gember en hak heel grof.
    340 gr maïs, 1 kleine ui, 3 teentjes knoflook, 2 cm gember
  • Doe dit samen met de helft van je uitlekte mais in een NutriBullet of andere keukenmachine en voeg gemalen koriander, verse koriander, komijn, zout, peper, kokos, en de eieren toe. Mix tot een papje.
    1 theelepel gemalen koriander, 1 theelepel gemalen komijn, 1 snuf zout, 1 snuf peper, 2 eieren, 3-4 eetlepels kokosrasp, 3 takjes koriander
  • Schep in een kom en roer de bloem en kurkuma er doorheen, gevolgd door de rest van de maïs. Voeg eventueel nog wat extra kokos toe, als je papje er nat uit ziet.
    0.25 theelepel kurkuma, 6 eetlepels bloem
  • Verwarm de olie en bak hierin de maiskoekjes aan beide kanten goudkleurig. Dit gaat het makkelijkste door twee eetlepels te gebruiken die je kort in de olie dipt. Met één lepel neem je een schep beslag en met de andere schuif je die zo van de lepel in de pan.
    250 ml zonnebloemolie
  • Herhaal dit in batches, tot je beslag op is!
Author: Mariska
Gang: Bijgerecht, Snack
Keuken: Indonesisch
Trefwoord: mais, snack

Pin dit recept voor Indonesische Maïskoekjes

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Indonesische maiskoekjes

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close