Instant Pot Jambalaya met kip en chorizo is heerlijk snel klaar en een kleine smaakbom, waar je u tegen zegt. Deze lekker kruidige rijstschotel met kip maak je vanaf nu dus ook heel erg makkelijk in een Instant Pot of andere multicooker. Geen idee wat je moet verwachten? Jambalaya lijkt op paella!
Jambalaya met Kip en Chorizo
Jambalaya is een rijstgerecht uit de Cajun keuken uit Louisiana, Amerika. In dat gebied zijn verschillende culturen samengesmolten, waaronder de Creools, Frans en Spaans. Dit gerecht kent vooral een Spaanse invloed. Het lijkt dan ook behoorlijk op Spaanse paella, maar dan zonder saffraan en met tomaat.
Er zijn heel veel verschillende versie van Jambalya. We zitten met dit Instant Pot recept een beetje tussen het wereldgerecht en het authentieke recept in. Uiteraard gebruiken we in dit recept onze eigen Cajun Kruidenmix.
Jambalaya Instant Pot recept
Jambalaya is al heel makkelijk te maken, maar met de Instant Pot maken we het onszelf nog makkelijker. Zoals jullie weten ben ik echt fan van de Instant Pot; ik schreef er niet voor niets twee kookboeken over. Dit recept heeft deel II net niet gehaald – het boek lag net bij de drukker, toen ik het perfectioneerde. Meer makkelijke recepten voor je pot? Kijk dan zeker eens bij onze Nederlandse Instant Pot recepten.
Pin dit recept voor Instant Pot Jambalaya!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.
Dit was ontzettend lekker. Echt voor herhaling vatbaar. Enige is dat de onderkant van de pan aangebrand was. Misschien dat de soort rijst nog van invloed kan zijn. Ik had simpele witte rijst gebruikt.