Instant Pot Kippensoep

Zin in heerlijke kippensoep, maar dan in een fractie van de tijd? Ga dan voor deze Instant Pot Kippensoep. Na het fruiten van de ui en knoflook, stel je de pot in op 20 minuten, maar smaakt je soep alsof hij uren heeft op gestaan!

Instant pot Kippensoep

Om verwarring te voorkomen, met dit recept maak je een kippensoep, niet een bouillon. Een bouillon maken kan ook in de Instant Pot, heel goed zelfs. Gebruik doorvoor dit recept: Simpele Instant Pot Kippenbouillon. Je kunt voor dit recept (voor een soep dus) zowel zelfgemaakte bouillon, als gekochte bouillon gebruiken. Ik ging deze keer voor de biologische kippenbouillon van de Soepfrabriek, maar heb ook zeker wel eens gewoon blokjes gebruikt.

Instant pot Kippensoep

Ingrediënten Instant Pot Kippensoep

2 teentjes knoflook
1 gewone ui
1 flinke prei
4-5 takjes verse tijm
1 peen
3-4 stengels selderij
4 flinke kippenbouten
600 ml kippenbouillon
olie en peper

Bereiding

  1. Snipper de ui en de teentjes knoflook fijn. Was de groente en snijd deze ook fijn. Niet te fijn, want dan verdwijnt het in de soep; een beetje structuur is wel zo lekker!
  2. Selecteer de SAUTE optie op je Instant Pot en verwarm hierin de olie. Fruit hierin de knoflook, ui en prei.
  3. Voeg de tijm, peen, selderij, kip en bouillon toe en roer goed door. CANCEL de saute stand.
  4. Sluit het deksel en controleer of je ventiel dichtstaat. Met de MANUAL of PRESSURE COOK knop selecteer je ‘high pressure’ en set je de timer op 20 minuten.
  5. Zodra de timer afgelopen is, zet je het ventiel (voorzichtig!) open en wacht je tot de druk er vanaf is. Haal de kip uit de pan, laat even afkoelen en pluk vervolgens de kip van de botjes. Roer de stukjes kip weer door de soep.
  6. Proef en voeg eventueel wat water toe als je bouillon te sterk is.

Zelf laat ik het hierbij voor mijn kippensoep, maar mocht je graag vermicelli in je soep eten, volg dan nog de volgende stap:

Selecteer weer de SAUTE optie. Zodra de soep kookt, voeg je de vermicelli toe. Kook totdat deze gaar is (volg hiervoor de aanwijzingen op de verpakking).

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Close
© Copyright FlyingFoodie
Close