Instant Pot Jambalaya

Deel met vrienden en familie

Instant Pot Jambalaya met kip en chorizo is heerlijk snel klaar en een kleine smaakbom, waar je u tegen zegt. Deze lekker kruidige rijstschotel met kip maak je vanaf nu dus ook heel erg makkelijk in een Instant Pot of andere multicooker. Geen idee wat je moet verwachten? Jambalaya lijkt op paella!

Jambalaya met Kip en Chorizo

Jambalaya is een rijstgerecht uit de Cajun keuken uit Louisiana, Amerika. In dat gebied zijn verschillende culturen samengesmolten, waaronder de Creools, Frans en Spaans. Dit gerecht kent vooral een Spaanse invloed. Het lijkt dan ook behoorlijk op Spaanse paella, maar dan zonder saffraan en met tomaat. 

Er zijn heel veel verschillende versie van Jambalya. We zitten met dit Instant Pot recept een beetje tussen het wereldgerecht en het authentieke recept in. Uiteraard gebruiken we in dit recept onze eigen Cajun Kruidenmix

Rijstmaaltijd Instant Pot Kip Jambalaya met chorizo

Jambalaya Instant Pot recept

Jambalaya is al heel makkelijk te maken, maar met de Instant Pot maken we het onszelf nog makkelijker. Zoals jullie weten ben ik echt fan van de Instant Pot; ik schreef er niet voor niets twee kookboeken over. Dit recept heeft deel II net niet gehaald – het boek lag net bij de drukker, toen ik het perfectioneerde. Meer makkelijke recepten voor je pot? Kijk dan zeker eens bij onze Nederlandse Instant Pot recepten.

Instant Pot Jambalaya

Instant Pot Jambalaya met kip en chorizo is heerlijk snel klaar en een kleine smaakbom, waar je u tegen zegt. Deze lekker kruidige rijstschotel met kip maak je vanaf nu dus ook heel erg makkelijk in een Instant Pot of andere multicooker. Geen idee wat je moet verwachten? Jambalaya lijkt op paella!
Porties 4 porties
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
HP in de Instant Pot 4 minuten
Totale tijd 24 minuten

Ingrediënten

  • 4 kippendijen
  • 100-150 gr chorizo
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 paprika geen groen
  • 300 gr rijst
  • 330 ml bouillon koud!
  • 2 theelepels cajun kruidenmix
  • 100 ml frito
  • 1 klein bakje kerst tomaatjes
  • zout
  • olie
  • 1 bosje verse peterselie

Instructies

  • Snijd je kippendijen in kleine blokjes, chorizo in plakjes, paprika in reepjes, halveer je tomaatjes en snipper je ui en knoflook. Was je rijst goed schoon met koud water. Bestrooi je kip met een snufje zout.
    4 kippendijen, 100-150 gr chorizo, 1 ui, 2 teentjes knoflook, zout, 1 paprika
  • Verwarm wat olie in de pot met de SAUTE functie en bak hierin de stukjes kip en chorizo rondom bruin. Schep dit uit de pot.
    4 kippendijen, 100-150 gr chorizo, olie
  • Fruit nu je ui en knoflook in de pot. Iets te droog? Voeg dan wat extra olie toe of een klein beetje water. CANCEL hierna de SAUTE functie.
    1 ui, 2 teentjes knoflook
  • Voeg rijst en cajun kruidenmix toe en schep goed door. Daarna mag de bouillon erbij (deze moet goed koud zijn!) en schraap de bodem goed schoon.
    300 gr rijst, 330 ml bouillon, 2 theelepels cajun kruidenmix
  • Leg hier bovenop je paprika, tomaatjes en je gebakken kip en chorizo. Tot slot gaat hier bovenop je frito en roeren we NIET door.
    1 paprika, 100 ml frito
  • Sluit de deksel. Controleer of je ventiel dicht staat. Met de MANUAL of PRESSURE COOK knop selecteer je 'high pressure' en stel je de timer in op 4 minuten.
  • Zodra de timer is afgelopen wacht je minimaal 3 minuten, voordat je het ventiel opent. Snipper ondertussen je peterselie.
    1 bosje verse peterselie
  • Roer de jambalaya goed door en serveer met verse peterselie!
Auteur: Mariska
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Amerikaans, Cajun
Trefwoord: Instant Pot, instant pot kip, rijst

Pin dit recept voor Instant Pot Jambalaya!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Instant Pot Jambalaya met kip en chorizo

Deel met vrienden en familie

Join the Conversation

  1. Sabrina Laenen says:

    Dit was ontzettend lekker. Echt voor herhaling vatbaar. Enige is dat de onderkant van de pan aangebrand was. Misschien dat de soort rijst nog van invloed kan zijn. Ik had simpele witte rijst gebruikt.

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close