Instant Pot Beef Curry

Deel met vrienden en familie

Instant Pot Beef Curry is een snelle en makkelijke manier om dit heerlijke, kruidige gerecht op tafel te toveren. Niet lang stoven op het fornuis, maar gewoon, bam, supersnel klaar. Serveer dit zachte vlees met rijst of houd het koolhydraatarm, door bloemkoolrijst te maken!  

Instant Pot Beef Curry

Door de Instant Pot te gebruiken zijn we ontzettend snel klaar met het maken van deze heerlijke beef curry. In plaats van uren te stoven op het fornuis, ben je makkelijk in een uur klaar. Ideaal als je het mij vraagt! De smaken van de kruiden trekken ook nog eens extra goed in het vlees door de hoge druk.

Sowieso zijn we bij Flying Foodie ontzettend fan van de Instant Pot, we hebben heel veel recepten online staan op onze pagina Nederlandse Instant Pot recepten en hebben zelfs een kookboek uitgegeven! Check zeker eens Flying Foodie’s Multicooker kookboek.

Geen Instant Pot of andere multicooker? Je kunt dit recept ook in een “gewone” braadpan bereiden. Je bent dan alleen wel wat langer bezig. Je vindt het recept hier.

Wat eet je er bij?

Zelf vind ik het ontzettend lekker om dit gerecht te combineren met rijst, of bloemkoolrijst als ik het koolhydraatarm wil houden. Vaak meng ik nog wat verse koriander en geschaafde amandeltjes door de rijst heen. De groente hou ik simpel. Gewoon wat sperzie- of snijbonen. Het vlees is al heerlijk kruidig van zichzelf; daar hoeft niet veel poespas bij.

Instant Pot Beef Curry

Instant Pot Beef Curry is een snelle en makkelijke manier om dit heerlijke, kruidige gerecht op tafel te toveren. Niet lang stoven op het fornuis, maar gewoon, bam, supersnel klaar. Serveer dit zachte vlees met rijst of houd het koolhydraatarm, door bloemkoolrijst te maken!  
Porties 4 porties
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
HP in de Instant Pot 18 minuten
Totale tijd 43 minuten

Ingrediënten

  • 700 gr riblappen
  • 1 kleine rode ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 duim verse gember
  • 2 eetlepels tomatenpuree een klein blikje
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel gemalen korianderzaad
  • 1 theelepel chilipoeder
  • 1 eetlepel garam masala Indiase, niet Surinaamse
  • 0.5 theelepel kaneel
  • 1 theelepel zout
  • 2 blaadjes laurier
  • 200 ml water
  • olie om in te bakken

Instructies

  • Snijd de riblappen in blokjes. Snipper de ui en de teentjes knoflook en rasp de gember.
    700 gr riblappen, 1 kleine rode ui, 3 teentjes knoflook, 1 duim verse gember
  • Druk op SAUTE, doe wat olie in de pot en bak hierin de blokjes rundvlees rondom bruin. Haal uit de pan. Fruit nu de uien in de pot, met eventueel wat extra olie. Voeg na ongeveer twee minuten de knoflook en gember toe. Druk nu op CANCEL. Je wilt niet dat je kruiden aanbakken in je pot.
    olie
  • Nu mogen de tomatenpuree en de specerijen erbij (kurkuma, gemalen korianderzaad, chilipoeder, garam masala, kaneel en het zout). Voeg het vlees weer toe en roer goed door, zodat al het vlees bedekt is.
    2 eetlepels tomatenpuree, 1 theelepel kurkuma, 1 eetlepel garam masala, 0.5 theelepel kaneel, 1 theelepel zout
  • Tenslotte gaat het water en de laurier erbij. Goed doorroeren, check of er niets op de bodem vast zit.
    2 blaadjes laurier, 200 ml water
  • Met de MANUAL of PRESSURE COOK knop selecteer je ‘high pressure’ en stel je de timer in op 18 minuten.
  • Laat de pot na afloop van de 18 minuten nog minimaal 10 minuten rusten (‘natural release’) en zet vervolgens voorzichtig het ventiel open.
  • Roer goed door en druk eventueel op de SAUTE knop, als je de saus nog wat wilt indikken.
Auteur: Mariska
calorieën: 379kcal
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: fushion, Indiaas, wereldkeuken
Trefwoord: curry, Instant Pot, Instant pot vlees, koolhydraatarm, rundvlees

Nutrition

Calorieën: 379kcal | Carbohydrates: 3g | Protein: 36g | Fat: 25g | Saturated Fat: 11g | Polyunsaturated Fat: 1g | Monounsaturated Fat: 12g | Cholesterol: 107mg | Sodium: 687mg | Potassium: 538mg | Fiber: 1g | Sugar: 0.5g | Vitamin A: 216IU | Vitamin C: 1mg | Calcium: 26mg | Iron: 4mg

Pin dit recept voor Instant Pot Beef Curry!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Instant Pot Beef curry met kruiden en tomaat

Deel met vrienden en familie

Join the Conversation

  1. Daniëlle says:

    Misschien een domme vraag, maar kan ik dit ook in de Philips multicooker HD3037/79 maken? Ik heb deze, maar ben nog niet zo handig met de functies en heb ook geen idee of er hoge druk op zit.

    1. Mariska Author says:

      Ik durf het niet met 100% zekerheid te zeggen maar het lijkt wel dat het er hoge druk op zit en dan kan het zeker

      1. Oh dank je voor je snelle reactie en sorry dat het er 2x op staat dacht dat het niet gelukt was ;-). Ik ga me er eens wat meer in verdiepen, want ik wil zeker een aantal van jouw recepten proberen.

        1. Mariska Author says:

          Kan gebeuren. De eerste keer dat iemand reageert moet ik de berichten handmatig goedkeuren ivm spammers

  2. Misschien een domme vraag, maar kan ik dit recept ook maken in de philips multicooker HD3037/79? Ik heb deze, maar ben nog niet zo handig in het gebruik hiervan en heb geen idee of er ook een hoge druk functie op zit :-s

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close