Instant Pot orzo met spinazie en feta

Deel met vrienden en familie

Met dit super eenvoudige recept maak je in een handomdraai heerlijke Instant Pot orzo met spinazie en feta. Een snelle, maar ook smaakvolle maaltijd. Maak het helemaal af met wat frisse rasp van citroenschil en geroosterde pijnboompitten.

Ingredienten Orzo Instant pot

Instant Pot Orzo

In de Instant Pot kun je vliegenvlug orzo maken; de orzo heeft slechts 5 minuten op hogedruk nodig. Daarna is het alleen nog een kwestie van de druk eraf halen, de spinazie en kaas er doorheen roeren en afmaken met vers geraspte citroenschil en wat geroosterde pijnboompitten. Klinkt simpel en snel toch? En dat is het ook. In plaats van feta kun je ook heel goed Parmezaanse kaas gebruiken of bijvoorbeeld een kruidenkaas voor een meer romige finish.

Ben jij gek op de Instant Pot of heb je een andere multicooker met hogedruk? Kijk dan zeker eens bij onze andere recepten, zoals:

Instant pot orzo

Orzo; pasta of rijst?

Hoewel orzo de vorm en grootte heeft van rijst, is het pasta. Om het nog verwarrender te maken wordt het ook vaak verkocht onder de naam ‘riso‘. Het komt naast in de Italiaanse keuken ook veelvuldig voor in de Turkse, Arabische en Griekse keuken en wordt ook wel kritharaki genoemd.

Kun je orzo dus niet in jouw supermarkt krijgen, kijk dan ook eens bij de Turkse of Marrokaanse supermarkt bij jou in de buurt!

Instant Pot orzo met spinazie, feta, pijnboompitjes en citroen

Met dit super eenvoudige recept maak je in een handomdraai heerlijke Instant Pot orzo met spinazie en feta. Een snelle, maar ook smaakvolle maaltijd. Maak het helemaal af met wat frisse rasp van citroenschil en geroosterde pijnboompitten.
Porties 3 porties
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
HP in de Instant Pot 5 minuten

Ingrediënten

  • 180 gr orzo (ook wel riso)
  • 2 teentjes knoflook (geperst)
  • 330 ml bouillon
  • 300 gr spinazie
  • 20-30 pijnboompitten
  • rasp van de schil van citroen (alleen het gele, het witte is bitter)
  • peper
  • extra virgin olijfolie
  • 100 gr feta (of meer naar smaak)

Instructies

  • Plaats de orzo samen met je geperste teentjes knoflook en bouillon in de pot en roer door. Zorg dat er niets aan de zijkant vast geplakt zit en sluit de deksel van de pot. Controleer of het ventiel dicht staat.
  • Met de MANUAL of PRESSURE COOK knop selecteer je ‘high pressure’ en set je de timer op 5 minuten. Ondertussen kun je pijnboompitten roosteren. Dit doe je in een droge pan, op middelhoog vuur. Je ruikt en ziet wanneer de pitjes een mooie kleur krijgen.
  • Zodra de timer afloopt gaan we meteen voor een Quick Release, anders blijft de orzo doorgaren en dat wil je niet.
  • Roer de spinazie en de helft van de feta er direct doorheen. Breng op smaak met peper en citroenrasp.
  • Serveer de orzo met de overige feta, geroosterde pijnboompitten en een paar drupjes extra virgin olijfolie!
Auteur: Mariska
Gang: Hoofdgerecht
Keuken: Mediterranean
Trefwoord: Instant Pot, pressure cooker

Pin deze Vegetarische Instant Pot orzo

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.
instant pot orzo vegetarisch pin

Deel met vrienden en familie

Join the Conversation

  1. Hoi Mariska, ik heb sinds kort een instant pot, en jouw lekkere recepten helpen om op te starten. Maar bij dit recept kreeg ik de burn melding nog voor de druk was opgebouwd, en inderdaad flink aangebrande laag op de bodem. Gelukkig het meeste kunnen redden. Ik heb het recept precies gevolgd, maar wel eerst de pijnboompitjes opgebakken in de IP pan met de sauté functie, en de bouillon was warm toen ik begon met de orzo te koken. Kan het aanbranden daardoor zijn gekomen? Of is mijn pan niet goed (ik vind altijd dat er erg veel stoom door het ventiel komt voordat er genoeg druk is en het ventiel naar boven springt). Hoop dat je advies kunt geven.

    1. Hi Dorien, of je pot niet goed is kan ik moeilijk via het internet bepalen helaas. Was het aangebrand of vast gekoekt?
      Was je pan helemaal schoon, nadat je de pijnboompitjes had opgewarmd? En was de pan nog heet toen je de orzo er in deed? Wellicht dat het toen al aangekoekt is, aan de warme onderkant.

      Mijn instant pot recepten gebruiken als het niet anders wordt vermeld altijd koud water. Dit recept geeft helaas wel vaker problemen, maar het gaat vaker wel gewoon goed. Voor mijn nieuwsgierigheid, welke versie van de Instant Pot heb je? En welk merk bouillon en orzo gebruik je?

      Ik zou de volgende keer iets meer water gebruiken en de onderkant van de pot insmeren met een dun laagje olie.

  2. Hoi Mariska, ik heb een Duo Crisp 5,7 liter IP, en de Orzo van Lidl gebruikt. De pan was wel nog heet maar niet aangekoekt, alleen een beetje vettig van de nootjes. De bouillon was ook warm, gemaakt van een blokje. Ik zal het volgende keer met wat meer water proberen, en het was trouwens nog steeds lekker 🙂

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close