Indonesische zuurkoolschotel met gehakt is een heerlijke smaakcombinatie. De zoete ketjap en kruiden zijn de perfecte tegenhanger van het zure van de zuurkool. De zuurkool gaat op de bodem, zodat de smaken en sappen van het Indisch gekruide gehakt heerlijk in kunnen trekken. We toppen het af met een rijke laag aardappelpuree, die we extra smeuïg hebben gemaakt met kokosmelk. De prachtige goudgele kleur komt van een vleugje kurkuma; een veelgebruikt ingrediënt in de Indonesische keuken!
Indonesische Zuurkoolschotel van Andréa
Voor de Foodblog Swap mocht ik deze keer aan de slag met de recepten van Andréa d’r blog: By Andréa Janssen. Ze heeft heel veel heerlijke recepten online staan, maar mijn oog viel op deze zuurkoolschotel. Ze heeft er meerdere online staan, maar de Indonesische versie sprak mij het meest aan. Ik heb de kruiden iets aangepast om het helemaal in Flying Foodie stijl te maken.
Meer Indische recepten
Eigenlijk zou dit een ‘Indische’ zuurkoolschotel moeten heten, maar de termen worden vrij door elkaar gebruikt! Andere voorbeelden van heerlijke Indische recepten zijn:
- Indonesisch gehaktbrood met pindasaus
- Indonesische gehaktballen met gele bloemkoolrijst
- Vega Buddha bowl met quinoa en een indo-twist
Pin deze Indonesische zuurkoolschotel met gehakt!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.
Wat een heerlijk recept, dit wordt een blijvertje!!