Instant Pot Goulash

Deel met vrienden en familie

Instant pot Goulash is, net als zijn in de stoofpan bereide Hongaarse broertje, een heerlijke, rijke stoofpot met rundvlees, paprika, wortel en aardappels. Een echte klassieker in snelkookpan-jasje!

Goulash komt oorspronkelijk uit Hongarije; een land dat bekend staat om zijn grote voorliefde voor paprika en ook paprikapoeder. Niet zo gek dus dat je in deze stoofpot zowel paprika, als paprikapoeder terug vindt. Wil je één van de twee weglaten, laat dan de verse paprika weg en gebruik zeker de paprikapoeder. 

Wil je nog meer recepten voor de Instant Pot bekijken? Kijk dan op onze pagina met Nederlandse Instant Pot recepten.

Kaft Flying Foodie's Multicooker Kookboek DEEL 2

DEEL 2 – eindelijk te koop!

Na het succes van Flying Foodie’s Multicooker Kookboek vind je in DEEL 2 weer 60 heerlijke recepten voor de multicooker met hoge druk functie. Verrassende recepten voor pasta, soep, stamppot, vlees, kip en zoete gerechten. Ook vind je deze keer een hoofdstuk met extra makkelijke maaltijden en een hoofdstuk voor ontbijt & lunch. Deze keer geen basisrecepten meer, maar allemaal echte gerechten!

Snelle goulash uit de Instant Pot

Goulash uit de Instant Pot

In onze Instant Pot Facebook groep helpen we elkaar niet alleen met recepten en tips, ik zet daar regelmatig ook een vraag uit over wat men graag wilt zien de komende tijd. Eén van die aangevraagde recepten was goulash uit de Instant Pot. Ik wist meteen dat dit een perfecte kandidaat zou zijn om te bereiden in de Instant Pot. Rundvlees stooft namelijk snel in de pot en wordt ook nog eens ontzettend lekker.

Met een paar kleine aanpassingen maak je met gemak een Instant Pot Goulash. Zo laten we de aardappels heel en snijden we deze pas achteraf. Als je de aardappels al direct klein maakt, worden ze te snel te gaar (veel sneller dan het vlees) en verdwijnen ze in de saus. Om dezelfde reden nemen we vrij dikke wortels, die we in grove stukken hakken.

Goulash uit de Instant Pot

Instant Pot Goulash

Instant pot Goulash is, net als zijn in de stoofpan bereide Hongaarse broertje, een heerlijke, rijke stoofpot met rundvlees, paprika, wortel en aardappels. Een echte klassieker in snelkookpan-jasje!
Porties 6 porties
Voorbereidingstijd 10 minuten
HP in de Instant Pot 25 minuten
Totale tijd 35 minuten

Ingrediënten

  • 700 gr sukade- of runderriblappen
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode paprika
  • 2 grote wortels
  • 4 aardappels vastkokend
  • 1 blik gepelde tomaten in blokjes 400 gr
  • 0.5 blik water
  • 1 blokje bouillon
  • 2 eetlepels zoete paprikapoeder voorkeur Hongaars, anders werkt "gewone" ook
  • 1 theelepel karwijzaad
  • olijfolie
  • zout
  • peper

Instructies

  • Haal je vlees van tevoren uit de koelkast, snijd grof in stukken. Bestrooi ruim met keukenzout.
    700 gr sukade- of runderriblappen
  • Snipper je ui, hak je knoflook fijn en schil je aardappels en wortels. Verwijder de zaden uit de paprika. De aardappels laten we heel en de wortels en paprika hakken we grof in stukken.
    2 uien, 2 teentjes knoflook, 2 grote wortels, 4 aardappels, 1 rode paprika
  • Verwarm de Instant Pot (SAUTE op hoog) of een koekenpan (vaak wat groter en daardoor makkelijker) en bak hier in batches je rundvlees bruin aan alle kanten. Niet teveel vlees tegelijk, want dan koelt de pan teveel af en kun je niet meer goed bakken.
    700 gr sukade- of runderriblappen, olijfolie
  • Haal het vlees uit de pot (als je daarin gewerkt hebt) en fruit hierin nu je uien. Vlees in een aparte pan gebruind? Voeg dan een scheutje olie toe aan je pot.
    2 uien
  • Voeg knoflook, paprika en de wortels toe en fruit dit nog een extra minuut mee.
    2 teentjes knoflook, 2 grote wortels, 1 rode paprika
  • Voeg alle ingrediënten toe aan je pot en roer even door.
    700 gr sukade- of runderriblappen, 1 blik gepelde tomaten in blokjes, 0.5 blik water, 1 blokje bouillon, 2 eetlepels zoete paprikapoeder, 1 theelepel karwijzaad
  • Met de MANUAL of PRESSURE COOK knop selecteer je ‘high pressure’ en set je de timer op 25 minuten. Nu heb je mooi je handen vrij om de rest van je eten klaar te maken.
  • Laat de druk op de pan na de 25 minuten nog 10 minuten vanzelf afbouwen en haal daarna handmatig de rest van de druk eraf, door het ventiel voorzichtig te openen.
  • Vis de aardappels eruit en snijd deze in stukken.
    4 aardappels
  • Als je wilt kun je de jus nog indikken. Gebruik hier de SAUTE optie voor en breng de boel aan de kook. Meng eventueel een eetlepel maizena eerst met een eetlepel koud (!!) water en meng dat papje door je saus, zodat deze bindt.
Auteur: Mariska
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Hongaars, Oost Europees
Trefwoord: Instant Pot, Instant pot vlees, stoofpot, Stoofvlees

Pin deze Instant Pot Goulash!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Instant Pot Goulash

Deel met vrienden en familie

Join the Conversation

  1. Het was heerlijk,maar kan ik er gewoon meer groente bijdoen.

    1. Mariska Author says:

      Welke groente zou je er nog in willen doen?

  2. Meer paprika en champignons. Ik ben niet zo’n vleeseter. Dus dacht ik, een beetje vlees veel groenten

  3. Superlekker!

  4. Superlekker! Maar wat is een half blik water precies?

    1. Mariska Author says:

      Nadat je de tomaten uit het blik hebt gehaald vul je deze voor de helft met water. Makkelijk meten en haal je meteen de restjes tomaat er goed uit

      1. Super, bedankt ik denk dat ik aardig in de buurt zat met 150 ml

        1. Mariska Author says:

          Dat denk ik ook wel, het is dat ik toevallig geen leeg blik in de buurt had anders had ik even kunnen kijken 😅

  5. Joop Blokker says:

    Hallo Mariska! Reglmatig eten we met een klein groepje… de goulash (of pörkölt = stoofpot) was een daverend sukses…. alleen nog een klein zakje Verstegen goulash kruiden toegevoegd en de gasten begonnen meteen te zingen. Maar dat kan ook door de wijn zijn gekomen… Dank voor je recept!

    1. Mariska Author says:

      Dat klinkt als een klein feestje!

  6. Mark van Veen says:

    het was echt superlekker! dank je wel!

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close