Kip Madras uit de Instant Pot is een heerlijk wereldgerecht geïnspireerd op de bekende Indiase curry, maar met een milde twist. Slechts enkele minuten hoge druk zorgen voor boterzachte en heerlijk gekruide kip. Ik heb het recept zo ontwikkeld, dat je tegelijkertijd je rijst kunt klaarmaken met behulp van de pot-in-pot methode.
Instant Pot Kip Madras
Voor deze verrukkelijke milde curry maken we gebruik van sappige kippendijen. Natuurlijk kun je ook kip met bot kiezen, maar houd er rekening mee dat dit de gelijktijdige bereiding van de rijst lastiger maakt. Kip met bot heeft meer tijd nodig dan de rijst, maar geeft wel nog meer smaak dan dijen. Kipfilet wordt snel droog, zelfs in de instant pot. Wil je toch graag kipfilet gebruiken voor je Instant Pot Kip Madras? Laat de stukken dan vrij grof!
Zonder pakjes en zakjes Wereldgerecht Kip Madras
Zelf geef ik niet langer de voorkeur aan ‘Wereldgerechten’ en pakjes en zakjes uit de supermarkt. Vaak betaal je veel voor weinig kwaliteit. De kruidenmengsels zijn meestal flauw en zout, en soms zit er zelfs een overdaad aan smaakversterkers in. Hoewel de authentieke recepten vaak veel smakelijker zijn, bevatten ze ook vaak kruiden die niet alledaags zijn in Nederland.
Met mijn eigen recept heb ik een compromis gevonden. Het is sowieso lekkerder dan de Kip Madras uit de supermarkt, maar bevat toch gangbare kruiden, die makkelijk te krijgen zijn. Ik heb ook vastgehouden aan de toevoeging van crème fraîche, zodat de curry lekker mild blijft.
Meer Instant Pot recepten
Als je een Instant Pot hebt, maar nog op zoek bent naar recepten, dan ben je bij Flying Foodie aan het juiste adres. Naast het recept dat je nu bekijkt, bieden we tal van heerlijke Nederlandse Instant Pot recepten en zelfs een Instant Pot Kookboek! Alles is in het Nederlands, dus je hoeft geen ingewikkelde berekeningen te maken met verschillende maten of vreemde ingrediënten!
Pin dit recept voor Instant Pot Kip Madras
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.
Goedemorgen, dit recept klinkt heerlijk! Ik heb nog wel een vraagje: zou je ook gemalen gember uit potje kunnen gebruiken? Heb je dan ook 1 theelepel nodig?
Hi, goedemorgen! Ja dat kan, dat is uiteraard wel net even minder lekker, maar het kan zeker. Ik zou ook 1 theelepel aanhouden. Hou er wel rekening mee dat als je potje al een tijdje open staat de sterkte snel afneemt.
Hoi Mariska, dank voor je snelle antwoord en fijn dat het mogelijk is. Ik gebruik niet zo vaak gember dus ik vind het dan zonde om weg te gooien 🙂 Groetjes, Suzanne P.S. dank voor je ontzettend fijne instant pot boek 😀
Ik heb dit gemaakt met kipfilet omdat ik hier geen kippendijvlees zonder bot kan kopen, was prima en niet droog.
Ik had een half theelepeltje chilivlokken toegevoegd voor wat pit maar dat mocht wel iets meer zijn.
De crème fraîche maakt het gerecht zachter van smaak, prima voor kinderen misschien maar ik laat het er de volgende keer uit. Van de appel heb ik niets geproefd misschien komt dat door HP koken? Volgende keer doe ik er een rood pepertje in, laat ik het op sauté goed inkoken en strooi ik er kokosrasp overheen.
Even een vraagje…je miet toch altijd minimaal 250 ml water toevoegen?
Hi Millie, het gaat om 250 ml vocht, maar niet perse water. In de kip, appel en paprika zit ook vocht. Dit recept is meermaals getest
Thnxxx