Instant Pot Bloemkoolsoep is de allerlekkerste bloemkoolsoep. Heerlijke fluweelzachte bloemkoolsoep met een lekkere bite van de Parmezaan. Echt een feest om te eten, en met de Instant Pot een feest om te maken. Nee, ik overdrijf niet, het is echt waar! Geloof je het niet? Dan moet je het echt een keer proberen!
De lekkerste bloemkoolsoep
Dat is nogal iets om te beweren, zeker omdat dit niet mijn eerste recept voor bloemkoolsoep is. Eerder maakte ik al:
- Geroosterde bloemkoolsoep met truffelolie en paddenstoelen
- Thaise curry bloemkoolsoep (lekker en gezond!)
- Jamie’s bloemkoolsoep met gepofte knoflook
Hoewel deze stuk voor stuk heerlijk zijn, halen ze het niet bij deze bloemkoolsoep met Parmezaanse kaas. Het is het dichtst dat je kunt komen bij kaasfondue, zonder dat het ongezond en heel vet wordt.
Instant Pot Bloemkoolsoep met Parmezaan
Dat deze soep zo lekker is, is trouwens niet volledig te wijten aan de Instant Pot. Hij zal zeker ook heel lekker smaken als je de soep gewoon in een pan maakt. Het gaat hier gewoon meer om het gemakt. Alles in de pot, timer instellen en je kunt iets anders gaan doen. Je hoeft niet meer op te letten of tussendoor de pan te controleren. Hoewel ik in het recept voor een Quick Release ga, kun je de soep ook makkelijk wat langer laten staan en leeg laten lopen door middel van een Natural Release.
Wist je dat we ook een Nederlands E-book hebben voor de Instant Pot E-Book: Basisrecepten voor de Instant Pot
Kidsproof recept met veel groente
Deze soep is helemaal kidsproof. Lekker veel groente, maar het gaat erin als pap. Dat laatste zowel letterlijk als figuurlijk. Hier zegt onze kleine dreumes als hij het op tafel ziet komen “pap, pap!!!” en is hij helemaal in zijn nopjes dat hij pap als avondeten krijgt. Kind blij, ouders blij, win-win situatie lijkt mij!
Pin deze Instant Pot Bloemkoolsoep met Parmezaan!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan een foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden. Bijvoorbeeld op een bord met allemaal heerlijke Nederlandse Instant Pot recepten, of je favoriete soepen.
Met een paar kleine aanpassingen gisteren deze soep gemaakt. Fantastisch recept, waarvoor dank!
Heb je toevallig nog een briljant idee om de kaas te vervangen voor iets anders?
Ik denk graag met je mee, wat is de reden dat je de kaas weg wilt laten?
Ik ben heel erg gek op bloemkool maar niet op kaas. Krijg er vreselijk migraine van.
Je zou het weg kunnen laten, of eventueel vervangen met edelgist vlokken