Instant Pot Mediterrane orzo met kip, paprika en olijven is een ontzettend lui, maar toch overheerlijk recept. De hele maaltijd maak je in 1 pot (de Instant Pot, uiteraard) en je hoeft alleen maar kip en paprika in reepjes te snijden. Na 5 minuten op hoge druk open je de pot, even doorroeren en je bent al klaar. Nog lekkerder maak je het met verse peterselie en citroenrasp, maar het hoeft natuurlijk niet!
Instant Pot Mediterrane orzo met kip, paprika en olijven
Orzo is in huize Flying Foodie bij jong tot oud altijd een succes. Eerder deelde ik al het recept voor Instant Pot orzo met spinazie en feta met jullie, maar we waren toe aan iets anders. Niet iedereen is ook gek op feta, maar kip, ja, dat vinden een hoop mensen sowieso lekker. Waar ik normaal gesproken altijd gebruik maak van kippendijen, ga ik deze keer bewust voor kipfilet. De orzo hoeft namelijk maar 5 minuten op hoge druk en bij langere bereiding wordt het te gaar. Laat dat nou ook een perfecte tijd zijn voor sappige, stevige, maar zeker geen droge stukjes kipfilet! Let wel op dat je de filet niet te fijn snijdt.
Wil je wel graag kippendijen gebruiken? Dat kan ook, maar snijd die dan juist in dunne reepjes.
Wist je dat we ook een Nederlands E-book hebben voor de Instant Pot E-Book: Basisrecepten voor de Instant Pot
Meer Instant Pot Recepten
Ben jij gek op de Instant Pot of heb je een andere multicooker met hogedruk? Kijk dan zeker eens bij onze andere Nederlandse Instant Pot recepten, zoals:
- Mac & Cheese uit de Instant Pot
- Paddenstoelen risotto uit de Instant Pot
- Instant Pot bolognesesaus
- Kiprollade uit de Instant Pot
- 5 Instant Pot recepten zonder vlees
Word ook zeker lid van onze Facebookgroep Nederlandse Instant Pot Recepten & Tips. Daar delen we niet alleen recepten en tips met elkaar, maar ook komt er een regelmatig een poll voorbij waarop je kunt stemmen, waarmee je kunt beïnvloeden welke recepten online komen.
Pin deze Instant Pot Mediterrane orzo met kip, paprika en olijven!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.
Het recept heb ik gecombineerd met de orzo spinazie. Mijn man is niet gek van olijven en feta, vind kip heerlijk. Dus orzo met kip en paprika in de InstantPot, toen spinazie en basilicum erdoorheen, op bord parrano overheen geraspt. Heerlijk gegeten.
Heerlijk recept maar iedere keer plakt de orzo aan de bodem. Ik let echt goed op dat het goed loszit als ik de instsntpot aanzet maar blijf dit probleem houden.
Hi Brenda, zit het een beetje vast (maar kan je komt het wel los bij het roeren?) of is het meer aangekoekt vast vast?
Wat kan helpen is een klein beetje olie op de bodem van de pot smeren, echt heel dun laagje.
Ook kan het zijn dat je echt net te weinig vocht gebruikt, voeg een eetlepel extra toe.
Succes!
Dank je. Het is echt aangekoekt.. Ik volg precies het recept dus zou voldoende vocht moeten zijn. Ik probeer een beetje olie de volgende keer. Het is wel een favoriet recept van ons.
Ha Brenda
Heb het recept precies gevolgd. Kreeg nog voordat het kookproces begonnen was de melding burn
Orzo was compleet aangebakken
Weet jij een oplossing?
Hallo Mariska, het recept is heerlijk, maar in de instant pot werkt het niet. Ik heb de duo plus 8 qt.
Ik krijg food burn alarm, zodra hij op druk komt en dan zit alles hartstikke vast. Olie zit er dan al wat in, want ik heb de kip erin gebakken. Ik heb het 2x gemaakt en 2x bokvast. En ik gebruik de voorgeschreven hoeveelheid bouillon.
Volgende keer probeer ik de rice-optie op low. Ik laat dat nog weten. Een tip: die aangebrande korst kun je weg krijgen, door met heet water en afwasmiddel op hoge stand te slowcooken.
Ik heb het uitgeprobeerd: Instant Pot op stand RICE en alles erin doen, behalve de orzo. Die doe je op het laatst. Even door roeren en dan pas aanzetten. Dan brandt het niet aan. De orzo moet gewoon niet op de bodem liggen.