Instant Pot Aziatische kippensoep

Deel met vrienden en familie

Instant Pot Aziatische kippensoep is een supersnelle, zelfgemaakte kippensoep met een Aziatische twist. De soep krijgt zijn kenmerkende Aziatische smaak door bijvoorbeeld gember, lente ui en citroengras en heeft een prachtige gouden gloed. We maken de soep af met noedels, verse lente ui, doperwtjes of edamame boontjes en eventueel wat chili olie!

Instant Pot Aziatische kippensoep-1

Instant Pot Aziatische kippensoep

Kippensoep komen we in bijna alle hoeken van de wereld wel tegen. De Nederlandse versie is ontzettend lekker, maar ook met Aziatische smaakmakers maak je een heerlijke kippensoep.
We gebruiken geen ui in de Aziatische kippensoep, maar lente ui. De soep bevat lekker veel knoflook en de smaakmakers zijn geen tijm of selderij, maar gember en citroengras. Het resultaat is een heerlijk zonnige soep, die dankzij de Instant Pot lekker snel klaar is.

Wil je na dit recept nog vaker aan de slag met je Instant Pot, kijk dan zeker eens op onze Nederlandse Instant Pot recepten pagina!

Aziatische kippensoep uit de Instant Pot

Noedels

Voor wat extra vulling en bite voeg ik graag noedels toe aan mijn kippensoep. Deze kun je niet direct meekoken in de pot. Met 25 minuten onder hoge druk zou er niets meer van over blijven en gaat je soep meer richting een congee. Toch kun je heel makkelijk en snel noedels toevoegen aan je soep. Ik heb drie snelle manieren voor je om noedels toe te voegen aan je soep:

  1. Je kookt de noedels los en voegt deze nadat je soep klaar is toe. Dit is het meeste werk, maar zo kun je wel allerlei soorten noedels kiezen.
  2. Dunne rijstnoedels (ook wel rijstvermicelli genoemd) gebruiken. Deze leg je gewoon in je soepkom en dan giet je de hete Aziatische kippensoep er overheen. Door de warmte van de soep, garen je noedels.
  3. Kies voor kant-en-klare noedels (soms bestempeld als woknoedels). Hier geldt hetzelfde voor als voor nummer 2, maar ze hoeven niet meer te garen, alleen warm te worden. Daardoor kun je ook kiezen voor iets dikkere noedels.

Instant Pot Aziatische Kippensoep

Instant Pot Aziatische kippensoep is een supersnelle, zelfgemaakte kippensoep met een Aziatische twist. De soep krijgt zijn kenmerkende Aziatische smaak door bijvoorbeeld gember, lente ui en citroengras en heeft een prachtige gouden gloed. We maken de soep af met noedels, verse lente ui, doperwtjes of edamame boontjes en eventueel wat chili olie!
Porties 4 porties
Voorbereidingstijd 5 minuten
HP in de Instant Pot 25 minuten
Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

  • 4 teentjes knoflook
  • 0.5 bosje lente ui
  • 1 flinke duim verse gember
  • 1 stengel citroengras
  • 1 blokje kippenbouillon
  • 1 eetlepel sojasaus
  • 2 flinke kippenbouten
  • 1 liter water
  • zout
  • peper

Om af te maken

  • 4 porties noodles zie notitie
  • 200 gr edamame boontjes of doperwten
  • 0.5 bosje lente ui
  • 1 bosje koriander
  • naar smaak chili olie

Instructies

  • Snij de lente ui, gember en knoflook grof en plaats in je pot.
  • Doe de kip, bouillonblokje, de citroengras, sojasaus, een snuf peper en het water erbij.
  • Sluit het deksel en controleer of je ventiel dichtstaat. Met de MANUAL of PRESSURE COOK knop selecteer je ‘high pressure’ en set je de timer op 25 minuten.
  • Zodra de timer afgelopen is, zet je het ventiel (voorzichtig!) open en wacht je tot de druk er vanaf is. Je kunt ook voor een natural release gaan, dan heb je minder kans dat er wat soep uit je ventiel spuit.
  • Haal de kip uit de pan, laat even afkoelen en pluk vervolgens de kip van de botjes. Zeef de soep, zodat je een mooie bouillon krijgt.
  • Maak je borden op met noodles en kip en giet hier de hete bouillon bij.
  • Maak de soep af met verse lente ui, koriander, edamame boontjes en eventueel wat chili olie!

Notities

Zelf laat ik het hierbij voor mijn kippensoep, maar mocht je graag vermicelli in je soep eten, volg dan nog de volgende stap:
Selecteer de SAUTE optie. Zodra de bouillon kookt, voeg je de vermicelli toe. Kook totdat deze gaar is (volg hiervoor de aanwijzingen op de verpakking).
Eet smakelijk!
Auteur: Mariska
Gang: Soep
Keuken: Aziatisch
Trefwoord: Instant Pot, kip, kippensoep, Soep

Pin deze Instant Pot Aziatische kippensoep!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Instant Pot Aziatische kippensoep-1

Deel met vrienden en familie

Join the Conversation

  1. Sanne (@Sanehv) says:

    Een echte aanrader!

  2. Hoi hoi als ik de soep wil verdubbelen, gewoon alle ingrediënten verdubbelen

    1. Mariska Author says:

      Ja in dit geval wel aangezien bij soep het water onderdeel is van de soep. Je kunt wel dezelfde tijd aan houden. Succes!

  3. Kunnen we bevroren doperwtjes direct bij?

    1. Mariska Author says:

      Ja, de hitte van de gekookte soep zal genoeg zijn

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close