Instant Pot Knolselderijsoep

Deel met vrienden en familie

Instant Pot Knolselderijsoep is snel, makkelijk, vullend en verwarmend. Als bonus is het ook nog eens super snel klaar. Wat wil je nog meer? Deze soep is niet alleen heel erg lekker, hij is ook nog eens gezond. Laag in calorieën, glutenvrij en koolhydraatarm én past daarbij ook nog eens in een paleo of vegan dieet.

Instant Pot Knolselderijsoep

Een knolselderij is maar een lelijk ding, misschien wel de lelijkste uit het groentevak. Kijk er maar eens goed naar, als je niet beter weet, denk je niet dat je hier heerlijke gerechten mee kunt maken! Met dit recept maak je in de Instant Pot een heerlijke knolselderijsoep, in een handomdraai.

Naast een Instant Pot (of soortgelijke multicooker) heb je voor dit recept ook een staafmixer nodig.

Geïnspireerd door Nijntje

Voor deze variatie van knolselderijsoep wilde ik niet alleen een recept maken voor in de Instant Pot, maar ook een variatie die net even anders is dan de versie die ik al online heb staan, met appel. Ik vond mijn inspiratie in een onverwachte hoek, namelijk in een Nijntje kookboek. Dit boekje is een combinatie van een receptenboek en een voorleesboekje. Super leuk voor elke foodie met (klein)kinderen of om cadeau te geven!

Instant Pot Knolselderijsoep

Instant Pot Knolselderijsoep is snel, makkelijk, vullend en verwarmend. Als bonus is het ook nog eens super snel klaar. Wat wil je nog meer? Deze soep is niet alleen heel erg lekker, hij is ook nog eens gezond. Laag in calorieën, glutenvrij en koolhydraatarm én past daarbij ook nog eens in een paleo of vegan dieet.
Porties 4 porties
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
HP in de Instant Pot 5 minuten
Totale tijd 20 minuten

Ingrediënten

  • 1 knol knolselderij
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 prei
  • 1 klein blikje mais
  • 1200 ml bouillion bijvoorbeeld groentebouillon
  • 1 snufje zout
  • 1 scheut olijfolie

Instructies

  • Schil en snijd de knolselderij in gelijkmatige blokjes (ongeveer 3x3 cm). Snipper een ui grof en hak een teentje knoflook fijn. Natuurlijk kun je voor de knoflook ook een knoflookpers gebruiken.
    1 knol knolselderij, 1 ui, 2 teentjes knoflook
  • Snijd de prei in halve ringen en spoel dit samen met de mais goed schoon.
    1 prei, 1 klein blikje mais
  • Verwarm met de SAUTE functie de olijfolie in de pot.
    1 scheut olijfolie
  • Fruit hierin de ui, gevolgd door de prei, mais en blokjes selderij.
  • CANCEL de saute functie en voeg bouillon en zout toe.
    1200 ml bouillion, 1 snufje zout
  • Sluit de deksel en controleer of je ventiel dicht staat. Met de MANUAL of PRESSURE COOK knop selecteer je “high pressure” en stel je de timer in op 5 minuten.
  • Je kunt na afloop van de timer het ventiel direct openen, maar met soep kun je vaak beter een paar minuten wachten, zodat de druk er al een beetje af gaat.
  • Pureer nu alles goed; ik gebruik het liefst een staafmixer, maar je kunt ook aan de slag gaan met een blender. Is de soep wat te dik geworden? Voeg dan wat water of bouillon toe!
Auteur: Mariska
Gang: Hoofdgerecht, Voorgerecht
Keuken: Westers
Trefwoord: Instant pot soep, Instant pot vegetarisch

Pin dit recept voor Instant Pot Knolselderijsoep!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Deel met vrienden en familie

Join the Conversation

  1. Bnm Alsemg says:

    Gisteravond de soep gemaakt en het was heerlijk! Die ga ik snel weer maken.
    Bedankt

    Bianca

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close