Instant pot Goulash is, net als zijn in de stoofpan bereide Hongaarse broertje, een heerlijke, rijke stoofpot met rundvlees, paprika, wortel en aardappels. Een echte klassieker in snelkookpan-jasje!
Goulash komt oorspronkelijk uit Hongarije; een land dat bekend staat om zijn grote voorliefde voor paprika en ook paprikapoeder. Niet zo gek dus dat je in deze stoofpot zowel paprika, als paprikapoeder terug vindt. Wil je één van de twee weglaten, laat dan de verse paprika weg en gebruik zeker de paprikapoeder.
Wil je nog meer recepten voor de Instant Pot bekijken? Kijk dan op onze pagina met Nederlandse Instant Pot recepten.
Goulash uit de Instant Pot
In onze Instant Pot Facebook groep helpen we elkaar niet alleen met recepten en tips, ik zet daar regelmatig ook een vraag uit over wat men graag wilt zien de komende tijd. Eén van die aangevraagde recepten was goulash uit de Instant Pot. Ik wist meteen dat dit een perfecte kandidaat zou zijn om te bereiden in de Instant Pot. Rundvlees stooft namelijk snel in de pot en wordt ook nog eens ontzettend lekker.
Met een paar kleine aanpassingen maak je met gemak een Instant Pot Goulash. Zo laten we de aardappels heel en snijden we deze pas achteraf. Als je de aardappels al direct klein maakt, worden ze te snel te gaar (veel sneller dan het vlees) en verdwijnen ze in de saus. Om dezelfde reden nemen we vrij dikke wortels, die we in grove stukken hakken.
Pin deze Instant Pot Goulash!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.
Het was heerlijk,maar kan ik er gewoon meer groente bijdoen.
Welke groente zou je er nog in willen doen?
Meer paprika en champignons. Ik ben niet zo’n vleeseter. Dus dacht ik, een beetje vlees veel groenten