Wie is er niet gek op een goede chili con carne met gehakt? Deze Instant Pot Chili Con Carne is ook nog eens razendsnel klaar! In dit recept maken we gebruik van bonen die al gaar zijn. Gewoon zo uit pot of blik. Uiteraard kun je met een Instant Pot ook heel goed eerst zelf je droge bonen bereiden. Serveer met rijst, nacho’s, wraps of bijvoorbeeld naanbroodjes. Heerlijk met verse avocado, zure room, kaas en jalapeño’s.
Instant Pot Chili Con Carne
Deze Instant Pot Chili Con Carne is geïnspireerd op de vegetarische versie uit mijn Instant Pot kookboek! Het was het allerlaatste recept dat ik toevoegde, ik had nog een pagina over en wilde die natuurlijk vullen met een extra recept. Het werd dus een vegetarisch versie, sin carne dus. Zo nu en dan krijg ik de vraag om een versie te maken met vlees, dus bij deze de chili con carne. We gaan heel makkelijk voor gehakt, misschien dat er in de toekomst ook een chili met stoofvlees online komt!
Gedroogde bonen of bonen uit pot
Voor dit recept gebruiken wij bonen uit pot om het recept toegankelijker te houden. Dit maakt het recept ook nog eens supersnel. Wil je graag je Instant Pot Chili Con Carne maken met gedroogde bonen, dan raad ik je aan om eerst je bonen in de pot te bereiden. Deze giet je af en volg je verder gewoon het recept zoals hieronder beschreven. Het tegelijk bereiden van de chili en de bonen kan in theorie wel, maar dan moet het gehakt wel heel lang in de pot en dat bevordert de smaak niet.
Pin dit recept voor Instant Pot Chili Con Carne
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan een foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.
Had hier eerder een berichtje geplaatst, werd niet geaccepteerd. Ik kreeg een food burn bij dit recept, heb je hier een oplossing voor?
Wellicht is je berichtje in Spam gekomen? Het filter werkt soms te goed.
Een burn kan vele redenen hebben. Ik heb meer informatie nodig om een oplossing te kunnen bedenken. Welke pot heb je gebruikt, heb je alle stappen en ingrediënten exact gevolgd of heb je aanpassingen gedaan?
Wanneer kwam de burn, en wat trof je aan toen je de pot opende.
Dankjewel, leuk dat je reageert. 🙂 Ik heb alle ingrediënten en stappen gevolgd. Bonen uit blik heb ik goed gewassen, bovenop gehakt met groenten gedaan. Daarbovenop tomato frito toegevoegd. Hij bleef met hoge druk opbouwen, een kwartiertje. Uiteindelijk gaf hij food burn aan, toen ik het opende zag het er nog steeds uit zoals ik het er in had gedaan. Alleen de onderkant was flink aangebakken aan de bodem van de pan.
Heb je ook de 200ml water toevoegd?
Ja, dat heb ik ook toegevoegd. Ik heb de Instant Pot Pro Crisp.