Instant Pot Kippensoep

Deel met vrienden en familie

Zin in heerlijke kippensoep, maar dan in een fractie van de tijd? Ga dan voor deze Instant Pot Kippensoep. Na het fruiten van de ui en knoflook, stel je de pot in op 20 minuten, maar smaakt je soep alsof hij uren heeft op gestaan!

Kippensoep uit de Instant Pot

Om verwarring te voorkomen, met dit recept maak je een kippensoep, niet een bouillon. Een bouillon maken kan ook in de Instant Pot, heel goed zelfs. Gebruik doorvoor dit recept: Simpele Instant Pot Kippenbouillon. Je kunt voor dit recept (voor een soep dus) zowel zelfgemaakte bouillon, als gekochte bouillon gebruiken. Zelf heb ik helaas zowel in mijn vriezer als in mijn voorraadkast niet de ruimte om veel bouillon te bewaren en maak ik dus ook gebruik van kant en klare opties.  Ik ging deze keer voor de biologische kippenbouillon van de Soepfrabriek, maar heb ook zeker wel eens gewoon blokjes gebruikt.

Instant pot Kippensoep

Meer voor je multicooker?

Kook je vaker met de Instant Pot, of zou je dat vaker willen doen? Dan hebben wij nog veel meer Nederlandse Instant Pot recepten voor je! Allemaal in het Nederlands geschreven, met ingredrienten die goed te krijgen zijn in Nederland en Nederlandse maatvoering. Geen gedoe dus met cup, pounds of sticks. Wat dacht je bijvoorbeel van :

Instant Pot Kippensoep

Zin in heerlijke kippensoep, maar dan in een fractie van de tijd? Ga dan voor deze Instant Pot Kippensoep. Na het fruiten van de ui en knoflook, stel je de pot in op 20 minuten, maar smaakt je soep alsof hij uren heeft op gestaan!
Porties 4 porties
Voorbereidingstijd 10 minuten
HP in de Instant Pot 20 minuten
Totale tijd 30 minuten

Ingrediënten

  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 1 flinke prei
  • 4 takjes tijm
  • 1 peen
  • 4 stengels selderij
  • 4 flinke kippenbouten
  • 600 ml kippenbouillon
  • zout
  • peper
  • olijfolie

Instructies

  • Snipper de ui en de teentjes knoflook fijn. Was de groente en snijd deze ook fijn. Niet te fijn, want dan verdwijnt het in de soep; een beetje structuur is wel zo lekker!
  • Selecteer de SAUTE optie op je Instant Pot en verwarm hierin de olie. Fruit hierin de knoflook, ui en prei.
  • Voeg de tijm, peen, selderij, kip en bouillon toe en roer goed door. CANCEL de saute stand.
  • Sluit het deksel en controleer of je ventiel dichtstaat. Met de MANUAL of PRESSURE COOK knop selecteer je ‘high pressure’ en set je de timer op 20 minuten.
  • Zodra de timer afgelopen is, zet je het ventiel (voorzichtig!) open en wacht je tot de druk er vanaf is. Haal de kip uit de pan, laat even afkoelen en pluk vervolgens de kip van de botjes. Roer de stukjes kip weer door de soep.
  • Proef en voeg eventueel wat water toe als je bouillon te sterk is.

Notities

Zelf laat ik het hierbij voor mijn kippensoep, maar mocht je graag vermicelli in je soep eten, volg dan nog de volgende stap:
Selecteer weer de SAUTE optie. Zodra de soep kookt, voeg je de vermicelli toe. Kook totdat deze gaar is (volg hiervoor de aanwijzingen op de verpakking).
Eet smakelijk!
Auteur: Mariska
Gang: Soep
Keuken: Nederlands, Westers
Trefwoord: Instant Pot, kip, kippensoep, Soep

Pin deze Instant Pot Kippensoep!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden. Maak bijvoorbeeld een bord met je favoriete soep of Instant Pot recepten. Zo kan je ze ook makkelijk delen met vrienden en familie, een win-win situatie als je het mij vraagt!

Instant pot Kippensoep

Deel met vrienden en familie

Join the Conversation

  1. ik zie op de foto wortel maar niet in het recept. kan het kloppen dat het recept niet compleet beschreven is?

    1. Wat je ziet is peen ook wel bekend als winterpeen, zo staat het ook in het recept beschreven . Dat is een dikke wortel 🥕 en je kan ook heel goed ipv peen, wortels gebruiken

  2. heel stom, maar ik zag de peen er eerder echt niet tussen staan. ik denk echt dat ik verkeerd gekeken heb haha. excuses voor het ongemak! ik ga het een van de dagen eens uitproberen. ziet er heerlijk uit! dankjewel!

  3. Mirjam De Leon says:

    Is er ergens, waar ik het over het hoofd zie, de Mogelijkheidom te printen?

    1. Op de foto die in de receptkaart zit, vind je rechts boven in een 2 cirkels, eentje daarvan is de print knop

  4. Ah! Dank je wel.

  5. Gisteren gemaakt, hij was heerlijk.

  6. Hallo,
    Kun je ook kipfilet of dijenvlees gebruiken? En zo ja hoeveel heb ik dan nodig.

    1. Mariska Author says:

      Hi, het is minder lekker want er komt ook smaak uit de botten, maar je kan ook dijen gebruiken. Ik zou voor 6 a 8 dijen gaan.
      Filet is geen optie, te weinig smaak en wordt droog

      1. Daar was ik al bang voor ga het vanavond maken met de bouten! Nu al zin in

  7. Echt s u p e r lekker deze soep, dank voor het recept!! Zo snel zo veel smaak, heerlijk.
    Nog een kleine handigheid: ik trek de takjes verse tijm altijd door een gaatje van de kaasrasp, heb je in een seconde alle blaadjes eraf.

  8. patricia van den berg says:

    ben het aan het maken en het ruikt al heerlijk. ik vraag me alleen af als ik een dubbele hoeveelheid maak, moet ik dan ook de tijd verlengen?

    1. Mariska Author says:

      Hii! Nee dat is niet nodig!

      1. Patricia Berg van den says:

        Top bedankt en soep is echt lekker..

  9. Ben ziek (griep) en heb sinds 2 weken een instant-pot. Drie keer raden wat er nu in zit. Had net 10 minuten genoeg energie om even wat groenten te snijden. Nu wachten tot de soep klaar is. Ik heb er alleen nog een laurierblaadje bij gedaan want dat vind ik altijd heerlijk in soep.

  10. Joop Blokker says:

    Net als bij Rikkie, hadden wij hier ook een gevalletje ‘Lappenmand’. Jouw kippensoep was een goed medicijn en ook nog erg lekker…!

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close