Instant Pot cajun rijst met worst is een super simpel eenpansgerecht. Alles in de pot, deksel dicht en je hebt geen omkijken meer naar het avondeten. Ideaal als je supersnel een smaakvolle maaltijd op tafel wilt zetten.
Instant Pot Cajun Rijst met Worst
Dit gerecht heeft alles dat je wilt in een maaltijd: heerlijke kruidige rijst, stukjes hartige worst, lekkere friszoete mais en paprika. De tomaat voegen we pas toe na de bereiding in de Instant Pot. Dit geeft zo, samen met de peterselie (of koriander), lekker wat frisheid aan het gerecht!
Cajun rijst met simpele ingrediënten
Dit gerecht is al makkelijk te maken, maar mocht je nog wat extra shortcuts willen nemen, hebben we hier een paar tips:
- Maiskolven: je kunt ook voorgekookte maiskolven gebruiken, deze snijden veel makkelijker. Een andere optie is gewoon mais uit een blikje nemen. Gebruik in dat geval een groot blik en laat ze goed uitlekken, voordat je ze toevoegt.
- Cajunkruiden: wij stellen in dit recept zelf onze cajunkruiden samen, maar je kunt ook gerust een kruidenmix gebruiken. Gebruik in dat geval minder verse ui en knoflook en let goed op de hoeveelheid zout dit in je mix zit!
- Worst: voor dit recept kun je meerdere soorten worst gebruiken. Als we het makkelijk en simpel willen houden, gebruiken we de chipolataworstjes die bij onze lokale Appie in het schap liggen. Maar nog lekkerder is bijvoorbeeld een goede, verse chorizoworst.
Voor de fans van makkelijke gerechten
Het hebben van een Instant Pot of andere multicooker maakt het leven natuurlijk een stuk makkelijker, maar sommige gerechten zijn nog eens extra eenvoudig. Ben jij daar fan van? Probeer dan ook eens:
- Instant Pot Sticky Chicken
- Pasta Toscaanse Kip uit de Multicooker
- Instant Pot Bruine Bonen met Rijst
- Instant Pot Spinazie Risotto
- Instant Pot Tortilla Taart
Pin dit recept voor Instant Pot Cajun Rijst met Worst!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.
Hoi Marisca,
Vandaag jou recept gemaakt echter mijn pan kwam maar niet op druk, bleef hangen op 2e streepje preheating. Heb gekeken en voelde een aangekoekte bodem, ik heb dus meer water er bij gedaan. Ik heb basmatirijst gebruikt, zou het daar aan liggen? Het was wel heel erg lekker! Groet Anja
Zat het eventiel goed dicht en sloot de deksel goed aan?