Instant Pot Rabarber Compote

Deel met vrienden en familie

Instant Pot Rabarber Compote, nóg makkelijker dan de klassieke bereiding. Zoals altijd is deze versie van rabarber compote heerlijk zoet, zuur en heeft die kenmerkende frisse smaak van rabarber.

Instant Pot Rabarber Compote

Voor het maken van deze compote gebruiken we de pot-in-pot-methode. Dit zorgt ervoor dat de pot met gemak op druk komt, maar je hoeft op deze manier geen extra vocht toe te voegen. Rabarber bevat van zichzelf al veel vocht en anders wordt het snel te waterig.

Na de bereiding kun je de rabarber los kunnen roeren, maar je kan het ook intact houden. Beide opties zijn erg lekker. Ben je een erge zoetekauw? Dan wil je wellicht een tot twee eetlepels suiker extra toevoegen aan het recept. 

Instant Pot

Ik gebruik op het moment de Instant Pot Duo Whisper (check hier de actuele prijs), maar dit recept werkt met elke multicooker met een hoge druk functie.

Welke potjes gebruik je hier voor?

Je kunt alles gebruiken wat past én wat hittebestendig is. Je zou ook gewoon een grote schaal kunnen gebruiken. Ik gebruik graag deze potjes van Dille & Kamille, dan zitten ze direct in het potje waar ik ze in wil bewaren. Ik heb daar zelf hele fijne ervaring mee (let op, je moet de deksel los aanschaffen).

Instant Pot Rabarber compote

Instant Pot Rabarber Compote, nóg makkelijker dan de klassieke bereiding. Zoals altijd is deze versie van rabarber compote heerlijk zoet, zuur en heeft die kenmerkende frisse smaak van rabarber.
Porties 3 potjes
Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 5 minuten
HP in de Instant Pot 3 minuten
Totale tijd 13 minuten

Ingrediënten

  • 500 gr rabarbar
  • 1 klein snufje zout
  • 50 gr suiker
  • 2 kneepjes citroensap

Instructies

  • Was de rabarbar goed een verwijder droge uiteinden en rare plekjes. Snijd in plakjes van minder dan een centimeter.
    500 gr rabarbar
  • Meng de rabarber met suiker, een heel klein snufje zout en het citroensap. Schep goed door.
    1 klein snufje zout, 50 gr suiker, 2 kneepjes citroensap
  • Verdeel alles in schone glazen potjes die tegen hitte kunnen. Dek af met een stukje aluminiumfolie (doe de deksels er dus niet op).
  • Plaats een sling of trivet in de pot en giet er 500 ml water bij. Zet de potjes op het trivet.
  • Sluit de deksel en controleer of het ventiel dichtstaat. Met de MANUAL- of PRESSURE COOK-knop selecteer je ‘high pressure’ en stel je de timer in op 3 minuten.
  • Wacht na afloop van de timer nog 3 minuten, voordat je het ventiel opent. Haal de potjes er voorzichtig uit, ze zijn heet!
  • Roer goed door of laat ze zo afkoelen!

Notities

Ook lekker met vanille-suiker! 
Auteur: Mariska
calorieën: 100kcal
Gang: Bijgerecht, nagerecht
Keuken: Europees, Nederlands
Trefwoord: compote, Instant Pot, instant pot zoet, rabarber

Nutrition

Calorieën: 100kcal | Carbohydrates: 24g | Protein: 2g | Fat: 0.4g | Saturated Fat: 0.1g | Polyunsaturated Fat: 0.2g | Monounsaturated Fat: 0.1g | Sodium: 136mg | Potassium: 484mg | Fiber: 3g | Sugar: 19g | Vitamin A: 170IU | Vitamin C: 15mg | Calcium: 144mg | Iron: 0.4mg

Pin dit recept voor Instant Pot Rabarber Compote

Dit recept niet kwijt raken? Bewaar dan deze foto op een van je Pinterest borden! Zo kun je niet alleen anderen inspireren, maar het ook makkelijk zelf terug vinden.

Instant Pot Rabarber Compote uit de Crockpot Express multicooker

Deel met vrienden en familie

Join the Conversation

  1. Jaaa, zag gisteren dat het tijd is om de rabarber die in de tuin staat te oogsten, dank je wel voor het recept 🙂

    1. Mariska Author says:

      Perfecte timing! Graag gedaan ☺️

Geef een reactie

Close
© Copyright Flying Foodie
Close