Indonesische Pompoen Smoor is een heerlijke vegetarische variatie op het bekende vleesgerecht ‘Daging Smoor‘. De stukken pompoen worden gesmoord in een saus van ketjap, ui en gember. Simpel, maar heerlijk, met een vleugje zoet.
Indonesische Pompoen Smoor
Eigenlijk is dit recept niet anders dan de versie met vlees, op een paar kleine dingetjes na. We hebben gember en boter toegevoegd. Boter om het net even wat romiger te maken, pompoen is natuurlijk heel mager. Daarnaast gember om het geheel net even wat meer smaak te geven. Pompoen geeft in tegenstelling tot vlees weinig smaak aan de saus en dus kan het wel wat gebruiken. Pompoen en gember passen heel goed bij elkaar, en gember is natuurlijk een grote speler in de Indonesische keuken.
Dit recept is voor mijm gevoel lekker herfstig en volledig vegan (let wel op je sambal, daar kan trassi in zitten). Je mag de sambal ook weglaten, als je het kidsproof wilt maken.
Wat eet je erbij?
Hoewel lekker genoeg, wil je er vast nog wel iets bij eten. Ik zou er rijst bij maken! Pompoen smoor is heerlijk met een goede rijst, meer heb je eigenlijk niet nodig. Mocht je niet vegetarisch willen eten, dan kun je altijd combineren met een vleesgerecht. Een pittig gerecht past er goed bij, dat combineert lekker met het lichtzoete van deze vegetarische smoor!
Pin dit recept voor Pompoen Smoor!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.
Een recept waarvan de smaak mij nieuwsgierig maakt, ik ga het uit proberen. Wat vindt je ervan om het met voorgesneden blokjes pompoen te doen, (geen flespompoen)?
Dat kan ook goed. Het resultaat zal maar subtiel anders zijn.