Instant Pot Pasta Alfredo is een heerlijke rijke en romige pasta. Alsof de combinatie van kaas, room en pasta al niet lekker genoeg is, maken we het feest compleet door het te combineren met Boursin. Slechts 6 minuten op hogedruk!
Instant Pot Pasta Alfredo
Van origine wordt Pasta Alfredo gemaakt met fettuccine, je weet wel, van die dikke platte noedels. Maar voor de Instant Pot Pasta Alfredo gebruik ik liever penne: deze om precies te zijn. De heerlijke romige saus gaat lekker in de holte van de penne zitten. Perfect als je het mij vraagt!
Pasta Alfredo met of zonder kip?
Dit recept voor Pasta Alfredo maken we met kipfilet. Je kunt ervoor kiezen om de kip te bereiden in de Instant Pot of deze los te bakken en erbij te serveren. Voor de smaak maakt het weinig verschil, maar de kleur van de kip uit de pan zal iets bruiner zijn. Het is maar net wat je voorkeur heeft en of je het de moeite waard vindt om een pan vies te maken.
Eerlijk is eerlijk, deze pasta is zo rijk en romig dat het ook makkelijk zonder kip te maken is!
Meer recepten
Zoals je weet staat Flying Foodie vol met heerlijke recepten, we hebben meer Nederlandse Instant Pot recepten dan alle andere sites, maar natuurlijk ook veel recepten die niet in de Instant Pot bereid worden. Wat dacht je van:
- Instant Pot bolognesesaus
- Italiaanse gehaktballetjes uit de Instant Pot
- Mac & Cheese uit de Instant Pot
of voor de pasta-liefhebbers zonder Instant Pot:
Wist je dat we ook een Nederlands E-book hebben voor de Instant Pot E-Book: Basisrecepten voor de Instant Pot

Instant Pot Pasta Alfredo met Boursin
Equipment
- Instant Pot of andere elektrische hogedruk pan
Ingrediënten
- 100 gr roomboter
- 1 teentje knoflook (geperst)
- 500 gr penne
- 500 ml bouillon (koud! niet warm)
- 2 kipfilets (ongeveer 300 gr)
- 10 gr roomboter
- 150 gr Boursin
- 50 - 75 gr vers geraspte Parmezaanse kaas
- 2 eetlepels room
- peper (vers gemalen)
Instructies
- Selecteer de SAUTE functie op je Instant Pot en smelt de boter in de pot. Voeg een teentje geperste knoflook toe. CANCEL de SAUTE.
- Giet bouillon en alle pasta in de pot en zorg dat de pasta goed onder water staat. Niet teveel roeren.
- Snijd de kip in kleine blokjes en schep die bovenop de pasta. Je kunt de kip van tevoren aanbakken met een beetje olie in een pan of met de saute functie van de pot, maar om eerlijk te zijn maakt het voor dit recept weinig verschil.
- Sluit de deksel en controleer of je ventiel dicht staat. Met de MANUAL of PRESSURE COOK knop selecteer je “high pressure” en set je de timer op 6 minuten.
- Zodra de timer is afgelopen gaan we direct voor een Quick Release. We willen namelijk niet dat de pasta nog verder door gaart. Let op, aan het einde van de release kan er wat vocht mee komen!
- Open de deksel van je Instant Pot. Als dit de eerste keer is dat je pasta in de Instant Pot maakt zal je misschien schrikken en denken: "dit is veel te nat!". Geen zorgen, dit komt goed. Roer een paar keer goed door.
- Verdeel je Boursin over de pasta, dit gaat makkelijker dan wanneer je de Boursin in een grote klomp erbij gooit, en voeg je boter, room en Parmezaan toe. Roer totdat alles opgelost is en je een heerlijke, dikke en romige saus hebt.
- Proef en voeg naar smaak meer room of Parmezaan toe. Maak af met wat vers gemalen peper en je bent klaar om te genieten!
Pin deze Instant Pot Pasta Alfredo!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.
waar moet ik hem verder op zetten aangezien je veel functies hebt bij PRESSURE COOK ? wil hem graag morgen maken.
Hi Tamara, heb je een Instant Pot (en welk type?) of een andere pressure cooker?
ik heb de instant pot duo evo plus
Afhankelijk van de taal waarop de pot staat ingesteld heet de functie “Custom”
Oke super dan weet ik genoeg. dank je wel