Instant Pot Aardappelsalade

Deel met vrienden en familie

Instant Pot Aardappelsalade is de heerlijke klassieker, maar dan op een moderne manier bereid. Zoals je vast weet is een aardappelsalade een ideaal bijgerecht, het kan bijna overal wel bij, toch? 

Instant Pot Aardappelsalade

Een Instant Pot Aardappelsalade is niet zo heel anders dan een gewone aardappelsalade. Behalve natuurlijk de manier waarop je het bereidt. Niet in een gewone pan dus. We hebben voor deze versie de saus een klein beetje aangepast, door een klein beetje bouillon, wat knoflook en een snufje paprikapoeder toe te voegen. Natuurlijk kun je ook voor deze Instant Pot versie gewoon de ingrediënten aanhouden van een klassieke versie.

Wil je meer of juist minder maken? Gebruik dan dezelfde hoeveelheid water en hou ook dezelfde tijden aan.

Aardappelsalade uit de Instant Pot multicooker

Wat voor aardappels gebruik je?

Heel liefst gebruik je voor aardappelsalade vastkokende aardappels. Deze blijven ook na het koken lekker stevig. Zo kun je de saus er ook goed doorheen roeren, zonder dat je kans hebt dat je aardappelpuree krijgt. Kleine jonge krieltjes zijn ook erg lekker in een Instant Pot aardappelsalade. Als ze erg klein zijn, mag je de tijd verlagen naar 4 minuten.

Instant Pot Aardappelsalade

Instant Pot Aardappelsalade is de heerlijke klassieker, maar dan op een moderne manier bereid. Zoals je vast weet is een aardappelsalade een ideaal bijgerecht, het kan bijna overal wel bij, toch? 
Porties 8 porties
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
HP in de Instant Pot 5 minuten
Totale tijd 15 minuten

Ingrediënten

  • 1 kilo aardappels vastkokend
  • 4 stuks eieren
  • 1 teentje knoflook
  • 0.5 blokje bouillon
  • 150 ml water
  • 1 theelepel mosterd
  • 4 eetlepels mayonaise
  • 4 eetlepels yoghurt
  • 10 plakjes augurk
  • 1 eetlepel sap uit het potje van je augurkjes
  • 1 bosje bieslook
  • zout & peper

Instructies

  • Schil en was de aardappels en snijd in kleine blokjes. Zelf laat ik vaak de schil er gewoon omheen zitten. In dat geval moet je natuurlijk wel je aardappels goed schoon schrobben.
    1 kilo aardappels
  • Plaats de aardappels onderin je pot. Je hoeft geen rekje of stoommandje te gebruiken. Leg je eieren er ook in.
    4 stuks eieren
  • Snijd een teentje knoflook fijn en verkruimel het halve blokje bouillon en doe dit samen in de pot.
    1 teentje knoflook, 0.5 blokje bouillon
  • Giet er water bij en roer goed door.
    150 ml water
  • Sluit de deksel en controleer of je ventiel dicht staat. Met de MANUAL of PRESSURE COOK knop selecteer je 'high pressure' en stel je de timer in op 5 minuten.
  • Zodra de timer is afgelopen, open je direct het ventiel, een quick release dus.
  • Schep de aardappels en eieren op een groot bord, zodat de aardappels kunnen uitdampen en afkoelen.
  • Pel de eieren. Snijd de eieren, plakjes augurk en bieslook fijn en meng hier de mosterd, mayonaise, yoghurt en een eetlepel sap uit de augurkpot doorheen.
    1 theelepel mosterd, 4 eetlepels mayonaise, 4 eetlepels yoghurt, 10 plakjes augurk, 1 bosje bieslook, 1 eetlepel sap uit het potje van je augurkjes
  • Schep de aardappel door de saus heen.
  • Proef en breng op smaak met zout en peper.
    zout & peper

Notities

De salade blijft makkelijk twee dagen goed in de koelkast.
Auteur: Mariska
Gang: Bijgerecht, lunch
Keuken: Duits, Nederlands, Westers
Trefwoord: aardappel, bbq, broodsalade, Instant Pot, salade

Pin deze Instant Pot aardappelsalade!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

instant pot aardappelsalade

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close