Instant Pot Iberico spareribs zijn zo mals en zacht, dat ze van het botje af vallen. Met slechts 3 ingrediënten maak je een heerlijke sticky glaze die je ribs helemaal af maken!
Instant Pot Spareribs
Als je aan spareribs denkt, denk je waarschijnlijk eerst aan de BBQ. Natuurlijk kun je deze ribs helemaal op de BBQ bereiden, je bent dan alleen wel heel lang bezig. De Instant Pot versnelt dit enorm en zorgt ook nog eens voor super malse ribs! Zelf maak ik deze ribs af in de oven onder de grill, maar die stap kun je ook zeker op de BBQ doen. Je gaart de ribs dan in de Instant Pot, maar maakt ze af op de BBQ, waardoor ze toch die heerlijke barbecue grilsmaak krijgen.
Iberico spareribs
Eerder maakte ik al kalfsribs uit de Instant Pot , deze kocht ik bij de Sligro. Een mede Instant Pot fan wees mij erop dat je bij de Albert Heijn Iberico spareribs kan bestellen. Het leek mij superleuk om hier een recept mee te maken, omdat deze ribs natuurlijk wat makkelijker te krijgen zijn! Deze keer heb ik de kruiden en saus heel simpel gehouden, knoflook voor de ‘dry rub’ en hoisin, Sriracha en ketchup voor de ‘glaze’. Maar ruil ze gerust in voor de kruiden en glaze van de kalfsribs!
Pin deze Instant Pot Iberico spareribs!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan de foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.
Hoelang gril je ze nog in de oven?
Heel kort, tot ze mooi gegrild zijn boven op.