Instant Pot hachee

Instant Pot hachee is al het lekkere van hachee, maar dan een stuk sneller. Heerlijk zacht gestoofd rundvlees met lekker veel uien en een dikke saus. Met de Instant Pot tover je dit recept van een tijdrovend weekendrecept om naar een doordeweekse maaltijd.

Instant Pot hachee

Stoofvlees en hachee zijn gerechten die ik vroeger alleen in het weekend maakte. Het is in een gewone pan nogal een gerecht wat flink wat tijd nodig heeft. Het vlees wordt het lekkerste als je het minimaal 3 uur, en vaak nog langer, zacht laat sudderen. Nu ik een Instant Pot heb, kook ik dit op elke willekeurige dag.

Hachee uit de Instant Pot

Verschil hachee en stoofvlees

Weet jij wat precies het verschil is tussen deze twee? Online vond ik verschillende definities. Hachee is een soort stoofvlees. Voor mij is het gevoelsmatig zo dat stoofvlees hartiger is met een dunne jus. En dat hachee zachter is van smaak, met een dikkere saus, meer uien en een klein beetje zurig.

Mijn ene oma maakte altijd ‘stoofvlees’ en de andere ‘hachee’. Helaas is dat ook een van de weinige herinneringen die ik nog aan haar heb, dat ik hachee bij haar at. Zo heb ik mijn recept ook opgebouwd, als herinnering aan de hachee van mijn oma!

Nog meer recepten voor je electrische hogedruk pan

Hier vind je nog meer recepten voor de Instant Pot, die trouwens ook heel goed gemaakt kunnen worden in andere electrische hogedruk pannen, wat dacht je bijvoorbeeld van:

Instant Pot hachee

Instant Pot hachee is al het lekkere van hachee, maar dan een stuk sneller. Heerlijk zacht gestoofd rundvlees, met lekker veel uien en een dikke saus. Met de Instant Pot tover je dit recept van een tijdrovend weekendrecept om naar een doordeweekse maaltijd.
Porties 6 porties
Voorbereidingstijd 20 min
HP in de Instant Pot 25 min
Totale tijd 45 min

Equipment

  • Instant Pot of andere elektrische hogedruk pan

Ingrediënten

  • 1 kilo stoofvlees (rib- of sukadelappen)
  • 3 grote uien
  • 1 blokje bouillon (rundvlees)
  • 300 ml water
  • 3 eetlepels azijn (ik ga meestal voor balsamico)
  • 7 kruidnagels

Om af te maken

  • 1 eetlepel appelstroop
  • 2 eetlepels bloem + koud water

Instructies

  • Snijd je vlees grof in stukken. Dep droog met wat keukenrol en bestrooi ruim met zout.
  • Verwijder de schil van de uien en snijd in halve ringen.
  • Verwarm de Instant Pot (SAUTE op hoog) of een aparte koekenpan (vaak wat groter en daardoor makkelijker) met olie. Bak hierin alle stukken vlees, tot ze aan de buitenkant mooi bruin zijn. Dit kan dus best op hoog vuur. Als de pan te droog wordt, kun je wat extra olie toevoegen. Het bruinen van het vlees geeft uiteindelijk veel smaak aan het gerecht.
  • Haal het vlees uit de pot of pan en bak hier nu de uien zacht in. Eventueel met een klontje boter, maar olie werkt ook.
  • Plaats alle ingrediënten (vlees, uien, bouillon, water, azijn, kruidnagels) in de Instant Pot. Sluit de deksel en controleer of je ventiel dichtstaat.
  • Met de MANUAL of PRESSURE COOK knop selecteer je ‘high pressure’ en set je de timer op 25 minuten.
  • Laat de druk op de pan na de 25 minuten nog 12 minuten vanzelf afbouwen en haal daarna handmatig de rest van de druk eraf door het ventiel voorzichtig te openen.
  • Roer de appelstroop en je bloem-water papje er doorheen. Selecteer de saute functie door eerst op CANCEL en daarna op SAUTE te duwen. Verwarm al roerend tot je hachee de juiste dikte heeft bereikt. De hacheesaus wordt nog iets dikker wanneer het wat afkoelt.
Auteur: Mariska
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Nederlands, Westers
Trefwoord: Instant Pot, pressure cooker, Stoofvlees

Geef een reactie

Close
© Copyright FlyingFoodie
Close