Indonesische rendang is heerlijk kruidig, gesmoord rundvlees in een ingedikte kokossaus. Je bent er wel even zoet mee, want voor het lekkerste effect staat het urenlang zachtjes te pruttelen, maar het is je tijd dubbel en dwars waard. Maak een grote batch, zodat je een deel kunt invriezen!
Indonesische rendang met rundvlees
In Nederland kennen we rendang dus vooral als rundvlees (daging) gerecht. In Indonesië en zeker op Sumatra, waar rendang oorspronkelijk vandaan komt, kennen ze heel veel variaties, bijvoorbeeld ook met bonen en cassave. Probeer ook eens een vegan rendang of dit heerlijke recept met kippendijen!
Rendang boemboe
Het belangrijkste onderdeel van een lekkere portie rendang is toch wel de boemboe (ook wel bumbu). Voor dit recept kun je helemaal zelf bepalen of je die zelf gaat maken, of een pakje uit de supermarkt of toko haalt. Het lekkerste vind ik natuurlijk mijn eigen recept; dit recept voor rendang boemboe geeft drie porties. De overige twee porties kun je heel goed invriezen. Kun je de volgende keer nog makkelijker Indonesische rendang maken!
Fan van Indonesische rendang?
Ben je gek op rendang? Probeer dan ook eens deze recepten:
- Heerlijke hartige pindasoep
- Sticky Indonesische aubergine (Terong Blado)
- Kip Ketjap (Ajam Ketjap)
- Indonesische nasi goreng, super simpele klassieker!
- Surinaams rundvlees met masala
Pin deze Indonesische Rendang!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.