Instant Pot Iberico spareribs

Deel met vrienden en familie

Instant Pot Iberico spareribs zijn zo mals en zacht, dat ze van het botje af vallen. Met slechts 3 ingrediënten maak je een heerlijke sticky glaze die je ribs helemaal af maken!

Instant Pot Spareribs

Als je aan spareribs denkt, denk je waarschijnlijk eerst aan de BBQ. Natuurlijk kun je deze ribs helemaal op de BBQ bereiden, je bent dan alleen wel heel lang bezig. De Instant Pot versnelt dit enorm en zorgt ook nog eens voor super malse ribs! Zelf maak ik deze ribs af in de oven onder de grill, maar die stap kun je ook zeker op de BBQ doen. Je gaart de ribs dan in de Instant Pot, maar maakt ze af op de BBQ, waardoor ze toch die heerlijke barbecue grilsmaak krijgen.

Iberico spareribs

Eerder maakte ik al kalfsribs uit de Instant Pot , deze kocht ik bij de Sligro. Een mede Instant Pot fan wees mij erop dat je bij de Albert Heijn Iberico spareribs kan bestellen. Het leek mij superleuk om hier een recept mee te maken, omdat deze ribs natuurlijk wat makkelijker te krijgen zijn! Deze keer heb ik de kruiden en saus heel simpel gehouden, knoflook voor de ‘dry rub’ en hoisin, Sriracha en ketchup voor de ‘glaze’. Maar ruil ze gerust in voor de kruiden en glaze van de kalfsribs!

 

Instant Pot Iberico spareribs

Instant Pot Iberico spareribs zijn zo mals en zacht, dat ze van het botje af vallen. Met slechts 3 ingrediënten maak je een heerlijke sticky glaze die je ribs helemaal af maken.
Porties 1 flink rack
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
HP in de Instant Pot 22 minuten
Totale tijd 57 minuten

Kookgerei

Ingrediënten

Ribs

 • 750 gr Iberico spareribs
 • 1 eetlepel knoflookpoeder
 • 0.5 theelepel zout
 • 200 ml water
 • 1 eetlepel witte wijn azijn

Sweet, Sticky & Spicy saus

 • 2 eetlepels hoisinsaus
 • 2 eetlepels ketchup
 • 1 eetlepel Sriracha (naar smaak)

Instructies

 • Meng de knoflookpoeder en zout met elkaar voor de dry rub. Dep je ribs droog met een stukje keukenrol en smeer goed aan beide kanten in met de dry rub. Laat dit minimaal 30 minuten intrekken, maar langer mag zeker. Voor een top resultaat doe je het de avond van tevoren.
 • Giet het water en azijn in de Instant Pot en plaats de trivet erin (dat ronde rekje dat je bij je Instant Pot hebt gekregen). Leg de ribs op het rekje. Mocht dit niet passen omdat je ribs te groot zijn, laat dan het rekje weg en plaats de ribs er direct in.
  De ribs moeten rechtop staan, in een soort van cirkel in de pot. Je hoeft als het goed is de ribs niet los te snijden van elkaar.
 • Sluit de deksel en controleer of het ventiel dicht staat. Met de MANUAL of PRESSURE COOK knop selecteer je ‘high pressure’ en set je de timer op 22 minuten. Geef de ribs nog minimaal 10 minuten een NR. Daarna kan je gaan voor een QR of kiezen voor een gehele NR, dat laatste heeft mijn voorkeur, dan vallen de botjes er zo uit.
 • Ondertussen maken we de glaze. Roer alle ingrediënten door elkaar, proef en voeg eventueel nog wat Sriracha toe als je van pittig houdt.
 • Smeer de ribs (onder en bovenkant!) in met een dikke laag van de glaze en grill ze nog even op de BBQ of onder grill van je oven. Smeer ze wanneer ze uit de oven komen nog een keer in met de glaze.
Auteur: Mariska
Gang: Bijgerecht, Hoofdgerecht
Keuken: American, Aziatisch
Trefwoord: bbq, Instant Pot

Pin deze Instant Pot Iberico spareribs!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan de foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Instant pot Iberico spareribs

Deel met vrienden en familie

Join the Conversation

 1. Hoelang gril je ze nog in de oven?

  1. Mariska Author says:

   Heel kort, tot ze mooi gegrild zijn boven op.

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close