Instant Pot citroen kip (koolhydraatarm)

Instant Pot citroen kip is een super simpel en koolhydraatarm gerecht. Slechts 7 minuten op hoge druk en met de sappen die achterblijven in de pan maak je heel simpel een heerlijke saus!

Instant Pot citroen kip

Kip, citroen en knoflook zijn drie grote vrienden. Met behulp van de Instant Pot wordt de kip in korte tijd ontzettend mals, sappig en zacht. Zelf heb ik het gerecht afgemaakt met gegrilde groene asperges. Die bakken lekker snel en kun je dus mooi bereiden terwijl de pot bezig is. Op deze manier heb ik ook meteen een koolhydraatarme maaltijd. Liever wel wat koolhydraten erbij? Dan kan ik je aardappeltjes aanraden; die combineren heel goed met de saus van dit gerecht!

In het recept gebruiken we naast citroen en knoflook ook nog rozemarijn als smaakmaker. Deze kun je ook vervangen door tijm of oregano. Dragon en peterselie zijn ook heel lekker, maar deze voeg je dan wel pas na het bereiden in de pot toe. Gewoon snipperen en vlak voor het serveren over je gerecht heen sprenkelen.

Koolhydraatarme instant pot citroenkip

Koolhydraatarme recepten voor de Instant Pot

Dit recept is een voorbeeld van een heerlijk en simpel koolhydraatarm recept dat je kunt maken met de Instant Pot. Wil je meer van dit soort recepten, probeer dan ook eens:

Instant Pot citroen kip (koolhydraatarm)

Instant Pot citroen kip is een super simpel en koolhydraatarm gerecht. Slechts 7 minuten op hoge druk en met de sappen die achterblijven in de pan maak je heel simpel een heerlijke saus.
Porties 2 kha hoofdgerechten
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 5 min
HP in de Instant Pot 7 min

Apparatuur

  • Instant Pot of andere elektrische hoge druk pan

Ingrediënten

  • 6 stuks kippendijen
  • 1 citroen (sap & rasp van de schil)
  • 1 takje rozemarijn
  • 2 teentjes knoflook
  • tot 250 ml kippenbouillon
  • zout, peper en olijfolie
  • knoflookpoeder
  • 25 gr boter (goed koud!)

Instructies

  • Bestrooi de kippendijen met zout, peper en knoflookpoeder en bak deze in een pan met wat olie aan alle kanten goudbruin (niet gaar, alleen de buitenkant goudbruin).
    Dit kan ook in de Instant Pot met de SAUTE optie. In een grotere koekenpan gaat dit echter vaak sneller (en naar mijn mening) simpeler en je krijgt makkelijker een mooie bruine kleur.
  • Hak de teentjes knoflook fijn. Scheur het takje rozemarijn in een paar stukjes.
  • Rasp de schil van de citroen (alleen het geel, het wit is bitter) en doe in de pot. Pers de citroen uit boven een maatbeker en vul aan met bouillon tot je 250 ml in totaal hebt.
  • Doe alles, behalve de boter, in de pot. Sluit de deksel en controleer of je ventiel dicht staat. Met de MANUAL of PRESSURE COOK knop selecteer je ‘high pressure’ en set je de timer op 7 minuten.
  • Wacht na afloop nog minimaal 3 minuten en doe daarna een Quick Release. Haal de kip uit de pan en kook het vocht met de SAUTE functie in tot je tweederde over hebt.
  • CANCEL de SAUTE en haal voorzichtig de binnenpan uit de pot. Roer met een garde blokje voor blokje de koude boter door de saus heen. Zo bindt deze mooi en krijg je een heerlijke smaakvolle saus!
Auteur: Mariska
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Frans, Italiaans
Trefwoord: citroen, Instant Pot, kip

Pin deze Instant Pot citroen kip (koolhydraatarm)!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.
Instant Pot Citroen kip koolhydraatarm

Geef een reactie

Close
© Copyright FlyingFoodie
Close