Instant Pot Dahl is een heerlijk verwarmend Indiaas gerecht en is zowel als stoofpot, als als soep te serveren. Naast heerlijk vullend ook nog eens vegan en dat zonder aanpassingen. Het is lekker snel klaar en heel budgetvriendelijk. Door de Instant Pot te gebruiken ben je in een mum van tijd klaar!
Instant Pot Dahl
Dahl is heerlijk kruidig en fris tegelijk en daardoor zowel geschikt voor in de zomer, als de winter. In de zomer zou ik wel de hoeveelheid kaneel halveren. Dahl is een gerecht uit de Indiase keuken en vegan. Je kunt de dahl nog uitbreiden met bijvoorbeeld doppertjes of spinazie.
Rode Linzen
Wij maken onze dahl bijna altijd van gedroogde rode linzen. Dan denk je vast dat het lang op moet staan of dat je de linzen een dag van tevoren moet weken. Niet wegklikken nog, want dit is helemaal niet het geval! De gedroogde linzen kunnen meteen de pan in. Oké, wel eerst even wassen. Daarmee is dahl ook een gerecht dat je vrij snel in een gewone pan kunt maken, maar speciaal voor iedereen die minder op gas wilt koken of gewoon meer vegan Instant Pot recepten wilt proberen, hebben we een Instant Pot versie gemaakt.
Dahl met rijst
Dahl kun je zo eten, met naan, maar ook met rijst. Doormiddel van de pot-in-pot methode kun je de rijst tegelijk met de dahl maken! Geen extra pan nodig dus.
Pin deze Instant Pot Dahl!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.
Heerlijk!