Instant Pot Mexicaanse rijst

Deel met vrienden en familie

Instant Pot Mexicaanse rijst is een heerlijk, maar simpel eenpansgerecht, waar je echt heel weinig voor hoeft te doen. Voordat jij de keuken aan kant hebt en de tafel is gedekt, is je rijst al klaar en kunnen jullie aan tafel. Daarnaast is dit rijstgerecht ook nog eens heel budgetvriendelijk!

Instant Pot Mexicaanse rijst

Een Instant Pot maakt het leven al makkelijk, maar met dit recept hoef je echt bijna niets te doen. Gewoon alles in de juiste volgorde in de pot, sluiten en 4 minuten op hoge druk. Paar minuten wachten en nadat je de druk eraf hebt gehaald hoef je alleen nog even door te roeren.

Het recept neemt het, op het water en de rijst na, helemaal niet zo nauw. Meer tomaten? Helemaal prima! Kruidiger? Voeg meer tacokruiden of zelfs een lekkere snuf chili toe. Jalapeño’s en paprika smaken er ook heerlijk in. Ik zou zeggen: maak een keer het basisrecept en pas het de keer erop helemaal aan naar jouw eigen smaak!

Mexicaanse rijst uit de instant pot

Hele maaltijd of als basis

Deze Mexicaanse rijst is een complete maaltijd op zichzelf, maar je kunt hem ook helemaal aankleden met (vega)worstjes, salsa, guacamole en misschien zelfs nacho’s. Ook doet deze rijst het goed als vulling van burrito’s, met bijvoorbeeld lekker gekruid gehakt en kaas.

Je kunt de rijst ook goed invriezen als je teveel hebt gemaakt. Kun je het de volgende keer weer ergens anders in gebruiken, bij een simpele salade voor de lunch bijvoorbeeld.

Instant Pot Mexicaanse rijst

Instant Pot Mexicaanse rijst is een heerlijk, maar simpel eenpansgerecht, waar je echt heel weinig voor hoeft te doen. Voordat jij de keuken aan kant hebt en de tafel is gedekt, is je rijst al klaar en kunnen jullie aan tafel. Daarnaast is dit rijstgerecht ook nog eens heel budgetvriendelijk!
Porties 4 porties
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
HP in de Instant Pot 4 minuten

Ingrediënten

  • 200 gr witte rijst
  • 300 ml water
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 2 theelepels tacokruiden zie notitie
  • 1 teentje knoflook geperst
  • 75 gr mais afgegoten
  • 1 snufje zout
  • 400 gr zwarte bonen afgegoten en omgespoeld
  • 250 gr snoeptomaatjes
  • koriander optioneel

Instructies

  • Was de rijst en stop deze samen met het water, paprikapoeder, tacokruiden, een geperst teentje knoflook en een snuf zout in de pot. Roer goed door.
  • Leg daar bovenop de tomaten, mais, zwarte bonen. Dit roeren we NIET door de rijst.
  • Sluit het deksel en controleer of je ventiel dicht staat. Met de MANUAL of PRESSURE COOK knop selecteer je “high pressure” en set je de timer op 4 minuten.
  • Zodra de timer afgelopen is, geef je het minimaal 5 minuten om natuurlijk leeg te lopen. Schep om en roer goed door. Top eventueel af met wat verse koriander en eet smakelijk!

Notities

Tacokruiden maak je heel gemakkelijk zelf!
Auteur: Mariska
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Mexicaans
Trefwoord: Instant Pot, mexicaans, rijst, zwarte bonen

Pin deze Instant Pot Mexicaanse rijst!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.
Instant Pot Mexicaanse rijst

Deel met vrienden en familie

Join the Conversation

  1. Niet gelukt. Waar kan het aan liggen? Mijn instantpot proplus stopt ermee met als opmerking: burning food. Wat ook het geval was. Wat heb ik niet goed gedaan?

    1. Mariska Author says:

      Heb je het recept exact gevolgd of aanpassingen gemaakt? Heb je de rijst gewassen en was de 300ml water koud?

      1. Exact gevolgd, op het wassen van de rijst na. Zal het daar aan hebben gelegen? 🙈

        1. Mariska Author says:

          Ja, de kans is heel erg groot dat het daar aan heeft gelegen.

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close