Instant Pot Bolognesesaus, tja, wat kan ik zeggen? Met de hulp van hogedruk staat er binnen een uur de meest verrukkelijke bolognesesaus op tafel. Een rijke saus, vol met smaak, die smaakt alsof een omaatje uren achter het fornuis heeft gestaan, om de saus zacht te laten pruttelen. Maak meteen een grote hoeveelheid, zodat je er meerdere dagen van kan genieten!
Instant Pot Bolognesesaus
Het heeft altijd wel iets om op zondag een heerlijke pan bolognese te maken. Op je gemakje alles snijden, fruiten en daarna heel zacht uren te laten sudderen, tot alle smaken perfect samen komen. Je hele huis ruikt lekker en er hangt een ontspannen sfeer.
Maar soms heb je wel trek in die saus, alleen geen tijd of zin om rustig aan te doen. Voor die momenten is de Instant Pot ideaal. Zelfde resultaat, in een fractie van de tijd. Dit kan bijvoorbeeld ook met boeuf bourguignon of rendang.
Wij zijn inmiddels zo fan dat we een hele pagina hebben met Nederlands Instant Pot Recepten.
DEEL 2 – eindelijk te koop!
Na het succes van Flying Foodie’s Multicooker Kookboek vind je in DEEL 2 weer 60 heerlijke recepten voor de multicooker met hoge druk functie. Verrassende recepten voor pasta, soep, stamppot, vlees, kip en zoete gerechten. Ook vind je deze keer een hoofdstuk met extra makkelijke maaltijden en een hoofdstuk voor ontbijt & lunch. Deze keer geen basisrecepten meer, maar allemaal echte gerechten!
Pastasaus maken in multi-cooker met hoge druk
Zelf gebruik ik een Instant Pot, maar je kunt alle soorte multi-cookers gebruiken voor de recept, zoals:
- Een Ninja Foodi
- Crock Pot Express
- En zelfs een ‘gewone’ snelkookpan
Elke pan heeft haar voor- en nadelen, maar ze zijn allemaal prima te gebruiken met de recepten die ik maak in de Instant Pot. De knopjes en functies zullen misschien wat anders heten, maar het gaat erom dat je de soffrito goed fruit, je gehakt mooi bruin bakt en alles 20 minuten onder druk zijn ding laat doen.
Pin deze Instant Pot bolognese saus!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.
Heerlijk gerecht. Door het te maken in de foodi, blijft het gehakt heel mooi mals/sappig. Ga het straks weer maken 🙂
Goeiemorgen, kan ik dit recept verdubbelen? Of moet ik dan dingen aanpassen bijvoorbeeld meer of minder water toevoegen?
Hi Inge, ja dat kan zeker. Als je van een wat dikkere bolo saus houdt zou ik alles dubbel doen BEHALVE het water en dat gewoon op 200ml laten. Scheelt weer inkoken.
Hoi Mariska, allereerst mega fan van je website 🥰 Al zoveel Instant Pot recepten van je gemaakt, echt super!! Alleen hoe voorkom je foodburn bij dit recept? Groetjes, Charlotte
Hi Charlotte, als je het recept helemaal volgt en geen aanpassingen doet zou het geen burn moeten geven. Dit recept is heel uitvoerig door veel mensen getest. Nou weet ik wel dat een aantal modellen eerder een burn melding geeft dan een andere(vaak onterecht). Mocht je nou net pech hebben is het extra belangrijk dat je de bodem goed schoon schraapt (of het vlees is een losse pan bakt), je zou ook eventueel de tomaten producten boven op de rest kunnen doen in de pot en niet doorroeren. Let ook goed op welk tomatenpulp en gepelde tomaten je gebruikt. Dit moeten pure producten zijn zonder toegevoegde suiker. Gebruik bijvoorbeeld geen supermarkt pastasauzen, deze bevatten van te veel suikers (wat ook weer voor een extra burn mogelijkheden zorgt)
Super helpfull, dankjewel!! Gebruik altijd pure producten dus dat komt sowieso goed. Keep you posted!
Dit recept afgelopen weekend als allereerste gerecht ooit in Crock-Pot Express gemaakt. Dat was een prima start. Heerlijke saus en precies goed qua dikte/vocht. Smaakt naar meer!
Pas op met de Steranijs, smaak werd bij mij te sterk waardoor het gerecht mislukte. Volgende keer zonder maken, dan denk ik heel lekker.
Daar twijfel ik ook over, houd niet van de anijs smaak
Doe je de kruidnagel enzo. in een thee ei ofzo?
Nee die laat ik zelf gewoon los er in, maar het kan wel goed in een kruidenbuideltje of een thee ei
Mijn Ninja heeft moeite met op druk blijven. Hij slaat ook af. Als ik dan het deksel eraf haal en door de saus roer, is het onderin heel dik en moet ik het echt losroeren. Wat doe ik verkeerd?
Als de druk er afgaat tijdens de bereiding vermoed ik dat er wat mis gaat in je machine. Heb je al een watertest gedaan?
Hij heeft het tot nu toe alleen met deze saus, maar straks als de boel schoon is, zal ik even een watertest doen.
Hoi Mariska en andere lezers
Waarom niet samen bakken zodat het gehakt de smaak van ui etc opbleekt ? Net als in de gewone pan..
Hier gaat er ook altijd knoflook bij. Maar wel alles samen aanbakken en niet apart juist vanwege de smaak.
Lijkt mij dat dit ook prima in de IP kan. Ik ga dit nog proberen want nog niet aan toe gekomen.
Mooie recepten voor de zojuist aangeschafte instantpot. Mooi apparaat in tijdsnoot. Dit recept geprobeerd en is een fijne basis voor een lekkere saus, wat mij betreft is de kruidnagel te overheersend, dit ga ik de volgende keer dus aanpassen. Bedankt voor het delen!
Wat als de smaak van anijs iets te overheersend is? Kan ik dat nog herstellen? Of verminderen?
Volgende keer minder steranijs gebruiken. Als het al er in zit kan wat extra tomaten frito helpen