Instant Pot Ossenstaartsoep

Deel met vrienden en familie

Instant Pot Ossenstaartsoep is een echte klassieker, maar dan in een sneller jasje. Wat mij betreft is dit een heerlijke soep voor Kerst, maar kan ‘ie natuurlijk ook gewoon het hele jaar door!

Instant Pot Ossenstaartsoep

Normaal gesproken moet deze soep uren opstaan, om alle smaak uit de ossenstaart te kunnen trekken, maar met de Instant Pot (of een andere multicooker met hoge druk) kunnen we dit proces verstellen. In plaats van 5 à 6 uur, ben je nu in ongeveer 2 uur klaar met deze heerlijk soep en smaakt deze alsnog ontzettend rijk.

Snelle Ossenstaartsoep uit de Instant Pot of Crockpot Express

Kerstrecept

Hoewel er met Kerst altijd meer dan genoeg ander eten is, en het nooit op het menu staat, is er altijd ossenstaartsoep.. gemaakt door mijn pa. Hij is er gek op.

Dit recept is dus gebaseerd op het recept van mij pa en gebruikt geen tomatenpuree en wordt niet gebonden. Wil je wel graag tomatenpuree gebruiken, voeg dit dan tegelijk toe met de groenten en bak het eventueel even aan.

Meer van dit soort recepten?

Ben jij gek op je multicooker en wil je meer recepten proberen? Kijk dan zeker eens tussen onze Nederlandse Instant Pot recepten. Ben je op zoek naar Kerstrecepten, die niet alleen voor de multicooker zijn, die vind je op onze Kerstrecepten voor een feestelijk 2023 pagina!

Instant Pot Ossenstaartsoep

Instant Pot Ossenstaartsoep is een echte klassieker, maar dan in een sneller jasje. Wat mij betreft is dit een heerlijke soep voor Kerst, maar kan 'ie natuurlijk ook gewoon het hele jaar door!
Porties 8 porties
Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
HP in de Instant Pot 1 uur 20 minuten
Totale tijd 1 uur 50 minuten

Ingrediënten

  • 1 kilo ossenstaart
  • 2 flinke wortels
  • 3 stengels bleekselderij
  • 1 prei
  • 2 uien
  • 6 teentjes knoflook
  • 5 takjes tijm
  • 0.5 bosje peterselie
  • 4 kruidnagels in ui gestoken
  • 1 blaadje laurier
  • 1 theelepel zout of bouillonblokjes
  • 1 theelepel peperkorrels
  • 2 liter water
  • zout
  • olie

Instructies

  • Haal de ossenstaart uit de koelkast, dep droog met een stuk keukenrol en bestrooi royaal met zout. Laat op kamertemperatuur komen.
    1 kilo ossenstaart, zout
  • Was en snijd ondertussen al je groente grof. De schil van de ui en knoflook mag je er gewoon aan laten, tenzij ze erg vies zijn. Steek je kruidnagels in een stuk ui.
    2 flinke wortels, 3 stengels bleekselderij, 1 prei, 2 uien, 6 teentjes knoflook, 5 takjes tijm, 4 kruidnagels
  • Verwarm de pot met de SAUTE functie. Voeg een flinke scheut olie toe en bak de stukken ossenstaart aan alle kanten goed bruin. Dit neemt echt wel wat tijd in beslag (10 tot 15 minuten).
    olie
  • Cancel de SAUTE en voeg alle ingrediënten toe. Schraap de bodem goed schoon. Sluit de deksel en controleer of het ventiel dicht staat. Gebruik de MANUAL of PRESSURE COOK knop om 'high pressure' te selecteren en stel de timer in op 1 uur en 20 minuten.
    2 flinke wortels, 3 stengels bleekselderij, 1 prei, 2 uien, 6 teentjes knoflook, 5 takjes tijm, 0.5 bosje peterselie, 1 blaadje laurier, 1 theelepel zout, 1 theelepel peperkorrels, 2 liter water, 4 kruidnagels
  • Zodra de timer is afgelopen, wacht je minimaal 10 minuten, voordat je het ventiel opent. Een volledige natural release kan ook heel goed, dat je de druk er vanzelf af laat lopen dus.
  • Haal de soep door een zeef en daarna eventueel nog door een stuk kaasdoek.
  • Pluk het vlees van de botten en serveer dit met de soep met eventueel nog wat verse kruiden en groente.
Auteur: Mariska
Gang: Hoofdgerecht, Voorgerecht
Keuken: Europees, Nederlands, Westers
Trefwoord: Instant Pot, Instant Pot kerst, Instant pot soep, kerst

Pin deze Instant Pot Ossenstaartsoep!

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Instant Pot Ossenstaartsoep

Deel met vrienden en familie

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close