Instant Pot Pompoensoep past wat mij betreft helemaal in de maand van de goede voornemens. Het is koolhydraatarm, bevat weinig calorieën, zit boordevol groente en is helemaal vegan. Als dat nog niet genoeg is, is het ook nog eens makkelijk en snel te maken. En wat het natuurlijk helemaal compleet maakt, is dat ook gewoon ontzettend lekker is. Al die andere voordelen doen natuurlijk niets als het niet lekker is.
Waarom zou je Instant Pot pompoensoep willen maken?
Eerlijk is eerlijk, op de ‘gewone’ manier pompoensoep maken is niet zoveel meer werk. Het duurt ook niet bijzonder veel langer, zoals dat bij bijvoorbeeld stoofvlees, rendang en bouillon wel zo is. Nee, het voordeel van dit recept zit hem in het gemak. Je hoeft niet te wachten tot het water kookt, dan het vuur weer lager te zetten, op te letten of het niet overkookt, etc. Zodra alles in de pot zit, heb je er geen omkijken meer naar. Je gaat gewoon verder met wat je nog meer te doen hebt en wacht tot je de kenmerkende piepjes hoort.
Meer weten over de Instant Pot? Bezoek dan zeker eens onze Instant Pot pagina. Hier vind je niet alleen allemaal lekkere recepten, maar ook informatie over wat een Instant Pot nou eigenlijk is.
Kook de kokosmelk niet mee
Of je het nou bereidt in de Instant Pot of in een gewone soeppan, het is belangrijk dat je de kokosmelk niet laat meekoken. Als dit namelijk te hard kookt, gaat het schiften. Dit kan je dan nog wel gewoon eten, alleen ziet het er minder smaakvol uit. Het is makkelijk te voorkomen door de kokosmelk pas op het einde toe te voegen.
Pin deze Instant Pot Pompoensoep!
Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.
Hoi Mariska, hoeveel uien moeten in deze soep. Ik zie ze niet bij de ingrediëntenlijst staan.
1 middelgroot uitje
Hoi hoi! Ik ga dit recept vandaag maken voor de lunch en wil de rest graag invriezen. Zou dit dan kwaad kunnen met de kokosmelk en de volgende keer opwarmen zeg maar?
Hi Rox! Moet geen probleem zijn als je het rustig opwarmt en niet keihard laat koken.
Mocht het dan toch gaan schiften kan me het proberen te redden door het goed door te mixen met een staafmixer, maar als het een beetje geschift is smaakt het eigelijk nog gewoon het zelfde!
Oh geweldig! Dankjewel voor je snelle reactie en nogmaals beterschap!