Instant Pot Paddenstoelen Bouillon (super snel!)

Super snelle Instant Pot Paddenstoelen Bouillon van gedroogde paddenstoelen. Simpel en goedkoop. Met slechts 10 minuten onder hoge druk heb je een heerlijke rijke en diepe paddenstoelen bouillon. Het mooie is ook nog eens dat je de paddenstoelen niet van tevoren hoeft te weken.

Er is weinig minder sexy dan een pot met gedroogde paddenstoelen. Het daagt niet direct uit om mee te koken. Bij mij in de keuken stond al een tijdje een grote container vol mij aan te gapen. Ik wilde schrijven ‘naar mij te loeren’, maar dat zo sexy zijn ze dus niet. Als je je over het uiterlijk heen hebt kunnen zetten, dan kom je bij de volgende hindernis: zodra je de pot opendraait komt een enorm muffe lucht je tegemoet. Nou ja, na even kuchen en je hoofd wegdraaien, besluit je er toch mee aan de slag te gaan. Kom je erachter dat je die muffe verschrompelde dingen ook nog eens 30 minuten moet weken, voor je er wat mee kunt doen. Pot terug in de kast, om pas weer te openen als je die ervaring bent vergeten.

Tot zover mijn ervaring met gedroogde paddenstoelen. Alleen die pot bleef me maar aanstaren en iemand bleef maar vragen wanneer ik nou wat met die dingen ging doen. Ik besloot dus dat ik een recept moest ontwikkelen waarbij je ze niet eerst hoeft te weken. Een bouillon is daar perfect voor. Ik geef je twee variaties: een normale versie en een Aziatische, want paddenstoelenbouillon leent zich uitstekend voor noedelsoepjes.

Wat kun je maken met Paddenstoelen Bouillon?

Na het maken van dit recept heb je een heerlijke basis bouillon met paddenstoelen. Je kunt deze heel veelzijdig inzetten in soepen, sauzen en bijvoorbeeld in risotto. Liever een specifiek recept, wat dacht je van:

Instant Pot paddenstoelen bouillon van gedroogde paddenstoelen

Instant Pot Paddenstoelen Bouillon

50 gr gedroogde paddenstoelen
1 eetlepel peperkorrels
2 dunne preien (1 dikke werkt ook prima)
6 teentjes knoflook
4 takjes tijm
1 liter water
een goede schep zout

Voor een Aziatische variatie
gember en chili in grove stukken
1 eetlepel miso

Bereiding

  1. Snijd de prei grof in stukken en was goed. Plet de teentjes knoflook en verwijder de schilletjes.
  2. Doe alle ingrediënten in de Instant Pot, sluit de deksel en controleer of je ventiel dicht staat.
  3. Met de MANUAL of PRESSURE COOK knop selecteer je “high pressure” en set je de timer op 10 minuten.
  4. Zodra de timer afgelopen is, kun je meteen het ventiel openen, maar aangezien het hier om bouillon gaat en ik dit nooit maak als ik haast heb, laat ik de pan natuurlijk leeglopen. Gewoon wachten dus, tot de druk eraf is.
  5. Haal de soep door een zeef en geniet van je heerlijke paddenstoelen bouillon gemaakt van gedroogde paddenstoelen.

Meer doen met je Instant Pot? Bekijk dan eens onze pagina vol met Nederlandse Instant Pot Recepten.

Geef een reactie

Close
© Copyright FlyingFoodie
Close