Instant pot Goulash is, net als zijn in de stoofpan bereide Hongaarse broertje, een heerlijke, rijke stoofpot met rundvlees, paprika, wortel en aardappels. Een echte klassieker in snelkookpan-jasje!
Goulash komt oorspronkelijk uit Hongarije; een land dat bekend staat om zijn grote voorliefde voor paprika en ook paprikapoeder. Niet zo gek dus dat je in deze stoofpot zowel paprika, als paprikapoeder terug vindt. Wil je één van de twee weglaten, laat dan de verse paprika weg en gebruik zeker de paprikapoeder.
Wil je nog meer recepten voor de Instant Pot bekijken? Kijk dan op onze pagina met Nederlandse Instant Pot recepten.
DEEL 2 – eindelijk te koop!
Na het succes van Flying Foodie’s Multicooker Kookboek vind je in DEEL 2 weer 60 heerlijke recepten voor de multicooker met hoge druk functie. Verrassende recepten voor pasta, soep, stamppot, vlees, kip en zoete gerechten. Ook vind je deze keer een hoofdstuk met extra makkelijke maaltijden en een hoofdstuk voor ontbijt & lunch. Deze keer geen basisrecepten meer, maar allemaal echte gerechten!
Goulash uit de Instant Pot
In onze Instant Pot Facebook groep helpen we elkaar niet alleen met recepten en tips, ik zet daar regelmatig ook een vraag uit over wat men graag wilt zien de komende tijd. Eén van die aangevraagde recepten was goulash uit de Instant Pot. Ik wist meteen dat dit een perfecte kandidaat zou zijn om te bereiden in de Instant Pot. Rundvlees stooft namelijk snel in de pot en wordt ook nog eens ontzettend lekker.
Met een paar kleine aanpassingen maak je met gemak een Instant Pot Goulash. Zo laten we de aardappels heel en snijden we deze pas achteraf. Als je de aardappels al direct klein maakt, worden ze te snel te gaar (veel sneller dan het vlees) en verdwijnen ze in de saus. Om dezelfde reden nemen we vrij dikke wortels, die we in grove stukken hakken.
Pin deze Instant Pot Goulash!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.
Het was heerlijk,maar kan ik er gewoon meer groente bijdoen.
Welke groente zou je er nog in willen doen?
Meer paprika en champignons. Ik ben niet zo’n vleeseter. Dus dacht ik, een beetje vlees veel groenten
Superlekker!
Superlekker! Maar wat is een half blik water precies?
Nadat je de tomaten uit het blik hebt gehaald vul je deze voor de helft met water. Makkelijk meten en haal je meteen de restjes tomaat er goed uit
Super, bedankt ik denk dat ik aardig in de buurt zat met 150 ml
Dat denk ik ook wel, het is dat ik toevallig geen leeg blik in de buurt had anders had ik even kunnen kijken 😅
Hallo Mariska! Reglmatig eten we met een klein groepje… de goulash (of pörkölt = stoofpot) was een daverend sukses…. alleen nog een klein zakje Verstegen goulash kruiden toegevoegd en de gasten begonnen meteen te zingen. Maar dat kan ook door de wijn zijn gekomen… Dank voor je recept!
Dat klinkt als een klein feestje!
het was echt superlekker! dank je wel!