Instant Pot Chili Con Carne met Gehakt

Deel met vrienden en familie

Wie is er niet gek op een goede chili con carne met gehakt? Deze Instant Pot Chili Con Carne is ook nog eens razendsnel klaar! In dit recept maken we gebruik van bonen die al gaar zijn. Gewoon zo uit pot of blik. Uiteraard kun je met een Instant Pot ook heel goed eerst zelf je droge bonen bereiden. Serveer met rijst, nacho’s, wraps of bijvoorbeeld naanbroodjes. Heerlijk met verse avocado, zure room, kaas en jalapeño’s.

Instant Pot Chili Con Carne

Deze Instant Pot Chili Con Carne is geïnspireerd op de vegetarische versie uit mijn Instant Pot kookboek! Het was het allerlaatste recept dat ik toevoegde, ik had nog een pagina over en wilde die natuurlijk vullen met een extra recept. Het werd dus een vegetarisch versie, sin carne dus. Zo nu en dan krijg ik de vraag om een versie te maken met vlees, dus bij deze de chili con carne. We gaan heel makkelijk voor gehakt, misschien dat er in de toekomst ook een chili met stoofvlees online komt! 

Gedroogde bonen of bonen uit pot

Voor dit recept gebruiken wij bonen uit pot om het recept toegankelijker te houden. Dit maakt het recept ook nog eens supersnel. Wil je graag je Instant Pot Chili Con Carne maken met gedroogde bonen, dan raad ik je aan om eerst je bonen in de pot te bereiden. Deze giet je af en volg je verder gewoon het recept zoals hieronder beschreven. Het tegelijk bereiden van de chili en de bonen kan in theorie wel, maar dan moet het gehakt wel heel lang in de pot en dat bevordert de smaak niet.

Instant Pot Chili Con Carne

Wie is er niet gek op een goede chili con carne met gehakt? Deze Instant Pot Chili Con Carne is ook nog eens razendsnel klaar! In dit recept maken we gebruik van bonen die al gaar zijn. Gewoon zo uit pot of blik. Uiteraard kun je met een Instant Pot ook heel goed eerst zelf je droge bonen bereiden. Serveer met rijst, nacho’s, wraps of bijvoorbeeld naanbroodjes. Heerlijk met verse avocado, zure room, kaas en jalapeño's.
Porties 4 porties
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
HP in de Instant Pot 6 minuten
Totale tijd 21 minuten

Ingrediënten

  • 1 flinke sjalot
  • 3 teentjes knoflook
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 300 gr rundergehakt
  • 1 blik gezeefde tomaten
  • 1.5 eetlepel gemalen komijn
  • 1.5 theelepel gemalen koriander
  • 2 theelepels zoete paprikapoeder
  • 1 theelepel gerookte paprikapoeder
  • 0.5 theelepel cayennepeper optioneel naar smaak
  • 0.5 theelepel oregano
  • 0.25 theelepel kaneelpoeder
  • 1 bouillonblokje
  • 200 gr kidneybonen
  • 200 gr zwarte bonen
  • 200 ml water
  • zout
  • peper
  • olie

Instructies

  • Snipper je ui, hak de knoflookteentjes fijn en je paprika's in blokjes.
    1 flinke sjalot, 3 teentjes knoflook, 1 rode paprika, 1 gele paprika
  • Verwarm olie in de pot met de SAUTE functie en bak hierin je gehakt mooi bruin. Fruit daarna ook de ui, knoflook en paprika nog mee.
    300 gr rundergehakt, olie
  • Voeg de kruiden en het blokje bouillon toe en roer goed door.
    1.5 eetlepel gemalen komijn, 1.5 theelepel gemalen koriander, 2 theelepels zoete paprikapoeder, 1 theelepel gerookte paprikapoeder, 0.5 theelepel cayennepeper, 0.5 theelepel oregano, 0.25 theelepel kaneelpoeder, 1 bouillonblokje, zout, peper
  • Giet het water erbij en schraap de bodem goed schoon met een spatel of pollepel.
    200 ml water
  • Schep hier bovenop de bonen en als laatste de gepelde tomaten. Niet roeren!
    200 gr kidneybonen, 200 gr zwarte bonen, 1 blik gezeefde tomaten
  • Sluit de deksel en controleer of je ventiel dicht staat. Met de MANUAL of PRESSURE COOK knop selecteer je ‘high pressure’ en stel je de timer in op 6 minuten.
  • Zodra de timer is afgelopen, wacht je minimaal 4 minuten, voordat je het ventiel opent. Even doorroeren en klaar ben je!
Auteur: Mariska
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Mexicaans
Trefwoord: Instant Pot

Pin dit recept voor Instant Pot Chili Con Carne

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan een foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Deel met vrienden en familie

Join the Conversation

  1. Had hier eerder een berichtje geplaatst, werd niet geaccepteerd. Ik kreeg een food burn bij dit recept, heb je hier een oplossing voor?

    1. Mariska Author says:

      Wellicht is je berichtje in Spam gekomen? Het filter werkt soms te goed.
      Een burn kan vele redenen hebben. Ik heb meer informatie nodig om een oplossing te kunnen bedenken. Welke pot heb je gebruikt, heb je alle stappen en ingrediënten exact gevolgd of heb je aanpassingen gedaan?
      Wanneer kwam de burn, en wat trof je aan toen je de pot opende.

      1. Dankjewel, leuk dat je reageert. 🙂 Ik heb alle ingrediënten en stappen gevolgd. Bonen uit blik heb ik goed gewassen, bovenop gehakt met groenten gedaan. Daarbovenop tomato frito toegevoegd. Hij bleef met hoge druk opbouwen, een kwartiertje. Uiteindelijk gaf hij food burn aan, toen ik het opende zag het er nog steeds uit zoals ik het er in had gedaan. Alleen de onderkant was flink aangebakken aan de bodem van de pan.

        1. Mariska Author says:

          Heb je ook de 200ml water toevoegd?

          1. Ja, dat heb ik ook toegevoegd. Ik heb de Instant Pot Pro Crisp.

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close