Instant Pot noedelsoep met groene curry

Deel met vrienden en familie

Instant Pot noedelsoep met groene curry: super snel en super smaakvol! Ik was al tijden van plan een noedelsoep te maken in mijn Instant Pot en nu eindelijk was het zo ver. Natuurlijk helpt een goede groene currypasta je al een onwijs eind op weg, maar de boterzachte kip maakt het helemaal af.

Geen zin in groene curry? Voeg dan gerust een andere currypasta toe aan dit recept.

Instant Pot Noedelsoep

Ingrediënten Instant pot noedelsoep met groene curry

Hoofdgerechtvoor twee personen

2-3 eetlepels groene currypasta
2 kippendijen
1 rode ui
1 courgette
100 gr shitake paddenstoelen
400 ml kokosmelk (1 blik)
600 ml kippenbouillon
noedels naar keuze

1 eetlepel (kokos)olie

Garnering: koriander, rode chili, limoen, vissaus

Bereiding

  1. Snijd de paddenstoelen en kippendijen in grove repen. De courgette in de lengte en dan in vieren en vervolgens in dunne plakjes; je maakt dus kwartjes courgette. De rode ui in parten en haal de laagjes uit elkaar.
  2. Selecteer de SAUTE optie op je Instant Pot en verwarm hierin de olie. Fruit hier vervolgens de groene curry in, tot de geuren goed vrij komen, ongeveer 2-3 minuten.
  3. Voeg de paddenstoelen, kippendijen, courgette, ui en bouillon toe en roer goed door. CANCEL de saute stand.
  4. Sluit het deksel en controleer of je ventiel dichtstaat. Met de MANUAL of PRESSURE COOK knop selecteer je ‘high pressure’ en set je de timer op 9 minuten.
  5. Zodra de timer afgelopen is, zet je het ventiel open en wacht je tot de druk er vanaf is. Open de pan en selecteer weer de SAUTE optie. Zodra de soep kookt, voeg je de noedels toe. Kook totdat deze gaar zijn, volg hiervoor de aanwijzingen op de verpakking.
  6. Voeg kokosmelk toe, roer door en verwarm totdat de soep warm is. De soep mag niet meer koken.
  7. Schep de soep in ruime kommen. Garneer de soep met wat korianderblaadjes, rode chili reepjes, een partje limoen en een halve eetlepel vissaus per kom.

Je kunt de kokosmelk ook meteen met de andere ingrediënten in de pot doen, maar de kans bestaat dat je kokosmelk dan gaat schiften.

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close