Instant Pot Bloemkoolsoep met Parmezaan

Instant Pot Bloemkoolsoep is de allerlekkerste bloemkoolsoep. Heerlijke fluweelzachte bloemkoolsoep met een lekkere bite van de Parmezaan. Echt een feest om te eten, en met de Instant Pot een feest om te maken. Nee, ik overdrijf niet, het is echt waar! Geloof je het niet? Dan moet je het echt een keer proberen!

Instant Pot bloemkoolsoep

De lekkerste bloemkoolsoep

Dat is nogal iets om te beweren, zeker omdat dit niet mijn eerste recept voor bloemkoolsoep is. Eerder maakte ik al:

Hoewel deze stuk voor stuk heerlijk zijn, halen ze het niet bij deze bloemkoolsoep met Parmezaanse kaas. Het is het dichtst dat je kunt komen bij kaasfondue, zonder dat het ongezond en heel vet wordt.

Instant Pot Bloemkoolsoep met Parmezaan

Dat deze soep zo lekker is, is trouwens niet volledig te wijten aan de Instant Pot. Hij zal zeker ook heel lekker smaken als je de soep gewoon in een pan maakt. Het gaat hier gewoon meer om het gemakt. Alles in de pot, timer instellen en je kunt iets anders gaan doen. Je hoeft niet meer op te letten of tussendoor de pan te controleren. Hoewel ik in het recept voor een Quick Release ga, kun je de soep ook makkelijk wat langer laten staan en leeg laten lopen door middel van een Natural Release.

Instant Pot Bloemkoolsoep met Parmezaan

Kidsproof recept met veel groente

Deze soep is helemaal kidsproof. Lekker veel groente, maar het gaat erin als pap. Dat laatste zowel letterlijk als figuurlijk. Hier zegt onze kleine dreumes als hij het op tafel ziet komen “pap, pap!!!” en is hij helemaal in zijn nopjes dat hij pap als avondeten krijgt. Kind blij, ouders blij, win-win situatie lijkt mij!

Instant Pot Bloemkoolsoep met Parmezaan

Instant Pot Bloemkoolsoep is de allerlekkerste bloemkoolsoep. Heerlijke fluweelzachte bloemkoolsoep met een lekkere bite van de Parmezaan. Echt een feest om te eten, en met de Instant Pot een feest om te maken. Nee, ik overdrijf niet, het is echt waar! Geloof je het niet? Dan moet je het echt een keer proberen!
Porties 4 porties
Voorbereidingstijd 15 min
Bereidingstijd 8 min

Equipment

  • Instant Pot of andere elektrische hogedruk pan
  • Staafmixer, blender of NutriBullet

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 bloemkool
  • 75 gr Parmezaanse kaas geraspt
  • 1 blokje bouillon (vega of kip)
  • 500 ml water
  • klontje boter
  • zout, peper en olijfolie

Optionele extra's

  • 1 bosje peterselie
  • 1 citroen

Instructies

  • Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Selecteer de SAUTE optie op je Instant Pot en verwarm hierin een klont boter. Fruit hier vervolgens de ui ongeveer 2-3 minuten in en daarna nog even kort de knoflook.
  • Snijd ondertussen de bloemkool in roosjes.
  • Voeg de bloemkool, water en het bouillonblokje toe aan de Instant Pot.
  • CANCEL de saute stand. Sluit het deksel en controleer of je ventiel dichtstaat. Met de MANUAL of PRESSURE COOK knop selecteer je ‘high pressure’ en set je de timer op 8 minuten.
  • Zodra de timer afgelopen is, gaan we meteen voor een QR (Quick Release). Zet het ventiel open (kijk uit voor de hete stoom!) en maak de pot open als de druk er helemaal vanaf is.
  • Voeg de Parmezaanse kaas toe en pureer alles met een staafmixer. Een blender of een NutriBullet werken ook prima, maar met een staafmixer kan alles gewoon in de pan blijven.
  • Proef en breng eventueel op smaak met peper en/of zout.
  • Snipper de peterselie zo fijn mogelijk en rasp de schil van de citroen. Meng dit door elkaar en sprenkel dit eventueel met wat olijfolie over de soep.
Auteur: Mariska
Gang: Soep
Keuken: Italiaans, Westers
Trefwoord: bloemkool, Instant Pot, Instant pot soep, kaas, Soep

Pin deze Instant Pot Bloemkoolsoep met Parmezaan!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan een foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden. Bijvoorbeeld op een bord met allemaal heerlijke Nederlandse Instant Pot recepten, of je favoriete soepen.

Geef een reactie

Close
© Copyright FlyingFoodie
Close