Met dit super eenvoudige recept maak je in een handomdraai heerlijke Instant Pot orzo met spinazie en feta. Een snelle, maar ook smaakvolle maaltijd. Maak het helemaal af met wat frisse rasp van citroenschil en geroosterde pijnboompitten.
Instant Pot Orzo
In de Instant Pot kun je vliegenvlug orzo maken; de orzo heeft slechts 5 minuten op hogedruk nodig. Daarna is het alleen nog een kwestie van de druk eraf halen, de spinazie en kaas er doorheen roeren en afmaken met vers geraspte citroenschil en wat geroosterde pijnboompitten. Klinkt simpel en snel toch? En dat is het ook. In plaats van feta kun je ook heel goed Parmezaanse kaas gebruiken of bijvoorbeeld een kruidenkaas voor een meer romige finish.
Ben jij gek op de Instant Pot of heb je een andere multicooker met hogedruk? Kijk dan zeker eens bij onze andere recepten, zoals:
- Mac & Cheese uit de Instant Pot
- Paddenstoelen risotto uit de Instant Pot
- Instant Pot bolognesesaus
- Kiprollade uit de Instant Pot
- Instant Pot zuurkool stamppot (simpel!)
Orzo; pasta of rijst?
Hoewel orzo de vorm en grootte heeft van rijst, is het pasta. Om het nog verwarrender te maken wordt het ook vaak verkocht onder de naam ‘riso‘. Het komt naast in de Italiaanse keuken ook veelvuldig voor in de Turkse, Arabische en Griekse keuken en wordt ook wel kritharaki genoemd.
Kun je orzo dus niet in jouw supermarkt krijgen, kijk dan ook eens bij de Turkse of Marrokaanse supermarkt bij jou in de buurt!
Pin deze Vegetarische Instant Pot orzo
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.
Hoi Mariska, ik heb sinds kort een instant pot, en jouw lekkere recepten helpen om op te starten. Maar bij dit recept kreeg ik de burn melding nog voor de druk was opgebouwd, en inderdaad flink aangebrande laag op de bodem. Gelukkig het meeste kunnen redden. Ik heb het recept precies gevolgd, maar wel eerst de pijnboompitjes opgebakken in de IP pan met de sauté functie, en de bouillon was warm toen ik begon met de orzo te koken. Kan het aanbranden daardoor zijn gekomen? Of is mijn pan niet goed (ik vind altijd dat er erg veel stoom door het ventiel komt voordat er genoeg druk is en het ventiel naar boven springt). Hoop dat je advies kunt geven.
Hi Dorien, of je pot niet goed is kan ik moeilijk via het internet bepalen helaas. Was het aangebrand of vast gekoekt?
Was je pan helemaal schoon, nadat je de pijnboompitjes had opgewarmd? En was de pan nog heet toen je de orzo er in deed? Wellicht dat het toen al aangekoekt is, aan de warme onderkant.
Mijn instant pot recepten gebruiken als het niet anders wordt vermeld altijd koud water. Dit recept geeft helaas wel vaker problemen, maar het gaat vaker wel gewoon goed. Voor mijn nieuwsgierigheid, welke versie van de Instant Pot heb je? En welk merk bouillon en orzo gebruik je?
Ik zou de volgende keer iets meer water gebruiken en de onderkant van de pot insmeren met een dun laagje olie.
Hoi Mariska, ik heb een Duo Crisp 5,7 liter IP, en de Orzo van Lidl gebruikt. De pan was wel nog heet maar niet aangekoekt, alleen een beetje vettig van de nootjes. De bouillon was ook warm, gemaakt van een blokje. Ik zal het volgende keer met wat meer water proberen, en het was trouwens nog steeds lekker 🙂