Instant Pot orzo met spinazie en feta

Met dit super eenvoudige recept maak je in een handomdraai heerlijke Instant Pot orzo met spinazie en feta. Een snelle, maar ook smaakvolle maaltijd. Maak het helemaal af met wat frisse rasp van citroenschil en geroosterde pijnboompitten.

Ingredienten Orzo Instant pot

Instant Pot Orzo

In de Instant Pot kun je vliegenvlug orzo maken; de orzo heeft slechts 5 minuten op hogedruk nodig. Daarna is het alleen nog een kwestie van de druk eraf halen, de spinazie en kaas er doorheen roeren en afmaken met vers geraspte citroenschil en wat geroosterde pijnboompitten. Klinkt simpel en snel toch? En dat is het ook. In plaats van feta kun je ook heel goed Parmezaanse kaas gebruiken of bijvoorbeeld een kruidenkaas voor een meer romige finish.

Ben jij gek op de Instant Pot of heb je een andere multicooker met hogedruk? Kijk dan zeker eens bij onze andere recepten, zoals:

Instant pot orzo

Orzo; pasta of rijst?

Hoewel orzo de vorm en grootte heeft van rijst, is het pasta. Om het nog verwarrender te maken wordt het ook vaak verkocht onder de naam ‘riso‘. Het komt naast in de Italiaanse keuken ook veelvuldig voor in de Turkse, Arabische en Griekse keuken en wordt ook wel kritharaki genoemd.

Kun je orzo dus niet in jouw supermarkt krijgen, kijk dan ook eens bij de Turkse of Marrokaanse supermarkt bij jou in de buurt!

Instant Pot orzo met spinazie, feta, pijnboompitjes en citroen

Met dit super eenvoudige recept maak je in een handomdraai heerlijke Instant Pot orzo met spinazie en feta. Een snelle, maar ook smaakvolle maaltijd. Maak het helemaal af met wat frisse rasp van citroenschil en geroosterde pijnboompitten.
Porties 3 porties
Voorbereidingstijd 5 min
Bereidingstijd 10 min
HP in de Instant Pot 5 min

Equipment

  • Instant Pot of andere elektrische hogedruk pan

Ingrediënten

  • 180 gr orzo (ook wel riso)
  • 2 teentjes knoflook (geperst)
  • 330 ml bouillon
  • 300 gr spinazie
  • 20-30 pijnboompitten
  • rasp van de schil van citroen (alleen het gele, het witte is bitter)
  • peper
  • extra virgin olijfolie
  • 100 gr feta (of meer naar smaak)

Instructies

  • Plaats de orzo samen met je geperste teentjes knoflook en bouillon in de pot en roer door. Zorg dat er niets aan de zijkant vast geplakt zit en sluit de deksel van de pot. Controleer of het ventiel dicht staat.
  • Met de MANUAL of PRESSURE COOK knop selecteer je ‘high pressure’ en set je de timer op 5 minuten. Ondertussen kun je pijnboompitten roosteren. Dit doe je in een droge pan, op middelhoog vuur. Je ruikt en ziet wanneer de pitjes een mooie kleur krijgen.
  • Zodra de timer afloopt gaan we meteen voor een Quick Release, anders blijft de orzo doorgaren en dat wil je niet.
  • Roer de spinazie en de helft van de feta er direct doorheen. Breng op smaak met peper en citroenrasp.
  • Serveer de orzo met de overige feta, geroosterde pijnboompitten en een paar drupjes extra virgin olijfolie!
Auteur: Mariska
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Mediterranean
Trefwoord: Instant Pot, pressure cooker

Pin deze Vegetarische Instant Pot orzo

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.
instant pot orzo vegetarisch pin

Geef een reactie

Close
© Copyright FlyingFoodie
Close