Instant Pot bolognesesaus, tja, wat kan ik zeggen? Met de hulp van hogedruk staat er binnen een uur de meest verrukkelijke bolognesesaus op tafel. Een rijke saus, vol met smaak, die smaakt alsof een omaatje uren achter het fornuis heeft gestaan, om de saus zacht te laten pruttelen. Maak meteen een grote hoeveelheid, zodat je er meerdere dagen van kan genieten!
Instant Pot bolognesesaus
Het heeft altijd wel iets om op zondag een heerlijke pan bolognese te maken. Op je gemakje alles snijden, fruiten en daarna heel zacht uren te laten sudderen, tot alle smaken perfect samen komen. Je hele huis ruikt lekker en er hangt een ontspannen sfeer.
Maar soms heb je wel trek in die saus, alleen geen tijd of zin om rustig aan te doen. Voor die momenten is de Instant Pot ideaal. Zelfde resultaat, in een fractie van de tijd. Dit kan bijvoorbeeld ook met boeuf bourguignon of rendang.
Wij zijn inmiddels zo fan dat we een hele pagina hebben met Nederlands Instant Pot Recepten.
Pastasaus maken in multi-cooker met hoge druk
Zelf gebruik ik een Instant Pot, maar je kunt alle soorte multi-cookers gebruiken voor de recept, zoals:
- Een Ninja Foodi
- Crock Pot Express
- En zelfs een ‘gewone’ snelkookpan
Elke pan heeft haar voor- en nadelen, maar ze zijn allemaal prima te gebruiken met de recepten die ik maak in de Instant Pot. De knopjes en functies zullen misschien wat anders heten, maar het gaat erom dat je de soffrito goed fruit, je gehakt mooi bruin bakt en alles 20 minuten onder druk zijn ding laat doen.
Pin deze Instant Pot bolognese saus!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.
Heerlijk gerecht. Door het te maken in de foodi, blijft het gehakt heel mooi mals/sappig. Ga het straks weer maken 🙂
Goeiemorgen, kan ik dit recept verdubbelen? Of moet ik dan dingen aanpassen bijvoorbeeld meer of minder water toevoegen?
Hi Inge, ja dat kan zeker. Als je van een wat dikkere bolo saus houdt zou ik alles dubbel doen BEHALVE het water en dat gewoon op 200ml laten. Scheelt weer inkoken.